Michael Siebert, az EU külügyi szolgálatának Kelet-Európáért, Oroszországért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója bekérette Oroszország Európai Unió melletti ügyvivőjét, Kirill Logvinovot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála ügyében – közölte a brüsszeli testület kedden.

A külügyi szolgálat sajtóközleménye szerint "az uniós fél közölte felháborodását Navalnij halála miatt, amiért a végső felelősség Vlagyimir Putyin orosz elnököt és az orosz hatóságokat terheli".

Michael Siebert felszólította Oroszországot, hogy tegye lehetővé Alekszej Navalnij halála körülményeinek független és átlátható nemzetközi kivizsgálását. Sürgette továbbá Moszkvát, hogy haladéktalanul adja át a politikus holttestét a családjának, és tegye lehetővé számukra a temetés megszervezését.

Forrás: mti.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Még Navalnij hullájától is retteg putyin...
Maccska
Arról nincs info hogy a Guantánamoban ítélet nélkül fogvatartottak hulláit hogy kezelik az amcsik?Vagy a cápákat hízlalják velük?
izéke
@Maccska: szeretnéd biztos forrásból megtudni? Kerülj be és akár tapasztalhatod is :)))
Maccska
ENSZ-ellenőr: Guantanamóban lealacsonyító és embertelen körülmények között tartanak fogva rabokat

A jelentés szerint a fogvatartott 30 emberből 19 ellen soha nem emeltek vádat, és inkább azért nem engedik el őket, hogy a hatóságoknak ne kelljen szembenézniük az ellenük elkövetett kínzás és rossz bánásmód következményeivel - vagyis nem arról van szó, hogy bármiféle veszélyt jelentenének.

Ní Aoláin azt állapította meg, hogy bár a körülmények jelentősen javultak, de a fogva tartott 30 ember továbbra is súlyos szenvedéseknek, állandó megfigyelésnek, bizonytalanságnak és szorongásnak van kitéve. Közülük többen súlyos pszichológiai károsodást szenvedtek több mint 20 évnyi ítélet nélküli fogvatartás és korábbi kínzások miatt. Az ezek által okozott károk rehabilitációjára alkalmatlan a helyszín, emiatt sok fogvatartott maradandó fogyatékossággal, a krónikus fájdalom okozta agykárosodással, gasztroenterológiai és urológiai problémákkal küzd.
Maccska
@izéke: A pakisztáni fivérek 20 év után, vádemelés nélkül szabadultak Guantánamóról

Tóth-Szenesi Attila
KÜLFÖLD
2023 február 24., 20:29
6

Megosztás
Húsz év után, vádemelés nélkül engedték szabadon Abdul és Mohammed Ahmed Rabbanit, egy pakisztáni testvérpárt, akiket 2002-ben tartóztattak le Pakisztánban, írja a BBC.

Kártérítés? Semmi esély
Ahmed Rabbani 2013-ban éhségsztrájkba kezdett, hét éven át táplálékkiegészítőkkel tartották életben, amit erőszakkal, csövön keresztül etettek meg vele. A testvérpár ügyvédje elmondta, hogy szeretnének pert indítani, de nemcsak a kártérítésre, még egy egyszerű bocsánatkérésre is kevés az esély.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.