Hol a "legjobb" elveszíteni a munkahelyet? Hollandiában akár napi ötvenezer forint is lehet a segély, Belgiumban pedig az idők végezetéig folyósítják a pénzt. A legjobb mégis talán Dánia, ahol a korábbi fizetés 90 százaléka jár, és négy évig is folyósítják a támogatást. Magyarország ebből a szempontból hátul sorjázik.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tsabeeka
és maradjunk annyiban, hogy aki képes egész nap semmit csinálni, és ezt még élvezi is, annak vagy börtönben van a helye vagy pszichiátrián.
menasagh
Ingyen sehol nem adnak pénzt. Dániában is, ha felajánlanak egy más munkalehetőséget és nem vállalod oda a segély, márpedig nekik az az érdek, hogy ajánljanak.
Lévai Katalin
Sehol sem álom a munkanélküliség, az ember ugyanis társas lény. Ha kihull egy közösségből, akkor elszigetelődik, egy-két év munkanélküliség után mentálisan és érzelmileg leépülhet és depresszióssá válhat. Minél tovább munkanélküli, annál kisebb az esélye arra, hogy újra elhelyezkedjen. Az emberek nem csak pénzért dolgoznak, hanem azért is, hogy tartozzanak valahová, fontosak legyenek valaki számára, értékeljék őket, mert csak így őrizhetik meg az önbecsülésüket.
Robot
@LevaiKatalin: persze, milyen gyökér megközelítés már ez, hogy az a jó hely, ahol ha nem dolgozol, akkor sokat kapsz az államtól. A cikk amúgy rendben lenne, miért kell elrontani ilyen ostoba címmel?
1951
Lévai Katalinnak fogalma nincs arról,hogy milyen munkanélkülinek lenni,továbbá a megközelítése is téves: az ember azért dolgozik - dolgozna- hogy tisztességes jövedelemmel rendelkezzen,hogy
minden számláját különösebb nehézség nélkül ki tudja fizetni.
Sajnos Magyarországon a fizetések oly alacsonyak - pedig nem törvényszerű,hogy ennek így kell lennie, csak hát akkor kevesebbet tudnának lenyúlni pont az olyanok,mint akik olyanokat állítanak mint Lévai Katalin-hogy az olyan keresetűek
-tulajdonképp minden haszon nélkül-akiknek fogalmuk nincs arról
hogy pl. a minimálbéren fogalalkoztatottak, vagy az annál kevéssel több keresettel rendelkezők hogyan élnek?!
Szégyen, hogy nálunk Magyarországon épp azok nem tesznek a jobbítás érdekében semmit, akik azért vesznek fel több milliós havi fizetést,hogy tegyék rendbe az országot és annak polgárait.
Sajnos teljese hiteltelenné váltak ezek az emberek és képesek arcpirulás nélkül fölvenni eredménytelen munkájuk után is mások
kárára azt a havi fizetést,melyet más,komoly munkával,hasznot is
az államnak hozó tevékenységgel csak kb. fél - háromnegyedév
alatt keres meg.Valamennyien, ott a parlamentben, a kormányban és az eu-parlamentben levők:időnként illenék a tükörbe is nézni,vagy még az is nehéz??!!
alband
Lévai Katalinnak nemhogy a munkanélküliségről,de a munkáról sincs halvány fingja sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.