A zsoldoscsoport főnöke azt mondja a videóban, hogy minden rendben, és már el is indultak az összeesküvés-elméletek – írta meg a Blikk.

Előkerült az utolsó felvétel Jevgenyij Prigozsin-ról

Fotó: Telegram

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-zsoldoscsoport főnöke, a múlt héten repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét, két hónappal azután, hogy megpróbálta Moszkvában megpuccsolni Vlagyimir Putyin elnök katonai vezetésének hatalmát.

A valóság azonban az lehet, hogy nem történt más, mint hogy előkerült a zsoldosvezér utolsó videója, ami a halála előtt készült.

A Blikk megírta, hogy  62 éves orosz hadúr kilenc társával együtt meghalt, amikor augusztus 23-án kigyulladt és lezuhant magánrepülőgépe. Azóta pletykák keringtek arról, hogy ki ölhette meg, és mondjuk sokan spekuláltak Putyinról és köréről, de a Kreml tagadta, hogy köze lenne a balesethez.

Bár tegnap elismerték, hogy a repülőgép-baleset valószínűleg nem baleset volt.

Prigosint azóta egy privát szertartás keretében temették el Szentpéterváron. Moszkvában utcai megemlékezést tartottak, és sok résztvevő hősként üdvözölte a zsoldost, valószínűleg azért, mert kiállt Putyin ellen.

A másik pletyka szerint a zsoldosvezér megrendezte a saját halálát. A videón Prigozsin egy autóban ülve ilyeneket mond:

„Hétvége van, augusztus második fele 2023.‌ Afrikában vagyok. Szóval azok, akik az eltűnésemről, magánéletemről, vagyonomról és egyéb dolgaimról szoktak pletykálni, megnyugodhatnak, mert ami azt illeti, minden rendben van.”

A videó közzétevői azt nem írták ki, mikor készült a felvétel. És azt sem bizonyítja, hogy a zsoldosvezér tényleg él esetleg, mivel halála előtt valóban járt Afrikában.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Erről az a régi vicc jut eszembe:

- Mik voltak Majakovszkij utolsó szavai mielőtt öngyilkos lett?
- Elvtársak, ne lőjetek!!!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.