Jelenleg 9,6 százalék a munkanélküliségi ráta

Forrás: Híradó.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsbela
Ez a 9,6 % a nyilvántartott, vagy a tényleges munkanélküliségi ráta?
bombi02
@zsbela: Szerintem a nyilvántartott. Azok száma ismeretlen, akik már kikerültek a regisztrációból. Pedig vannak szép számmal. Az össz meghaladja a 10%-ot véleményem szerint. Csak ahogy ők számolják "szebb" a kép.
zia
Ezt mondják annak, aki sem munkát sem munkanélkülit nem kap.....egyből megcáfolják.
50 fölött szinte lehetetlen elhelyezkedni......
Garnela
@bombi02: Hát szerintem meg sokkal többet , mint a 10%-t. Ha csak a nyilvántartott majdnem 10% legalább ugyanannyi azok száma akik kikerültek, és segélyen vannak. Mert ugye oda csak az kerül be, aki dolgozott. Ha kilenc hónap alatt nem tud elhelyezkedni, kikerül a rendszerből. és nem számít regisztrált munkanélkülinek, pedig az. Sőt, lehet hogy ők vannak többen!
zsbela
@zia: Sajnos a rendszerváltásnak nevezett valaminek egyik negatív hatása a Munka Törvénykönyvének egyedi értelmezése, illetve paragrafusainak figyelmen kívül hagyása. Ilyen hatás az életkor meghatározása. A MT. csak a megfelelő végzettség meglétét írja elő, életkorról nem írnak benne.
eberti
Állítólag csökkent a munkanélküliség. Már csak az érdekelne,hogy mennyivel nőtt a munkahelyek száma...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.