Csak akkor lesz segély, ha a gyerek iskolába jár?

Forrás: origo.hu
Feltöltő: zia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zia
A társadalomnak kutya kötelessége szolidaritást vállalni azokkal, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy magukról gondoskodjanak. Ez a segélyezést jelenti, amiért cserébe azonban három dolgot el kell várni. Az első, hogy a társadalmi együttélés alapvető normáit tartsák be azok is, akik segélyből élnek. A második az, hogy ha a segélyből élő munkát kap, akkor köteles legyen elfogadni azt. A harmadik pedig, ha ő maga nem tud is kitörni a szegénységből és segélyre szorul, akkor legalább tegyen meg mindent azért, hogy a gyerekeinek több lehetőségük legyen.

Nos ezzel szerintem sokan egyetértünk.....
gesa
Szerintem azok a cigány gyerekek akik elképesztő körülmények között is képesek jobb teljesítményre, valamilyen formában jutalmaznám, állami szinten vagy önkormányzati szinten de a magyar gyerekeket is akik nehéz sorsuk ellenére is fontosnak tartják a tanulást.
Garnela
Hát valamivel rá lell venni őket a tankötelezettségi törvény betartására, mert az jelenleg csak az iskolákra nézve kötelező..amibenm persze van jó nagy baromság is(hogy klasszikust citáljak), pl a 18 éves korhatár ált isk-ban. A fene bánná, ha középiskolára vonatkotna csak, de hogy ott kell ülni a 17 éves 6 tantárgyból felmentett bicskamxinak a 10-12 évesek között(8 még ha csak ott ülne..azzal nem is lenne gond!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.