Úgy tűnik, vége az indián nyárnak, a sarkvidéki légáramlat vasárnap meghozza az igazi őszt. 

Sarkvidéki hideggel robban be az ősz

Fotó: 123rf.com

Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, délnyugaton javulnak a látási viszonyok, és délután már túlnyomórészt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Az északkeleti országrészben ugyanakkor maradhatnak tartósabban erősebben felhős körzetek, ott a délelőtti órákig záporeső előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között alakul, de az északkeleti tartósabban felhős tájakon kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az ország döntő részén kiderül az ég, de párássá válik a levegő, főként az Északi-középhegység térségében köd is képződik. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon több helyen megélénkül. Reggelre általában 10 és 16 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Szombaton a pára, köd feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti, éjszakai órákban északnyugat felől egyre több helyen beborul az ég és elered az eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, estétől pedig északnyugatira fordul az áramlás. A maximum-hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.

Hideg sarkvidéki légtömeg indul el a kontinens belseje felé, vasárnapra pedig hozzánk el elér esővel, záporesőel. 20 fok fölé már csak a mediterrán térségekben megy fel a hőmérséklet, nálunk 13-15 fokra kell számítani. Reggeli fagy nem lehet, az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Az ország szinte teljes területén eshet az eső. Hétfőn már kevésbé lehet számítani csapadékra, reggel távozik a frontfelhőzet. Kedden fátyolfelhős lesz az ég, majd dél, délnyugat felől vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel a déli országrészben. A délkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkülhet.

Forrás: Met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Méghogy "sarkvidéki hideg"!!! Nem kellene túlzásokba esni, mert a sarkvidéki hideg NEM ilyen, azt hiszem, ezzel mindenki tisztában van!!!.DDD

Ahogy néztem a jövő heti előrejelzést, igazi ŐSZI idő lesz, (igaz nem 24-26 fok, de az nem is lenne normálic októberben!) örülhetünk, hogy eddig ilyen nyárutó volt, és még lesz holnap is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.