emerencia

Orbán bejelentése után az egyik labor felfüggesztette a lakossági tesztelést
@Horizont: Örülök, hogy már jól vagy de azért vigyázz magadra és a szeretteidre nagyon. Ez a dög korona sajnos kiszámíthatatlanul viselkedik.
Tünetmentes koronavírusos kisdiák miatt egy teljes osztályt és négy tanárt karanténba tettek Egerben
@vacsi: A legnagyobb baj, hogy ezt nagyon sokan nem veszik tudomásul. Naponta többször hallom másoktól, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy hordom-e a maszkot és szabályosan viselem-e, mert a saját egészségemmel azt csinálok amit akarok. Mivel lehetne az ilyen emberek fejébe vésni, hogy ez nem az a helyzet amikor csak és kizárólag saját magukról van szó?
Betegen járt be egy dolgozó, többen megfertőződtek a mintákat vizsgáló szegedi laborban
@simmering73: A szimpla üzletben sem egyforma mindenki, beleértve a vezetőket is. Van aki nagyon is megalapozottan aggódik ugyanis ha tesznek ki kézfertőtlenítőt és a pénztárosokat plexivel védik, minden el van intézve. Hogy mi van pl. az öltözőben, a munkatársak egymás közt tartják-e, tudják-e tartani a védőtávolságot, az eladók pedig egy sebészmaszkot leszámítva az eladótérben teljesen védtelenül kommunikálnak a vásárlókkal testközelben, az nem érdekel senkit. Legfeljebb kapnak ellenőröket akik nem a maszkviselést figyelik, hanem pl. azt, hogy a maszk alatt mosolygott-e a rálihegő, lehúzott maszkban lévő kedves vásárlóra az illető eladó.
Koronavírus: ebben a 3 magyar városban robbanhat be a járvány a napokban
A mi városunkban is baj van! Tele van a szennyvizünk örökítő anyaggal.Tegnap egy nyilvános helyen egész nap alig láttam olyan embert aki szabályosan viselte a maszkot. Már van ahol visszaragasztották a felelőtlenül eltávolított távolságtartást segítő matricákat, de az emberek fütyülnek rá. A mindenféle ...lógusok hiába nyilatkozzák tele a sajtót a távolságtartás, a helyesen viselt maszk és a kéz/felület fertőtlenítés fontosságáról, az embereket nem érdekli, hogy ők is fertőzők lehetnek tudtukon kívül, ill. megfertőződhetnek másoktól. Valahol olvastam, hogy a spanyolnátha idején egy évszázada hasonlóan viselkedtek. Bele is haltak nagyon sokan. Miért nem tanulunk mások sorsából???
Felfüggesztették az AstraZeneca vakcinájának tesztelését
Arról ritkábban szól a fáma, hogy sokan meggazdagodnak a járványból. A vakcinagyártók ellenük dolgoznak. Remélem, hogy valóban felelősségteljes lassításról van szó és nem arról, hogy a pandémián üzérkedők szeretnék minél tovább húzni időt.
Egyetlen ábra arról, mennyire vészesen kilóg Magyarország most a koronavírus-járványban
A koronavírus terjedése biztosítva van. Létezik olyan kereskedelmi egység, ahol felszedték a távolságtartás céljából ragasztott jeleket. Ehelyett ellenőröket küldtek az alkalmazottakra akiknek többek között az a feladata, hogy kifigyelje: az adott munkatárs mosolyog-e? A kötelezően viselt maszk alatt mosolyoghat, az ellenőr nem látja de ez nem zavar senkit. Ha pedig leveszi, hogy látható legyen a mosolya, könnyen belefuthat egy másik hatósági ellenőrzésbe, ahol a maszkviselést ellenőrzik és fizethet kp. 3000 forintot.
Már az ország egyik legismertebb gimnáziumában is van koronavírusos – az évet Semjén Zsolt nyitotta meg, maszk nélkül
@TASzSz: Azt elfelejtettem az előbb leírni, hogy a vezetők olyankor nincsenek jelen tehát nem tőlük, hanem azoktól kaptam a dicséretet akiknek segítettem. (Természetesen nem ingyen.)
Már az ország egyik legismertebb gimnáziumában is van koronavírusos – az évet Semjén Zsolt nyitotta meg, maszk nélkül
@TASzSz: Nekem sokat kell beszélnem. Mióta az ffp-2 maszkot és a pajzsot hordom, már kétszer kaptam írásbeli dicséretet. Ha valaki panaszkodik, hogy nem hallja amit mondok, akkor felemelem a hangerőt. Ennyi.
Gyalogolj a memóriádért!
Addig van jótékony hatása a mozgásnak amíg jólesik. Ez minden életkorban érvényes de ha az embert arra kényszerítik pl.szellemileg ép hatvanasként, hogy 10-11 órát talpon legyen leülés nélkül strapás körülmények között normál egészségügyi ellátást nélkülözve, esélyes hogy nem fogja szellemi/testi egészségben tölteni a hátra lévő idős kort. Gondolom azért nem hajlandó a kormány bevezetni a rugalmas nyugdíjkorhatárt minden munkavállaló számára mert nem célja a hatalomnak a magyar embereket hosszan életben tartani.
A Tesco visszahívja a 300 grammos TS Sajtos grillkolbászt
A grillkolbász pedig hallgatott a hívószóra és szépen visszasétált a Tecsóba. (-:
Német sajtó: "Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot"
A németek nagyon régen tudják, hogy hogyan működik Orbán és az ő rendszere. Kérdés, hogy a drága magyarországi katonai eszközvásárlások és az olcsó munkásokat alkalmazó magyarországi gyárak miatt megéri-e a semmiről nem tehető német turistákat kitenni a magyar rögvalóságnak?
Hihetetlen módon növekszik a fertőzöttek száma Magyarországon
@amaramaistanna: tegnap 16:38 A vírus nem tűnt el Magyarországról egy percre sem! Sokan hitték, hogy humbuk az egész és engem csak kinevettek mert rendesen védekeztem akkor is, mikor egy csomóan levették a maszkot, nem tartották a távolságot, és nem fertőtlenítették ill. mosták meg szabályosan, gyakran a kezüket és ment a buli buli hátán. (Attól félek, még mindig indokolatlan a múlt idő.) Hiába mondtam, hogy O1G bűne miatt kevés a teszt hazánkban ezért kevés nálunk az igazolt fertőzött a többi országhoz képest, de ettől még jó sokan meg vannak fertőzve anélkül, hogy tudnának róla. Most a külföldről hazaérkező nyaralók kezdték el teszteltetni magukat és már ez többlettesztmennyiség is elég volt ahhoz, hogy jelentősen növekedjen az igazolt pozitívok száma. Nincs mese, az egy háztartásban élőkön kívül mindenkit potenciális fertőzőnek kell tekintenünk, azt is akit egyébként továbbra is kedvelünk.
Emmi: A tanórákon nem kell tartani a 1,5 méteres távolságot
@Pálinkás Pál: Sajna Magyarországon még mindig kevés a teszt, emiatt az adatok sem érik el azt a pontosságot ami legalább a szövetségeseinknél létezik. Sokszor kamuznak a nagyokosok ezzel-azzal a adattal tehát nincs mit tenni, úgy kell tekintenünk embertársainkat és magunkat mintha mindnyájan koronavírus kibocsájtók lennénk. (Kivétel az egy háztartásban élők.) Rohadék egy helyzet belátom de amíg nem lesz megbízható oltás, vagy el nem tűnik magától a koronadög, ez van. Így még lehet esély arra, hogy ne járjunk úgy mint amit az amerikai magyar doki mesélt élőben az atv-ben a Sváby műsorban ma este az ottani helyzetről. Kb. olyan mértékű volt feléjük a fertőzöttség mint nálunk ezért sokan nem vették komolyan a veszélyt és egyszer csak hirtelen berobbant! Most éppen kórházi kapacitásaik vége felé tartanak Arizónában. Nézd meg, nagyon ajánlom. Tapasztalatból mondja, hogy nemcsak az öregekre, hanem a fiatalokra is veszélyes a ragály. Mindenesetre számomra még így szenvedősen is kevesebb macera a maszkot hordani napi 10-12 órát a fullasztó párás melegben, távolságot tartani a magánéletben mivel a munkámban nem tudok és gyakran kezet mosni/fertőtleníteni mint fájdalmakkal kínlódni, esetleg a ki tudja milyen minőségű un.lélegeztetőgépre kötve feküdni egy itteni kórházban ínségtáppénzen, majd utána már nem felépülni teljesen vagy meghalni. Vajon miért nem tanulunk mások rossz sorsából???
Emmi: A tanórákon nem kell tartani a 1,5 méteres távolságot
@Pálinkás Pál: 16:32 Rossz példa. Köztudott, hogy a SOTE vizsgálatban egy személy min. 500 főt képviselt.
Emmi: A tanórákon nem kell tartani a 1,5 méteres távolságot
@Pálinkás Pál: Ha én viselem megvédelek.
Ha te viseled engem védsz.
Ha mindketten viseljük,
akkor egymást védjük.
Emmi: A tanórákon nem kell tartani a 1,5 méteres távolságot
@Pálinkás Pál: Deklaráltan veszélyes csoportba tartozom, erre már csak rátesz a munkám. Egy nagyobb közösségben saját jogon ebből a csoportból én vagyok az egyetlen aki ezt a munkát végzi úgy, hogy nincs más választási lehetősége. Rengeteg 60+-os ember van így!!! Nem menekülhetek mások közelségéből akkor sem, ha szeretnék mert tisztában vagyok a veszélyekkel. Magamat és a többi embert is védem saját költségen, már amennyire futja. (Pajzs + ffp 2-es (N95) maszk fertőtlenítve, többször használva.) Szerintem a fiatal, életerős kollégák is megérdemelnének legalább egy működő szellőzővel ellátott öltözőt és hatékonyabb felvilágosítást de nincs rá esély. Sok vírusszkeptikust idegesítek a megjelenésemmel mert valahol bennük is van frász. Ma már legalább az köztudott, hogy egy fertőzés esetén, ha kisebb eséllyel is de bárki kerülhet komoly bajba. Van erre éppen elég, főleg külföldi példa. Ebből okulva meg lehetne előzni a nagyon-nagy szenvedéseket és elhalálozásokat a társadalom bármely rétege körében. Mindenkinek erőt kell venni magán és betartani az ajánlásokat!!! Mindannyiunknak vigyáznia kellene egymásra, akármit is mondanak a botcsinálta "szakértő" politikusok és mindenféle hangadók. Tudom, egyszerűbb és kényelmesebb lenne [email protected] az egészet és élni úgy, ahogy 2019-ben de ez azzal járna, hogy túl sokan kapnák meg csúnya tünetekkel a betegséget azok közül is akiknek az a fixa ideájuk, hogy nem lehet semmi bajuk. Ebből sokkal nagyobb gazdasági kár keletkezne mint abból, hogy némi közköltséget és egyéni akaraterőt beáldozva a MINDENKI védené magát és embertársait.
Emmi: A tanórákon nem kell tartani a 1,5 méteres távolságot
@Pálinkás Pál: A Pénzen megvett "járványügyi szakértőktől" és egyes levitézlett potentátoktól ugyanúgy borsózik a hátam mint az elvakult vírusszkeptikusoktól. Kádár idején megtanultunk a sorok között olvasni, most jól jön ez a képesség, segít a tisztánlátásban. Szomorú, hogy Magyarországon megbízhatatlanok a statisztikák, hiteltelenek a regnáló politikusok, bizonytalan minden. Éppen ezért kell úgy viselkednünk, hogy feltételezzük: bárki lehet vírushordozó. Sajnos nekem félnem kell a betegségtől ezért nem tehetek mást csak azt, hogy a lehetőségeimhez képest megpróbálok az észszerűség határain belül vigyázni magamra és embertársaimra.
Emmi: A tanórákon nem kell tartani a 1,5 méteres távolságot
@Pálinkás Pál: Nem passzol össze a való élettel nagyon sok minden amit elmond az idős doki, ergo nem hiteles számomra. Nincs kedvem részletezni.

Sokkal hasznosabb, hitelesen, érthetően elmagyarázott tudás van az általam megadott videóban pedig az Ázsiában élő Zsolt véletlenül rosszul mondott egy számot, melyet a kommentszekcióban javított.
Maszk volt rajta. Dögöljön meg, ha fél! – mondták neki egy kanizsai benzinkúton - Dél-Zala Press
Akkor is be kellett volna tartani a távolságot, ha mindkettőjükön van arcmaszk szabályosan viselve. Ez egy hétköznapi történet. Vannak akik heccből közel mennek maszk nélkül valakihez aki védi magát és embertársait majd valami gúnyolódó, sértő megjegyzést tesznek rá. Más. Rengeteg patikában jártam, ahol nem viseltek maszkot az eladók. Az egészségügyi személyzet is maszk nélkül mászkál a maszkos várakozó betegek között a szakrendelő folyosóján, ez is mindennapi látvány. Legalább példát mutatnának. Valami hiba van az oktatásuk körül ami nekünk akár az életünkbe is kerülhet.
Lazán értelmezték a járványügyi szabályokat a debreceni Majka-koncerten, kiakadt a politikus
@Gyütt Mönt: Nem felel azért se senki. Van ahol már felszedték a jeleket melyek az embereket segítik a szociális távolság megtartásában. Ehelyett a népek zsúfolódnak de nem zúgolódnak mert azt képzelik, hogy minden rendben van. A munkahelyeken sem felel a vezető azért mert a munkatársakat bezsúfolja például egy ablaktalan, szellőzetlen helyiségbe. (Pl.A bulis ifjakat a veszélyeztetett korú idősb kollégával.) Soha senki nem fogja tőle számonkérni, hogy legalább a szellőzőt miért nem csináltatta meg a deklaráltan jól menő vállalkozásban? Ez egy következmény nélküli ország mármint ami a potentátok felelősségét illeti.
Lazán értelmezték a járványügyi szabályokat a debreceni Majka-koncerten, kiakadt a politikus
Nincs abban semmi különös, hogy nem tartják be a kétméteres (min. másfél!) szociális távolságot, ez ma már általános. Nem véletlen, hogy nő a fertőzöttek száma. Az egészben az a legborzasztóbb, hogy gyakorta a mások élte, sorsa felett regnálók azoknak sem engedik betartani, akik szeretnék. (Pl. munkahelyek, kereskedelmi egységek, stb.) Esélyes, hogy újabb gócpontok fognak kialakulni. Remélem, egyszer majd a felelősök számonkérése sem marad el.
Óriási elismerést kapott Müller Cecília – Ferenc pápa áldása is eljutott hozzá
@legott: augusztus 19 12:17 Idősebbnek néz ki pedig 1958-ban született, tehát még bőven van ideje a 65 éves nyugdíjkorhatárig. Magyarországon O1G jóvoltából nincs az összes munkavállalóra vonatkozó rugalmas nyugdíjba menetel, úgyhogy ne reménykedj! (A női negyven nem nagyon sok nőre nem érvényes.)
Ipsos: a népesség 87 százaléka visel maszkot
Tapasztalatom szerint mostanság kb. 20-30 százalék viseli folyamatosan és szabályosan azok közül, akiknek csak kb. fél vagy egy órán át kell hordaniuk. Ott ahol nincs légkondi vagy csak kamu üzemmódban működtetik, a párás melegben még azok is lehúzzák az orrukról és a szájukról, akik tisztában vannak vele, hogy a saját és embertársaink egészsége van veszélyben, ha nem vagyunk hajlandók az arcmaszkot viselni. Nagyon sokan akkor is reflexszerűen lehúzzák a szájukról, ha mondani akarnak valamit. Arról pedig senki nem beszél, hogy mi legyen azokkal akik 10-12 órán keresztül kénytelenek naponta védőmaszkban lenni és közben mozogni a társadalmilag mélyen leértékelt munkájuk végzése közben.