Városi Kurír

Teljesen össze-vissza időjárás várható a hétvégére

Időjárás: péntek délután melegfront lesz felettünk.

Indul a futóverseny-szezon, most már tuti itt a jó idő! - Budapesten így korlátoznak a hétvégén...

Futóversenyt rendeznek április 2-án, vasárnap napközben a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben.

Szenzáció! - Vitamint fogott be a japán aszteroidavadász űrszonda -Pánspermia - Szijauram! - A szélső érték

A japán aszteroidavadász idegen vitaminmintát gyűjtött.

Putyin elrendelte a sorozást: 147 ezer 18 és 27 év közötti férfira vonatkozik

Putyin rendelete értelmében a sorozás 2023. április 1-től július 15-ig tart, és 147 ezer emberre vonatkozik.

Marosi Beatrix tankerületi vezető harcias üzemmódban nem válaszolt az Önt képviselőnek

Mielőtt belevágnánk a történetbe tisztázzuk: Marosi Beatrix közszolga, az Ön -mi- jóvoltából és finanszírozásában jelen pillanatban tankerületi vezető, aki dönt "életről és halálról" a gyerekeinket okító tanárok ügyében.

Unalom kizárva - A 3 legszínesebb csillagjegy horoszkópja

Ha a következő 3 csillagjegy közül egy van a rokonságodban vagy a közeli baráti körödben, akkor szerencsésnek mondhatod magad.

Vádat emeltek Donald Trump ellen

A manhattani esküdtszék megszavazta a vádemelést Donald Trump ellen.

Mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését

Beszédelemzésen alapuló, a depresszió felismerését segítő szoftvert fejlesztenek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem szakemberei.

Savanya a szőlő, avagy sorsjáték, amúgy magyarosan - Sokan belementek, de akik nem nyertek, gyanúperrel élnek

Addig, amíg lehetőséget láttak kedves honpolgáraink abban, hogy 20.000.- forint perkálásával balatoni nyaralót nyerhetnek, nem volt semmi bajuk, de a sorsolás napján beindult a "nemnyerők" fejében, hogy biztos valami suskus volt a dologban.

Akár hiszi, akár nem, létezik terápiás csirke: Henny Pennynek hívják

Ha terápiás állatokról esik szó, akkor elsősorban kutyákra, lovakra, macskákra, esetleg delfinekre gondolunk.

Magadnak feleséget, születendő gyermekednek anyát keresel? - Ebből a 3 csillagjegyből válogass! - Szijauram!

Minden csillagjegy szülöttei más tulajdonságokkal rendelkeznek.

Meghalt Ragályi Elemér, Kossuth-díjas operatőr - Legyen könnyű neki a föld!

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ragályi Elemér, rövid ideig tartó, méltósággal viselt betegségben, a mai napon elhunyt.

Díjeső televízió-műsoroknak és alkotóknak - Ezeket imádjuk a legjobban

A jubileumi, 10. alkalommal megrendezett szakmai gálaesten az RTL Magyarország öt jelölését váltotta győzelemre, alaposan eltalálta a csatornát a díjeső, de a többiek sem panaszkodhatnak, azaz a nagy ellenfél, a Tv2 is  tarolt, a kisebbek közül sajnos csak a Spektrum kapott egyetlen árva, de annál fontosabb díjat.

A Google több mint 5 milliárd rosszindulatú hirdetést törölt

A Google 2022-ben több mint 5,2 milliárd hirdetést távolított el, több mint 4,3 milliárd hirdetést korlátozott, illetve több mint 6,7 millió hirdetői fiókot függesztett fel; 2021-hez képest 2 milliárddal több hirdetést távolított el – közölte a vállalat éves jelentése alapján csütörtökön az MTI-vel.

Öntudatra ébredhet a mesterséges intelligencia?

A technológiai ipar vezető szereplői nyílt levélben sürgették szerdán a mesterséges intelligencia fejlesztések azonnali felfüggesztését a társadalmat fenyegető kockázatok miatt.

Mi nem nemet, hanem igent váltunk! Brüsszelben igent mondunk, itthon meg nemet

Szűcs R. Gábor volt diplomata és tanár alábbi bejegyzése a groteszk legjobb örkényi hagyományit követve mutatja be a NER felelőtlen, olykor már csak önmagukért való hazugságait, amelyek nyilvánvalóan a saját tábornak(szektának) szólnak, mert aki nem elvakult hívő, azonnal felismeri a hazugság-hegyeket. 

És ez nem vicc! - Így él a terápiás baromfi, mert ilyen is van - Szijauram!

Ha terápiás állatokról esik szó, akkor elsősorban kutyákra, lovakra, macskákra, esetleg delfinekre gondolunk.

Magyarország barátságtalannak nyilvánítva - Döntöttek az oroszok

"De facto barátságtalan országnak" tekinti a Kreml az összes olyan államot, mely szankciókat szavazott meg Oroszország ellen, mondta Dmitrij Peszkov orosz kormányszóvivő március elején, úgyhogy nem jelent meglepetést, hogy Oroszország hozzáadta Magyarországot is az úgynevezett „barátságtalan országok” listájához – közölte...

Hatalmas gazdasági bukás az orosz-Meki - A McDonald's vissza se nézett

Az orosz kormány már alighanem összeszámolta, csak titkolja, hogy a Meki-vel az élen hány óriáscég vonult ki az országból a háború miatti tiltakozásul.

Lesz elég tojás húsvétra?

Mostanában a legtöbb háziasszony, ahogy meglát valami kurrens ételalapanyagot, máris igyekszik minél többet "bespájzolni" belőle, nincs ez másként, különösen így húsvét táján a tojásfronton sem.

Horoszkóp: az ökölbe szorított lélek - 5 folyamatosan szorongó csillagjegy

Nem egyszerű úgy leélni egy életet, hogy valakit mindig megtalál a kétség és a szorongás- állítja a horoszkóp.

A horoszkóp megmutatja, mire lehetsz igazán büszke

Minden embernek van olyan erős pontja, mutat rá a horoszkóp, amire büszke lehet, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek azt, hogy mire lehetnek büszkék a csillagjegyek.

USA nagykövet: ezért nem kapott a magyar kormány meghívást a demokráciacsúcsra

Egy hete lett nyilvános, hogy az Orbán-kormány nem kívánatos a demokráciacsúcson, amelyet az Egyesült Államok rendez március cikkünk megjelenésekor.

YouTube válasz a Pesti Srácok utódcsatornája megszüntetésére: (magyarra fordítva) sumákok voltatok

Közleményt adott ki a YouTube arról, hogy miért szüntette be a Pesti Srácok utódcsatornáját, a PS TV-t, ami 2022 őszén fogott komolyabb tartalomgyártásba, miután a 2022 nyarán megszűnt Pesti TV több alkotója és műsorvezetője is itt folytathatta a műsorkészítést.

Tél, tavasz, mit hozhat még az időjárás

Időjárás: lassan, nagyon lassan, de biztosan visszatér végre a tavasz, de azért, ne tegye még el a téli ruhákat se!

Köztévé-packa: nem publikus, ki mennyiért olvas híreket - Ne feledje: Önnél van a kasszakulcs!

Az ugye megvan, hogy a köztévé bevétele abból származik, hogy a kormány pénzt tol alá azért, hogy a "közt", vagyis minket kiegyensúlyozottan, pontosan, alaposan, tárgyilagos és felelős hírszolgálatással lásson el hozzájárulva ezzel a szabad véleményalkotásunkhoz.

Giga bukás az orosz pót-Meki - Ha valami csak majdnem ugyanaz, akkor az hamis - Szijauram! - A szélső érték

Az orosz kormány már alighanem  összeszámolta, csak titkolja, hogy a Meki-vel az élen hány óriáscég vonult ki az országból a háború miatti tiltakozásul.

Fónagy János a Momentum-elnöknek: jajj, de szorgalmas vagy. Ahelyett, hogy kapálnál [email protected] meg....

Fónagy János, akit azért fizetünk, mint közszolga, mert jelenleg Ő a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, azzal indokolta minősíthetetlen stílusát, hogy „én egy öreg, modortalan ember vagyok, én káromkodok”. Mondta mindezt úgy, hogy pontosan tudta, szavait rögzíti a Telex kamerája, vagyis abban bízott, -és...

Reszkess Google, jön a Védett Társadalom Alapítvány! - Tüntetnek a PS és Bencsik rehabilitálásáért és Bayer tiltásáról akkor még nem is tudtak

Két éve néhány ex és jelenlegi HírTV-s és Földi László összefogott, hogy megfékezze végre a nemzetközi színtéren is a Soros-féle Open Society ­Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) rombolását-tombolását és bejelentették, hogy „..megalakult a Védett Társadalom Alapítvány és nagyon fájni fogunk!".

Diákszámla kisokos - Hol, milyet, hány éves kortól....

Ma már előbb lehet egy gyereknek bankszámlája és -kártyája, minthogy megtanul írni, olvasni., így nagyon hamar hozzászokhat a modern pénzhasználathoz.