Ha megszüntették a haláladót, akkor miért kell megfizetnem Negyvenhatezer-hatszázötvenhat forint gépjármű öröklési illetéket?

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

latorkuvasz
csak az ingatlanokra vonatkozott az illeték eltörlése, vagy mindenre? valamit az értékhatárokkal is játszadoztak
paragrafus
1. 20 millió forint az értékhatár!

2. És ami nagyon fontos: csak az egyenesági öröklés esetén került az illeték eltörlésre. Oldalági öröklés esetén fennmaradt az illetékfizetési kötelezettség.

3. Az is nagyon fontos, hogy mikor történt az öröklés. Ugyanis ha még 2008-ban lezárult az örökösödési eljárás, akkor bizony meg kell fizetni az illetéket egyenesági örökölés esetén is. Azon ügyekben nem kell már megfizetni az illetéket - továbbra is egyenesági örölés esetén és 20 millió forintos értékhatárig - ha 2009. január 1.-jén még folyamatban volt az örökösödési eljárás.

Feltehetően az eljárás valamelyik része nem felel meg az illetékmentesség feltételeinek. A hírből nem derülnek ki a részletek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.