Tavaly is versenyzett a magyar kerékpáros, akkor összetettben a 83. helyezést érte el.

Magyar is indul a a Giro d'Italián, Fetter Erik bekerült az EOLO-Kometa keretébe

Elöl Fetter Erik, a tavalyi versenyen. Kép: Attila KISBENEDEK / AFP

Fetter Erik bekerült az EOLO-Kometa keretébe a szombaton rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyre. Az olasz prokontinentális csapat kedden közösségi oldalán jelentette be nyolcfős keretét, amelyben hat olasz és egy spanyol kerékpáros mellett kapott helyet a 23 esztendős magyar időfutambajnok.

Úgy döntöttünk, hogy ne a nagy hegyekre fókuszáljunk, hanem töltsek minél több időt az időfutam-kerékpáron

– mondta az MTI megkeresésére Fetter. A korábbi tervekkel ellentétben nem utazott külföldre az elmúlt hetekben, az edzőjével egyeztetve a frissítő edzések mellett főleg az időfutamokra készült, amelyekből három is vár rá az olasz körversenyen – összesen 73,2 kilométernyi távval. Az első rögtön a nyitóetap lesz Fossacesia Marina és Ortona között.

Fetter tavaly szerepelt először háromhetes körversenyen. Összetettben a 83. helyen zárt az EOLO-Kometa színeiben, legjobb szakaszeredményeként 15. lett Nápolyban.

A 106. Giro d'Italián a 21 szakasz alatt 3489 kilométert és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget kell teljesíteniük a bringásoknak. A viadal – öt év elteltével ismét – Rómában ér véget. A mezőnyt 22 csapat alkotja majd, egyaránt nyolc-nyolc kerékpárossal.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok