Meghalt a brit celebvilág egykori első számú PR-menedzsere, Max Cliffordaki súlyos börtönbüntetését töltötte fiatalkorú lányok és fiatal nők sérelmére évtizedekkel ezelőtt elkövetett sorozatos szexuális bűncselekmények miatt. 

A brit belügyminisztérium vasárnapi bejelentése szerint a 74 éves Cliffordot a minap börtöncellájában szívinfarktus érte, kórházba szállították, de vasárnap elhunyt. Cliffordot öt éve vette őrizetbe a Scotland Yard szexuális bűncselekmények gyanújával. A 2014 tavaszán lezajlott büntetőperben összesen nyolc vádpontban mondta ki bűnösnek a londoni Southwark kerület koronabíróságának esküdtszéke, és bíróság nyolc év szabadságvesztésre ítélte.

Meghalt a menedzser, akit sorozatos szexuális bűncselekményekkel vádoltak

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Az ítélet alapján az egykori menedzsernek legalább négy évet kellett volna rács mögött töltenie, vagyis elvileg jövőre szabadulhatott volna. Max Clifford szexuális bűncselekményeinek legfiatalabb áldozata a vád szerint 14 éves volt.

Clifford az 1970-es és az 1980-as években követte el bűncselekményeit, amelyek az ítélet indoklása szerint a ma hatályos brit büntetőtörvénykönyv alapján kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszaknak minősülnének. A jelenlegi jogszabályok alapján Nagy-Britanniában ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiróható. Clifford az eljárás során végig tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, és "hazugoknak", "fantáziavilágban élőknek" nevezte az őt szexuális támadásokkal vádoló nőket.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.