Magyarország - Csaknem egy év pereskedés után az egyik bulvárlap megkapta a legnagyobb állami vállalatok vezetőinek javadalmazásáról szóló adatokat. Ahogy sejteni lehetett: a csúcsvezetők milliókat keresnek.

Forrás: kisalfold.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csubaka
Na most roskadtam magamba az alábbi mondatot olvasván

"A lap megkérdezett egy szakértőt, aki elmondta: a bérek megfelelnek a piaci átlagnak,..... "

Az ország és az átalag polgár állapota viszont mélyen a piaci átlag alatt van, akkor mire fel ez nagy osztogatás elvtársak?

De itt a következő idézet is
"...ráadásul Nyugat-Európában egy hasonló pozícióban lévő állami-cégvezető másfélszer-kétszer ennyit keres..."

Egy Nyugat- Európai országban a hasonló pozícióban levő átlag állampolgár minimál bére 1300 Euro ha jól számolom akkor az ötször több mindt a magyar minimál bér.

Lessz mit visszaszedi elvtársak!!!
hanyes
Ez nem az elvtársakról szól kedves Csubaka!

Ez aról, hogy ki milyen feleleősséggel, mennyit dolgozik....

Mennyit adózik, dolgozik-e feketén, stb... Szóval a legkönnyebbb csak úgy ítélkezni...

Ne tegyük.
menasagh
@hanyes: Hogy ki menyit dolgozik, pl. posta, a vasút stb. amely a béka segge alá süllyedt a jó gazdálkodás által, de a vezérek többet keresnek mint amikor a cégek a virágkorukat érték. Hát ez tényleg nem az elvtársakról szól, hanem a rablóelvtársakról.
Csubaka
Kedves Hanyes!
Olvastam a másik topikban írott soraidat is e témában. Szerintem a pacifista hozzáállás ebben a témában a lehető legszerencsétlenebb dolog amit ember tehet.
Pricz Gábor is felelősséggel dolgozott a példa kedvéjért. Az a minimál bérért dolgozó melós, aki a napi 12 órájában folyamatos műszakban teszi ezt szerintett mennyivel becstelenebb, vagy felelőtlenebb? Azon cégek vezérei akik tönkre tették az állami vállalatok jó részét és utána milliós végkielégítésekkel leléptek mennyivel voltak felelősség teljesebbek. Szerinted miért van az, hogy egy magyar nagy főnöknél csk kétszer, legfeljebb háromszor kereshet többet a nyugati, míg a magyar melósnál akár ötször, nyolcszor is a nyugati melós. Szóval csak csínján azzal az áltolarenciával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.