Mutatjuk a toplistát, a legnépszerűbb szakma, melyet felnőttképzés keretein belül tanulni lehet, az a dajka képzés.

A covid alaposan átírta a munkaerőpiacot, ennek hatásai mai napig tetten érhetőek. Akik korábban még csak gondolkodtak a szakmaváltáson, ma már többnyire más területen dolgoznak, vagy nyitottak maguknak egy új lehetőséget a felnőttképzés segítségével.

Itt mindenki megőrült? Dajkának tanul a fél ország!

Dajkának szeretnének a legtöbben tanulni/Fotó: Stockfotó

A digitális platformok mellett a felnőttképzésben résztvevő tanulók közel 50 százaléka még mindig a tantermi képzéseket részesíti előnyben – mondta Nagy László, a TanfolyamGURU online oktatási szakértője.

2021-től teljesen megváltozott a felnőttképzési rendszer, a hagyományos OKJ-s lista megszűnt, ezzel pedig eltűntek, összeolvadtak a korábbi képzések. A 766 szakmát tartalmazó OKJ-s képzéseket a 174 államilag elismert, iskolarendszerű alapszakma váltotta fel. 2022 december 31-én végleg búcsúzott az Országos Képzési Jegyzék alapján szervezett rendszer. A helyébe lépett új szisztéma lényege, hogy alapszakmát már csak a szakképzési centrumokban lehet szerezni.

A legnépszerűbb szakma, melyet felnőttképzés keretein belül tanulni lehet, az a dajka képzés. A második helyen az esti gimnázium áll, harmadikon a személy- és vagyonőri, negyediken pedig az idősgondozói.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ha már milliomosnak nem lehet tanulni!!??
Ez is jó időtöltésnek tűnik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.