Az UEFA döntése szerint mindkét, a Red Bull által szponzorált focicsapat indulhat a Bajnokok Ligájában. Ez azt jelenti, hogy Leipzig játékosa, Gulácsi Péter is pályára léphet a sorozatban.

A Red Bull mindkét csapata, az osztrák Red Bull Salzburg és a német RB Leipzig is indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligájában, így döntött az európai szövetség (UEFA) keddi ülésén.

Az UEFA szabályai szerint egy tulajdonosnak nem szerepelhet több klubja ugyanabban a versenysorozatban, ezért sokáig úgy tűnt, csak egy együttes indulhat az energiaital-gyártó cég nevével. Mivel a Salzburg arany-, a Leipzig pedig ezüstérmes lett hazája bajnokságában, veszélybe került a magyar válogatott kapust, Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcsei együttes szereplése.

Az európai szövetség  keddi állásfoglalása szerint viszont nincs olyan természetes vagy jogi személy, aki mindkét klub vezetésében döntő befolyással rendelkezik, így mindkét klub indulhat a Bajnokok Ligájában. Gulácsi Péter nemrég még válogatottbéli társa, Megyeri Balázs esküvőjén mulatozott, most azonban készülhet a legrangosabb sorozatra.

 

Sok boldogságot! #megyerisinlove @happilyeverweddings @rokolyadotcom @wedoverhills

Péter Gulácsi (@gulacsi32) által megosztott bejegyzés,

Több magyar focistának is esélye van, hogy bejusson a csoportküzdelmekbe, ez összejöhet például a Legia Warszavával lengyel bajnok Nagy Dominiknek, vagy a Bundesligában negyedik helyen végző Hoffenheim csatárának, Szalai Ádámnak. Utóbbi két játékos csapatának azonban selejteznie kell, Gulácsiék viszont biztos, hogy a főtáblán kezdhetik meg szereplésüket.

UEFA

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Biztos, hogy lesz egy magyar a Bajnokok Ligájában.

Igen. A narrátor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.