Nagyjából húsz észak-koreai katona átlépte a két országot elválasztó fegyverszüneti vonalat. A dél-koreai katonák figyelmeztető lövéseket adtak le, mire visszatértek az észak-koreai katonák.

Körülbelül húsz észak-koreai katona átlépte a két Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalat – írja az atv.hu. Miután a dél-koreai hadsereg figyelmeztető lövéseket adott le, visszatértek az észak-koreai katonák a határ északi oldalára – jelentette a szöuli vezérkar kedden.

Lövöldözés volt Észak- és Dél-Korea határában – Az északiak átlépték a fegyverszüneti vonalat – Mi lesz ebből?

Észak-koreai katonák átlépték a fegyverszüneti vonalat/Fotó: képünk illusztráció/123rf.com

A katonák a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet (DMZ) területén húzódó katonai demarkációs vonalat (MDL) még vasárnap helyi idő szerint 12 óra 30 perckor lépték át – tette hozzá a vezérkar, kiemelve, hogy a figyelmeztető lövéseket követően a határsértők visszavonultak, a dél-koreai hadsereg pedig további szokatlan tevékenységet nem észlelt.

„A határsértő fegyveresek ismeretlen tevékenységet végeztek a két országot elválasztó demilitarizált övezetben, ugyanakkor figyelembe véve, hogy a figyelmeztető lövések és a dél-koreai hadsereg hangszóróiból szóló felszólítások után azonnal visszatértek az északi oldalra, feltételezhető, hogy nem volt szándékos a határátlépés.”

Az 1950-től 1953-ig tartó koreai háború hivatalosan fegyverszüneti megállapodással és nem békeszerződéssel ért véget. A két ország technikailag a mai napig hadban áll egymással.

Forrás: atv.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.