attilagu

Elindult a Váci Szakképzési Centrum RRF-2.2.2-23-2023-00001 "Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése" című projektje

További cél az intézményekben használt eszközök korszerűsítése, ennek érdekében a Centrum új eszközpark beszerzését is tervezi.

Megkezdődött a kesztölci Kiserdei óvoda felújítása

A tetőtér beépítésével két csoportszoba jön létre. Egy új tornaszobát, orvosi szobát, kiszolgálóhelyiségeket és mosdókat alakítanak ki. Az épületben korszerűsítik a fűtést és akadálymentesítést végeznek.

Lezárult egy csaknem negyedmilliárd forintos beruházás Mezőkovácsházán

A Henrik majori bekötőút mintegy 860 méter hosszan, 4,2 méter szélességben, a 67. majori bekötőút pedig 2158 méteres szakaszon 3-4 méter szélességben kapott új aszfaltburkolatot.

Befejeződött az Ófalu és a vár felújítása a világörökségi Hollókőn

Hollókő Román András közreműködésével került műemlékvédelem alá. Az ő tiszteletére épült meg 2005-ben a nevét viselő látogatóház, mely információs és felfrissülési pont, az épület rendezvényeknek is otthont ad.

Korszerűsítik a Gesztenyés Óvodát Komáromban

A 120 férőhelyes, öt csoporttal működő óvodában az energiafelhasználás csökkentése érdekében tetőcserét végeznek, szigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat és napelemeket telepítenek.

Felújították Nyergesújfalu művelődési központját

Az intézmény fénykorát a 70-es években élte, majd 2011-ben állagromlás és a gazdaságtalan üzemeltetés miatt bezárták, később a tetőt felújították, így az épület szerkezetileg jó állapotban maradt fenn.

A nagyváradi vár újabb bástyáját újítják fel uniós támogatással

A nagyváradi Közép-Európa egyik legjobban megőrzött olasz reneszánsz stílusban épített vára. Az ötszögű, sarokbástyákkal körülvett vár 1570-1618 között nyerte el mai formáját. Magyar uralkodók temetkezőhelyéül is szolgált, a városalapító Szent László király és Luxemburgi Zsigmond magyar király, német-római császár...

Félmilliárd forintos beruházást hajtott végre a Caadex Kft.

A mintegy hetven embert foglalkoztató társaság az MTI érdeklődésére korábban közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön - például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban - értékesíti.

Budapest: Nagykörút_ON - építési hírek

A Fővárosi Önkormányzat és érintett kerületek együttműködésben újul meg a budapestiNagykörút.

EKF - Polgármester: az évtized végére Veszprém Európa élmezőnyéhez kíván tartozni

A polgármester kitért arra: az idén 43,5 milliárd forintból gazdálkodik a város. Ennek 65,6 százalékát működésre, 34,4 százalékát beruházásra fordítják. Elmondta, hogy 6 százalékkal magasabb a bevétel és 12,4 százalékkal alacsonyabb a kiadás a tavalyinál. A város adóbevétele 12 milliárd forint az ott dolgozó...

Elkészült a Belvárosi Piac Mátészalkán

Az átadó rendezvény a „kisPIACI ÍZELÍTŐ” nevet kapta, hiszen a helyiek jellemzően „kispiacnak” hívják ezt a helyet. Egy vidám, a piaci hangulatot megidéző konferálás keretében kérték a színpadra Buzogány Béla Színházának művészei a felszólalókat.

Megújul Vértesszőlős központja

A falu a fejlesztéshez 450 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Több mint 128 millió forintból épített ki logisztikai és vizsgálati központot a Bonus Schild Kft. Miskolcon

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) pályázatán belül valósult meg - közölték.

Mini bölcsőde jön létre Visegrádon

Nyolc férőhelyes mini bölcsődét alakítanak ki Visegrádon, a projekt tervezett befejezése jövő év március vége - tájékoztatta az Apróka Bölcsőde Nonprofit Kft. az MTI-t.

Piaci körkép és elemzés a Colliers vezető munkatársaival

Az ipari ingatlanok piacán pozitív nettó abszorpciót tapasztalhatunk a 2022-es évhez képesti üresedés növekedése mellett, mindeközben egészséges „pipeline” is érzékelhető.

Navracsics Tibor: Magyarország az uniós források egyik leghatékonyabb felhasználója

Navracsics Tibor a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen hangsúlyozta: "amennyire erősek a mi közösségeink, annyira lesz erős az Európai Unió. Ezért ezek a beruházások nem a mi magánügyeink, hanem európai közügyek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európai Unió - reményeink szerint rövidesen - ismét a sokféleséget...

Megújult a közösségi ház Medgyesegyházán

Erdős Norbert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán közölte, hogy a mintegy háromezer lakosú, dinnyetermesztéséről híres település a TOP Plusz programból nyert el csaknem 134 millió forintot. Ebből aszfaltos útburkolatot kap a bánkúti településrészen a Petőfi utca csaknem 1 kilométer hosszan,...

A MOL – Új Európa Alapítvány eredményt hirdetett az esztergomi Sándor-palota felújításának építészeti tervpályázatán

A tervpályázatra az alábbi tervezőirodák nyújtottak be érvényes pályaművet:

Átadták a felújított Nagyboldogasszony-templomot Tamásiban

Soltész Miklós azt mondta, aki ismerte Hirt Ferencet, tudja, kerekesszékben élve, súlyos betegen milyen szenvedésen ment át. "Azt is tudjuk", hogy mit tett Tamási és a környező települések közösségeiért - tette hozzá.

Irota: Felújították a ruszin görögkatolikus templomot - építési hírek

Megújult ruszin görögkatolikus templomot adott át a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Irotán.

Erzsébetváros tovább halad a fenntarthatóság útján

Mindezek miatt döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk a Városi Eső projekt keretében, az EU által is támogatott beruházáshoz. Sőt tovább is haladunk ezen az úton, ugyanis a Csicsergő és a Magonc Óvodákhoz is el fogunk helyezni esővízgyűjtő tartályokat.

Magyarország piacvezető alkuszcége már online biztosításközvetítő csatornáján keresztül is ügyfelei szolgálatában áll

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. stratégiai partnerségi megállapodást kötött Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetével, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel. A megállapodás értelmében a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. a biztosításipiac.hu platformon megkötött minden szerződés után...

Végéhez közeledik a debreceni Csokonai Színház régi épületének felújítása

Elmondta azt is, hogy a Csokonai Fórum két színháztermében a nyitás óta teltházas előadások vannak, érzékelhetően nagy igény van a Csokonai Színház régi épületének megnyitására, ahol a jövőben elsősorban operákat, operetteket, musicaleket, illetve nagyszínpadot igénylő prózai műveket mutatnak majd be.

Fejlesztik a simontornyai vár környezetét

Része a tervek szerint 2025-ben záruló projektnek egy tematikus útvonal létrehozása, amely a vár és a város történetét ismerteti meg információs táblákon, virtuális bemutatókon. Látható lesz a várról készült 3D-s rekonstrukció is.

Európa legveszélyeztetettebb örökségi helyszínei között a Herman Ottó Múzeum és a Memento Park

A programba végül bekerülő 7 veszélyeztetett örökségi helyszín listáját áprilisban hirdetik ki.

Az új stúdiók acélszerkezeteinek munkálatai zajlanak jelenleg a fóti filmbázison

Az NFI kiemelt jelentőségű fejlesztése a kormány Gazdaságvédelmi Akcióterve részeként valósul meg.

Új épületrésszel bővült a hódmezővásárhelyi kórház

Az osztályok működéséhez szükséges bizonyos orvosi és informatikai eszközök, illetve a betegágyak és éjjeliszekrények beszerzése már elkezdődött.

Letették a II. kerületi Baár-Madas református iskola új tornatermének alapkövét

Ravasz László egykori református püspök az iskola 1934-es évzáró ünnepségén mondott beszédéből idézve Balog Zoltán kitért arra is, hogy az iskola bejárati oszlopait "aranykapunak" nevezik, amelynek eredeti, jeruzsálemi változatán keresztül jön el a zsidók hite szerint a messiás, a keresztyének szerint pedig a megváltó azon...

Jó hatással van a dolgozók elégedettségére, egészségére ésteljesítményére, ha WELL minősítésű az iroda - építési hírek

Ezek a kategóriák a következők: levegő, víz,

Átadták az új román közösségi házat Battonyán

A szószóló elmondta, az energiaköltségek növekedése miatt a magyar kormány gyermekenként 20 ezer forinti támogatást biztosít, amelynek felét az iskolák, felét a MROÖ kapja meg, utóbbi oda juttatja majd el a pénzt, ahol nagyobb szükség lesz rá.