Ferihegyen több gép nem tudott leszállni a Budapest felett tomboló zivatarlánc miatt.

Több gép sem tudott leszállni kedden este Ferihegyen a zord időjárási körülmények miatt.

Akkora vihar tombolt Budapest felett, hogy Ferihegyen több repülőgép sem tudott leszállni

A fotó illusztráció. Pixabay cco

A Telex szúrta ki a reptér honlapján tegnap az esti órákban felugró üzenetet, melyben az állt, hogy „a Budapest felett tomboló zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.”

Az induló járatok esetében késések, akár törlések is várhatók, a Budapestre érkező járatok esetében pedig szintén késésekre, illetve divertálásokra (kitérő repülőtérre való leszállásokra) lehet számítani. Eddig a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és kitérő városokban landoltak. Jelenleg a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt lelassult. Kérjük utasaink türelmét és megértését!

– írták.

A Berlinből érkező Ryanair-járatot egyébként visszafordították, és elsőre Stuttgart felé indult, hogy ott hajtsa végre a leszállást, de a pilóták végül félúton onnan is visszakanyarodtak, és Bécsben tették le a gépet.

Bár a reptér honlapja szerint több átirányításra nem volt szükség, a Flightradar szerint egy Oslóból és egy Genfből érkező gép is Budapest határában körözött sokáig, mielőtt megkísérelték a leszállást, és sikeresen végre is hajtották azt.

Forrás: Telex, 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.