Bár alapvetően az tűnhet a legrosszabb forgatókönyvnek, hogy valahol ragadozó vadállattal futunk össze, ám több olyan állat is van, amelyek sokkal halálosabbak, mint a nagyvadak.

Íme a top 10 leghalálosabb állat az ember számára – Nem is gondolná, melyik felel a legtöbb halálért

Illusztráció: 123rf.com

A BBC Science Focus az évente megölt emberek száma alapján rangsorolta az állatokat. Íme a lista:

10. Oroszlánok

9. Vízilovak

8. Elefántok

7. Krokodilok

6. Skorpiók

5. Gyilkos bogarak

4. Kutyák

3. Kígyók

2. Emberek

1. Szúnyogok

Hihetetlen, de az áldozatok számát tekintve a szúnyogok a legveszélyesebbek az emberekre. Évente több mint 700 000 embert ölnek meg számos halálos betegség – a dengue, a sárgaláz és a malária – terjesztése miatt. Egyes becslések szerint a szúnyogok felelősek a valaha élt emberek felének haláláért – közölte a visualcapitalist.com.

Eközben az emberek (majdnem) saját maguk legnagyobb ellenségei. Évente közel 400 000 emberölés történik, amivel az ember a második leghalálosabb a többi ember számára. És ebben még nem is számoltuk bele az összes ember okozta balesetet, amelyek halálos áldozatokkal járnak.

A negyedik helyen legjobb barátaink, a kutyák állnak, a halálos veszettség vírus hordozójaként a 10 leghalálosabb állat listáján a negyedik helyen végeznek.

Az első öt helyezettet a gyilkos bogarak zárják, amelyek a Chagas-kórt okozó parazitát terjesztik, egy olyan betegséget, amely évekig kezeletlenül maradhat, és súlyos szövődményekkel járhat, amelyek életveszélyessé teszik a betegséget.

A top 10-et a nagytestű emlősök, köztük az oroszlánok, a vízilovak és az elefántok zárják. Érdekes módon a medvék évente átlagosan körülbelül egy embert ölnek meg, és közel sem kerülnének fel a leghalálosabb állatok listájára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.