Hidegzuhanyként érte az átlagembereket a felismerés, hogy akár azért is letöltendő szabadságvesztésre ítélhetik a szülőt, ha nem gondoskodik gyermekei rendszeres iskolába járásáról, mint történt ez a közelmúltban egy sajókazai házaspárral.

Forrás: szon.hu
Feltöltő: gyulabors
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

furfang
Csakhogy ezt a törvényt sokkal szigorúbban be kellene tartani!
reallatas
" Az iskolaelkerülés nem csak a gyerek bűne.." Egyáltalán nem a gyerek bűne!! A szülői felelőség lennulázásával, /finom jó neoliberális nevelés/ a gyereket ugyan miért terhelné felelőség? A gyerek gyerek volt a múltban is és most is, tehát kialakulatlan pszichikummal rendelkező nevelésre, oktatásra szoruló emberi egyed, akit soha nem szabad a kizárólag saját gyermeki világából kiragadva önnáló korai gondolkodásra késztetni, nyilván folyamatosan rávezetni. A gyerek a jogait nem ismerve, netán beépít olyan jogokat önmagának ami minden moralitással ellenkezik, s ez tudatosodik benne. No ezért kell a megfelelő nevelési eszközök használata, s az a kőr, iskola, szülő, társadalom felelősségét soha nem megkérdőjelezni, természetesen mindezt kellő szankcionálással elősegíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.