Nem kizárólag külső forrásokból, hanem időnként európai uniós vezetőktől is származnak álhírek, például Orbán Viktor magyar kormányfőtől – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a brüsszeli EU-csúcson.

Juncker: Orbán is gyárt álhíreket

Az ülést lezáró sajtótájékoztatón Juncker hangsúlyozta: a dezinformációk témájának tárgyalásakor világossá tette, hogy az "ott ülők némelyike is felelős bizonyos álhírek terjesztéséért".

"Például álhír, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy én vagyok a felelős a Brexitért. Amikor azt mondja, hogy a migránsok felelősek a Brexitért, az is álhír"

- fogalmazott.

"Ne hárítsunk minden felelősséget másokra, azt is vizsgáljuk meg, hogy a mi sorainkból kik az álhírek terjesztői" – fogalmazott.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke üdvözölte, hogy a tagországok állam- és kormányfői közös nyilatkozatot fogadtak el, miszerint "súlyos és stratégiai jellegű kihívás a demokratikus rendszerek számára a hibrid hadviselés keretében történő szándékos, nagy léptékű és szisztematikus félretájékoztatás".

A dokumentum szerint a probléma belső és külső dimenziója egyaránt sürgős, határozott és átfogó válaszintézkedéseket igényel az alapvető jogok betartása mellett.

Tusk rámutatott, még a jövő májusi európai parlamenti választások előtt cselekvésre van szükség, a jelenség ugyanis nem gyengül, folyamatosan csak fokozódik.

A sajtóértekezleten szó volt a migráció kérdéséről is; a résztvevők üdvözölték, hogy 2015-2016 óta 95 százalékkal csökkent az illegálisan Európába érkezők száma.

Sebastian Kurz, az EU soros elnökségét adó Ausztria kancellárja az uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) megerősítéséről beszélt, és sajnálatát fejezte ki, hogy néhány tagállam blokkolja a személyzet 10 ezer főre bővítését 2020-ig.

Juncker felháborodásának adott hangot ezzel kapcsolatban, "álszentséget" emlegetve. Mint mondta, évek óta minden egyes tagország vezetője a külső határellenőrzés szigorításának szükségességéről beszél, az Európai Bizottság megteszi a javaslatát a Frontex megerősítésére, és erre többen visszautasítják ennek elfogadását.

Hozzátette, a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatosan előterjesztett hét bizottsági javaslat közül öt közel áll a véglegesítéshez.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brysonenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tudode
Persze, hogy gyárt, mert génhibás.
.
Brüsszelben minden aláír, aztán hazajön és játssza a maszatost, hogy báncsák a bürokraták!
.
Nem másért, csak a EU-s tagországok adó froncsii átalakulnak kisvasúttá, jórészük 20-90%-a magán lóvévá!
tudode
@Pegero:
.
Érdeklődésére nem titok, különben 76 évvel ez előtt kezdtem el járni iskolába!
.
Csodálatos magyar tanárom volt. Például verseket, pl. a Tiszát úgy tanította, hogy a nebulók lerajzolták pl. Petőfi Tisza c. versét, és örömünket, bánatunkat írjuk ki magunkból.
.
Ön egy elkeseredett, kiüresedett ember lehet, ha ebben a kiélezett helyzetben az a legnagyobb gondja, hogy én FONETIKUSAN írtam le egy szót!
.
Ha megtekinti, megtisztel megtekintheti az angyalversek.hu honlapomat.
.
Írja ki magából a feszültségét ahelyett, hogy hozzászóló társaival kekeckedik!
tudode
@Pegero: .
12 nap múlva leszek 83. éves. Nagyon szép, eredményes életet éltem nem csak magam.
.
Évtizedek óta önként vállalt, eredményes társadalmi munkát végzek a kiszolgáltatott embertársaink érdekében.
.
Koromból adódóan megéltem a II. vh-t is. Megtanultam úgy élni, mint egy koldus, és egy polgár. Közel 50 évig szolgáltam közszolgálatban.
.
Nagyon téved! Nem "fikázom" a kormányt, akinek a FEJE a rendszerváltás reménysége volt.

Kimondhatatlanúl elszomorít, hogy nem az én ÉLETEM, a jövő NEMZEDÉK ÉLETÉT alakította úgy, hogy olyan BIZONYTALANSÁG, KISZÁMÍTHATATLANSÁGBAN élhetnek, amelyre a II. vh után sem volt példa, amelyre ebben a GAZDASÁGI HELYZETBEN nem lenne oka.
.
Emberileg sajnálatra méltó, mert VÉGTELENSÉGIG befolyásolható egyéniség, erre a posztra Isten verése!
.
Nem csak a regnáló kormány bűne az egyre romló helyzete az alattvalóknak, az országnak is, mert aki ért bármely szinten a dolgához NEM OLVASGAT 30 éve, hanem kútfejéből nem engedi meg magának, hogy MÉG MAGÁNAK IS ELLENT MOND!
.
Ennek a rezsimnek KELL végigcsinálnia a 2011-i rendszerváltást, ha az ország demokráciában kíván élni, nagyon nagy árat fizetve a HISZÉKENYSÉGÉÉRT!
kopacsijanos
te hülye alkoholista fasz nem gyárt álhíreket hanem ő neki ez a véleménye a muzulmán kutyákról! akik pontosan ugyanazt vallják mint a hitler ők magasabb rendűek!Ezért is kell tűzzel vassal irtani őket!!
kopacsijanos
Olyan mintha vissza rendeznétek a hitleri időket!! Amikor behívjátok ezeket a rohadék muzulmán kutyákat!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.