Hétfő óta a washingtoni RFK Stadiumban edz, és várhatóan napokon belül aláírja szerződését az MLS-ben szereplő DC Uniteddel Stieber Zoltán.

A Washington Post cikke szerint már a pénzügyi feltételeket is tisztázták a felek, az orvosi vizsgálatokon régen túl vannak. Egyedül a papírmunka és a vízum intézése van hátra a szerződés aláírásáig.

Stieber érkezésével háromra nő az észak-amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő magyar játékosok száma: Nikolics Nemanja a Chicago Fire-ben, Sallói Dániel a Sporting KC-ban szerepel.

Stieber leendő csapata, a DC United nincs túl jó formában, jelentős a hátrányuk a Keleti Főcsoport utolsó helyén, előttük hét ponttal vezet a New England. A DC United a hétvégén sorban hét vereség után szerzett újra pontot.

Stieber a Kaiserslauterntől kerülhet az MLS-be, ahol az utóbbi időben meggyengült a pozíciója. Olyannyira, hogy a szakmai stáb az ötödosztályban szereplő második csapatához száműzte. Szerződést bontani nem akartak vele, hiszen a mostani üzlettel is valamivel több mint egymillió dollárt kaszálnak. A DC United pedig egymillió dolláros fizetést ad Stiebernek, aki ezzel a klub legjobban fizetett játékosa lesz.

A sárvári születésű Stieber az Újpest U19-es csapatától került az Aston Villához, ahonnan 2009-ben érkezett Németországba. Játszott a Koblenz, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburg, a Nürnberg és a Kaiserslautern csapataiban. Úgy volt, hogy a holland Twente szerződteti, végül az Egyesült Államokban kötött ki. – írja az Index.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Es? Mosogatni fog a klubja konyhajan? Mert a focival meg elegge hadilabon allnak magyarok...
silber13
Na mi van te hájas labdaszedőneik is silány? Szöknek az istenített falábúid?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.