A Budapesti Corvinus Egyetem éves anonim elégedettség-mérésén részt vett dolgozók 80 százaléka azzal véli, hogy az egyetem vezetése etikátlanul járt el, amikor kirúgták Ádám Zoltán docenst, aki a tavaly februári vizsgabotránnyal kapcsolatosan emelte fel a szavát – hozta le az RTL.

Egy belső felmérés alapján 80% szerint etikátlan az elbocsátott Corvinus-oktató ügye

Alkonyi felvétel a Fővám téri Nagy Vásárcsarnokról, a Budapesti Corvinus Egyetem főépületéről, a Szabadság híd pesti oldaláról és a Duna-parthoz kikötött személyhajókról. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Corvinus Alkalmazotti Tanács által készített felmérés eredményei azt mutatják, hogy az egyetemi közösségben erős az elégedetlenség és a bizalmatlanság a vezetéssel szemben.

Az RTL megírta, hogy a tavalyi vizsgabotránnyal összefüggésben Ádám Zoltán etikai eljárásokat kezdeményezett, miután egy diák kivételezett bánásmódban részesült, amelyet a család "érdemi Mol-részesedéssel" rendelkező tagjai gyakoroltak az oktatókra.

Bár az első vizsgálatok alátámasztották Ádám Zoltán állítását, végül őt bocsátották el.

Az elégedettség-mérés eredményei szerint a dolgozók többsége úgy véli, hogy a vezetés által hozott döntések aránytalanok és jogtalanok voltak, és etikátlanul jártak el, amikor elbocsátották azt a munkatársat, aki felhívta a figyelmet a szabálytalanságokra.

Az egyetem hírnevét az érintettek 79 százaléka rosszabbnak ítéli, mint egy évvel ezelőtt.

A válaszadók egyetértenek abban, hogy az elbocsátások miatt a dolgozók munkájukat nehezebben látják el, és kevésbé érzik magukat biztonságban. A vezetői döntések ellen szólalni merő dolgozók attól tartanak, hogy hátrány érheti őket, és a vezetői fellépés az etikátlan viselkedés ellen hiteltelennek tűnik.

A válaszadók 61 százaléka úgy véli, hogy jobb, ha az ember megtartja magának a véleményét.

A felmérés azt mutatja, hogy az elégedetlenség mértéke az egyetem vezetése iránt rohamosan nő.  

Forrás: RTL

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Összefogás az egyetemek,diákok részéről?Úgy,mint más közérdekű ügyben: oktatás,egészségügy,stb???Nincs miről beszélni,gyáva nép !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok