A legendás magyar márka ideiglenesen leállította a gyártást, és elbocsátotta a dolgozók nagy részét. A cégvezetés szerint a piaci és szabályozói környezet változásai miatt volt szükség erre a lépésre, de a tulajdonosok nem adják fel a márkát.

A Fonyódi Ásványvíz Kft., amely Magyarország egyik legrégebbi ásványvízgyártója, válságba került. A Pénzcentrum több forrásból is úgy értesült, hogy a cég január végén felmondott a legtöbb üzemi dolgozójának, és határozatlan időre felfüggesztette a termelést.

Nagy a baj! Bedől a Fonyódi Ásványvíz

Illusztráció: freepik.com

A Fonyódi Ásványvíz Kft. a Pénzcentrum megkeresésére megerősítette, hogy ideiglenesen leállt a gyártás, de azt is hangsúlyozta, hogy nem szünteti meg a márkát, és a tulajdonosok elkötelezettek a gyártás mihamarabbi újraindítása, a gyártástechnológia korszerűsítése, és a márka megújítása iránt.

A cégvezetés szerint a leállás oka a külső piaci, gazdasági, és szabályozói környezet változása, különösen az a 2025-ben életbe lépő uniós előírás, amely szerint a műanyag palackok előállításához 25%-ban újrahasznosított alapanyagot kell használni. A cég jelenlegi gépsorai erre nem alkalmasak, ezért egy közel 10 millió eurós beruházásra van szükség, amelynek tervezése már elkezdődött.

A cég azt is közölte, hogy rendelkezik a folyamatos palackozáshoz szükséges mennyiségű és minőségű ásványvíz kitermelésére alkalmas kúttal és ásványvízkészlettel, amelyeket 2023-ban mérték le. A vizsgálatok szerint a vízadóhely védett, és a víz kora mintegy 30 000 éves, izotópértékei jégkorszaki eredetre utalnak.

Forrás: penzcentrum.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.