Január 1-jétől megkezdődik a nyugdíjkorhatár újabb emelése. Az elöregedő társadalom, a föl nem nevelt új nemzedék hiánya megbosszulja magát. Íme az új évben érvényes adatok, a járulékokról is.

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsuzsu
Mi a jó qrva nénikéjüket akarnak,hogy ne érjem meg a nyugdijt? Vagy mit? 65 évesen dolgozni? Hogyan ? Mindegy legyen igaza a sok faszfejnek aki csak a seggét mereszti a légkondis irodájában ,meg se érem menjenek a p.ba komolyan..ez undorító és embertelen..
bigyibogyo
@zsuzsu: kenyszer lepes, masik topicban beszeltuk mar.
mikor kitalaltak a nyugdij rendszert nem eltek annyi ideig az emberek mint most. raadasul egyre kevesebben egyre tobb embert tartanak el. valamit tenni kell vagy osszeomlik a nyugdij rendszer. a fentebb emlitett masik temanal irtam,h japan gazdasagot josoljak elsonek amelyik osszeomlik majd a nyugdijak miatt.
masik megoldas a nyugdij alap drasztikus emelese. aszem igy is eleg sok bort nyuznak mar le a dolgozorol...
ha van valami konstruktiv javaslatod a problemara engem tenyleg erdekel.
GameDroid
Dolgoz, termeld a profitot halálodig és kész. A vadkapitalizmus megvalósítandó eszméj e- szolgaság halálig, avagy a munka halottá tesz. ;) Cserébe kapsz létminimumot, adósságcsapdát és természetesen jövőtlenséget, vagyis fásult hétköznapokat a napi robotban megöregedett és kiégett társadalmat mely örökös munkájával nem képes szellemi erőfeszítésekre, így még inkább uralható és befolyásolható.

A nyugdíjalapot pedig meg lehet emelni kérem, pl. úgy, hogy a közteherviselésből minimális mértékben résztvevő multicégek szépen a zsebükbe nyúlnak és közösen biztosítják egykori dolgozóik jövőjét. Nem, senki nem fog ezért kivonulni az országból, azzal piacot teremtve és átadva más multinak. Ez egy félrevezető állítás és csak az nyalja be, aki buta, mint a föld. A megoldás tehát az, ha a nagyvállalkozók többet perkálnak állambácsinak a szociális alapok biztosítása érdekében. Ha már alig adóznak. Ha már kiviszik a hasznot, extraprofitot külföldre. Ha már megfojtják a kisvállalkozókat és őstermelőket. És satöbbi ugye. Nehogy már mindig csak a kisember szorítsa a nadrágszíját, még akkor is, amikor már nem lehet....

bigyibogyo
@GameDroid: ha csokken a profit a multi megnezi mitol. aztan ha rajon,h itt tobb a kiadasa mint a szlovakoknal, romanoknal akkor egezs biztosan itt fog maradni mert a nagy es nagyon buta droid megmondta,h itt maradnak, es punktum :P
jah es persze nyilvan ide fog jonni az uj multi mert itt kevesebb penzt kaszalhat. es az neki jo!
hiaba egy szeni vagy! kinyilatkoztal es megmondtad a frankot!
jah es nem a tesco fog kimeni, a tesco inkabb behozza a szemelyzet nelkuli rendszeret. a 3 muszakos gyarak, ahol gyarankent ezrek dolgoznak, nah ott nem mindegy a jarulek. es megcsak potolni sem lehet mert kitoltik a piacot. nade ezt tobbnyire atbeszeltuk tegnap, keresd meg hol
pacsirta
Nehogy már,emelkedik az életkor!????
Sőt egyre több a 60 év alattiak elhalálozása.
Itt Békésben hullunk, mint a legyek 50-esek, 60-asok.
Tuti, hogy nem érem meg a 60 éves korom, de erre megy ki a játék, dögöljünk meg mielőbb, ha már nem tudunk dolgozni!!!!!!
zsuzsu
@bigyibogyo: értem én persze..de mégsem.Miért jó az ha én 65 évesen nyomorékon botorkálok be a munkahelyemre(,megjegyzem nem a lábamat lógatom napi 12 órában) amikor a huszonéveseknek nincs munkájuk ,nem lesz lakásuk és nem csinálnak gyereket Miért nem lehet hogy a fiatalok dolgozzanak az öregek helyett? Tényleg nem értem..illetve mégis..dolgozzak addig amíg a belem kijön és az állam már is megspórolja a nyugdíjamat..
kramermoni
Valóban értem a gazd.politikai oldalát, csak az egyén az ember szempontjából érthetetlen, azt is tudom ,h semmi értelme ellene ágálni, term.át fog menni a törvény. A törvény , mely embertelen, merthogy egy 65 éves embertől elvárja ,hogy teljesértékü munkaerő legyen az igenis az!!!! Azt hiszem jól tudom@zsuzsu eü-ben dolgozik napi 12 órában, vannak személyes tapasztalataim, hát nagybetüvel ember legyen a talpán,/ha megéri a 65évet/ ,hogy betipeg ugye a mhelyére és ott ellátja a nálánál rosszabb állapotban lévő néniket bácsikat, holott már Ő maga isem egészséges /ez tuti/, ott ugyanis nem leányállom ám naponta több száz kilót megmozgatni, ellátni,fürdetni,stb-stb.Ez csak egy kiragadott példa és tragédia.,met egy nőnek addig ebben a szakmában már előfordulnak olyan betegségei ,h erre képtelen,és akkor mi van? kérdem én? B eszélek akkor mintha rólam lenne szó 65 éves vok, otthon jó esetben betéttel elindulgatok ,mert a menés is nehéz már netán járókeret is kell ,és bemegyek "dolgozni"napi 12 órában , mert nekem ez a hivatásom, s mert igy kivánja a népgazdasági érdek. Kérdem én mégis kinek az élete?!! Akkor inkább a halál!!!!!!! EZ a cél, vegyük szomorüan tudomásul, ennyit érünk a társadalmunknak, s ha valaki megcáfol annak odaitélem a HUMANITÁRIUS emlékérmem!!!!
bombi02
Hülye - barmok! Még több 50-55 felettit küldenek el majd. Ez a jó! Nem kell fizetni se nyugdíjat, se fizetést, munkanélkülit néhány hónapig, azután nem kerül pénzbe, a temetésről a család gondoskodik.

Ha netán meg tudja tartani a munkahelyét és dolgozik 65 éves koráig, akkor sem kell sok havi nyugdíjat fizetni már utána.

És mi van azokkal akik eddig alig múltak 40 évesek és nyugdíjba vonulhatnak? Egészségesen, fiatalon.
csikknorisz
Inkabb azt szuntessek meg, hogy sokan nyugdij mellett ugyanugy dolgozhatnak tovabb. Vagy nyugdij, vagy fizu, valasszanak.
csikknorisz
@bombi02: Igen, pl. a katonak. Ha eleg evuk van/a kulfoldi szolgalatot tobb idonek veszik/, meg akar 40 alatt is nyugdijba mehetnek.
szaboria
@csikknorisz: Nalátod ebben igazad van volt részem abban, hogy a nyugdijasnak magasbban volt megállpitva abére mint egy aktiv dolgozónak mert azt akarta, hogy neki a fix összege meglegyen ami annyit jelentett hogy a levonások uátán meglegyen a kialkudott pénze.A legszebb tanácsadóként müködnek sokan .
GameDroid
@bigyibogyo: Igazad van, inkább dolgozzunk szolgaként halálig, ez a mi sorsunk, mi? :D Tudod mit, akkor inkább új gazdasági modellt kell kiépíteni, új csodát kell létrehozni, új alapokon kell az országot működtetni. Mert az nem természetes, hogy a kedves kis multicégeid kiszívják a munkavállalók és az ország vérét aztán hali, mennek is a dolgukra, mi pedig esetenként milliárdokkal támogatjuk is őket. Na, ez a vicc, nem az én elképzelésem, csak ebben az abszurd világban tényleg az én módszerem az, ami nevetségesnek tűnik. Amúgy te valami megbízott csicska vagy? Azért kérdezem, mert amit eddig láttam, mindenhol a magyar nép ellenében emelsz szót idegen érdekek mellett. Nem kell válaszolnod, úgyis letagadod, szóval még a kérdés is felesleges igazából. De tudom, te csak jót akarsz és én, a sötét zsebnáci ezt nem érem fel ésszel. ;)

Szóval a lényeg az, hogy egyáltalán nem természetes, ami itt folyik ebben a kérdésben, nem normális dolog emberek a halálukig kizsákmányolva dolgoztatni, nemadózni, országot és népét tönkretenni. Jöhetsz itt az elembeteg közgazdasági alaptételekkel, de mivel azok kizárólag az extraprofit hajhászására lettek kitalálva, azok nem tekinthetőek mérvadóknak és követendőnek a masszív többség munkavállalói oldal számára. ;)
gyulabors
Gyerekek! Már megint nem látjátok a fától az erdőt. A nyugdíjat az alapok eltőzsdézték, valahonnan a rést be kell tömni. Honnan veszi a király a katonákat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.