Ma délután végső nyugalomra helyezték Moszkvában a Putyin-kritikus orosz ellenzéki vezető, politikai aktivista Alekszej Navalnijt.

Navalnij egy északi sarkköri szibériai börtöntelepen hunyt el két héttel ezelőtt, a hivatalos verzió szerint természetes halállal.

Eltemették Alekszej Navalnijt

Fotó: MTI

Temetésén szülei álltak koporsója mellett, az eseményen özvegye nem vett részt, mivel nem tartózkodik Oroszországban. Julija Navalnaja az X közösségi médiaplatformon közzétett, kísérő szöveggel ellátott videóbejegyzésben búcsúzott párjától, akinek utólag is megköszönte a 26 boldog évet, amit együtt töltöttek.

Az elhunytat a Borisovszkoje temetőben helyezték végső nyugalomra. A koporsó anyaföldbe helyezésekor Frank Sinatra My way (Az én utam) című száma csendült fel – Navalnij szóvivőnőjének tájékoztatása szerint. Ezt követően kedvenc filmje, a Terminator 2 filmzenéjéből hangzott fel egy részlet.

A Navalnijt utolsó útjára kísérő, a temetőbe hosszú sorokban érkező moszkvaiaknak lehetőségük volt egy marék földet a mélybe engedett koporsóra szórniuk – mondta el Ivan Zsdanov, az elhunyt közeli embere.

A Putyin rezsim árulóként, a Nyugat beépített besúgójának próbálja beállítani Alekszej Navalnijt, akire hívei az ellenállás mártírjaként tekintenek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Júlia ezután talpig gyászban ahogy illik!!
csak ennyi
barátilag
J,L

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.