emerencia

TAJ-szám alapján azonosíthatják, kinek jár hamarabb az oltás
@szegfue: 8:11 Pl. úgy, hogy jártál valamikor szakorvosnál, aki rádnézett és ráírta az elhízást az ambuláns lapodra diagnózisként. Ezzel a dolog el is van intézve, terápia, gyógymód nincsen. A kedves beteg fogyjon le ahogy tud.
Kiderült, Orbán Viktor mikor oltatja be magát
@Horizont: Lehet, hogy átesett a covidon ezért min. 3 hónapig nem kaphat oltást? Nem életszerű, hogy beálljon a sorba. Ha nincs semmi ellenjavallat akkor már az elsők között "oltakozott" volna a kamerák előtt de lehet, hogy csak arra vár, hogy majd az orosz oltást reklámozza.
Szabó Tímea beolvasott Novák Katalinnak: "Hagyjanak fel a hazudozással és a képmutatással, és valóban éljenek úgy, mint a normális emberek"
@Nessy: Nekünk is volt évekig de már szétment. Megpróbáltam az utánzattal de az nekem nem vált be. Igazit, nagy darabot elfogatható áron pedig nem láttam sehol.
Szép csendben hatalmasra hízott a magyar gazdaságvédelmi mentőcsomag
Rettegünk, a bezárástól. Más országokban jobb járványparaméterek mellett is bezárták a hasonló boltokat. Csak ott az alkalmazottak nem fizetetlenen vannak otthon mint mi lennénk, mert nem futja abból a híres gazdaságvédelmi "mentő" csomagból a bajba került egyéneknek. Na, megyek dolgozni, hátha kevesebben fognak ma a képembe mászni...
Szabó Tímea beolvasott Novák Katalinnak: "Hagyjanak fel a hazudozással és a képmutatással, és valóban éljenek úgy, mint a normális emberek"
@Nessy: Én már nagyon régen csak egyfajta ablaktisztítószerre esküszöm. (Nem szeretném a nevét reklámozni.) Szerencsére még tudok létrára mászni, ha jó passzban vagyok. Árulok gőzölős ablaktisztítót, jó lenne egy de drága. Azzal nagyon könnyű lehet ablakot pucolni. (Egy vásárló mondta aki vett ilyet.) A fidesz és novák által szponzorált jómódú fehér, keresztény, kisgyerekes stb. fiatalok szokták megvenni. A többi ifjú és minden egyéb korú embernek nem futja rá, nekik marad a suvickolás hagyományosan valami megfelelő ruhaanyaggal vagy olyan újságpapírral ami jól szívja a vizet. (Mi már nagyon ritkán olvassuk a print sajtót, marad a rongy. pl.mikroszálas.)
Ünneprontó számok: ismét többen haltak meg koronavírusban hazánkban
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy hány személy halt meg a koronavírussal összefüggésben úgy, hogy le sem volt tesztelve.Vajon azért állnak a városomban a hűtőkonténerek és azért az elsők közt oltják be a mi egészségügyisinket mert nincs semmi baj? Ébresztőőőőőőőő, nagy baj van, nagyobb mint Svédországban. Nemrég beszéltem a németországi nénikémmel, meg volt döbbenve az itthoni helyzeten.(Figyeli a magyar sajtót.) Náluk pl. a nem napi cikkeket áruló boltok be vannak zárva és az alkalmazottak méltó jövedelemmel otthon vannak. Nálunk pedig megyek holnap dolgozni s eltűrni, hogy a képembe másszanak.
Svéd király a koronavírus-járványról: Úgy vélem, kudarcot vallottunk
@Pálinkás Pál: Nyáron lehetett volna előkészülni. Egyébként nem értek veled egyet.
Svéd király a koronavírus-járványról: Úgy vélem, kudarcot vallottunk
@Pálinkás Pál: A tavasz bebizonyította, hogy hatékony volt a védekezés. Sajnos nyáron már sokan nem vették komolyan, ősszel pedig a kormány sem hozta meg idejében az intézkedéseket. Ennek köszönhetjük, hogy ide jutottunk.
Nagy a baj: teljes zárlatot rendeltek el Németországban
@kokopelli: Tavasszal felajánlották a veszélyeztetett csoportba tartozó kollégáknak, hogy vehetnek ki fizetett szabit, két hét fél alapbéres szünetet és fizetetlent mert rövidebb volt a munkaidő a korábbi zárás miatt. Nem engedték kivenni az utolsó két hét fizetett szabimat ezért kettő hét fizetetlenen voltam. Azt hazudták, minden rendben, törvényesen fizetik a tb.-t ami a munkáltató kötelessége. Kiderült, hogy mégsem. Egy hajszálon múlt, hogy több évtizedes céges múlt után egyik napról a másikra orvosi ellátás nélkül maradjak. Csak az volt a szerencsém, hogy végül nem hittem a saját cégemnek és egy interneten megismert hozzáértő hölgy önzetlen segítségével sikerült elkerülni a bajt az utolsó pillanatban. Magamtól nem ment volna. Ez egy nagy magyar vállalat, ezek után simán el tudom képzelni, hogy adott esetben 0 forinttal elzavarnak mert be kellett zárni.
Ekkor érkezhet Magyarországra az amerikai vakcina
@Jozefina: Addig még több százan befejezhetik földi pályafutásukat és ezzel csökkenthetők a nyugdíjkiadások. :-(((((((((((((((((((
Rékasi Károlyt a kórházba küldték a Barátok közt forgatásáról
Mielőbbi gyógyulást kívánok. Az lenne a normális, ha minden magyart ugyanígy ingyenesen, rendszeresen, önkéntesen tesztelnének és pozitivitás esetén Rékasi művész úrhoz hasonló gyorsasággal hozzájuthatna a megfelelő gyógykezeléshez és méltó jövedelemhez.
Nagy a baj: teljes zárlatot rendeltek el Németországban
@csak úgy...: Van olyan áruház, ahol szóban elhangzott az illetékes vezetőtől, hogy bezárás esetén fizetetlenre fogják küldeni a személyzetet. A szerencsésebbek esetleg elmehetnek addig polcpakolónak egy élelmiszer áruházba, a többieknek pedig 0 jövedelem. Sokak szerint ez akkor sem fog bekövetkezni, ha a halálozások és megbetegedések sokkal nagyobb mértékben nőnek bármely más országnál mert az Orbán rendszernek szüksége van a világbajnok 27 százalékos áfabevételre. Szerintem azért nem tesztelik a vásárlók közelében fizikai akadály nélkül dolgozó eladókat úgy, mint a pedagógusokat és köztisztségviselőket mert pozitivitás esetén 60%-os táppénzre kellene őket küldeni és már így is kevesen vannak. Az nem számít, hogy ez is hozzájárul(hat) a járvány terjedéséhez.
Nagy a baj: teljes zárlatot rendeltek el Németországban
Németországban is fizetetlen szabadságra küldik azokat a kereskedelmi alkalmazottakat akiknek bezár az üzletük?
"Népesedéspolitikai okokból" maradhat a hálapénz a szülészetben
Az unortodox magyar "jogállam" egyik megnyilvánulása a korrupcióra és lopásra épülő népesedéspolitika.
Elárulta Orbán Viktor, hogy kapja meg az ország a koronavírus elleni védőoltást
@division: Szeretek itthon lenni. Csak az lenne a kérésem, hogy az otthonlét miatt ne érjen anyagi hátrány és elmehessek a szokásos élelmiszerboltomba. 64 évesen célzottan fél óra alatt be tudok vásárolni. Tavasszal 7 hétig így éltem de emiatt anyagi hátrány ért, pedig akkoriban azoknak köszönhetően sikerült laposítani a görbét, akik komolyan vették ezt az egészet. A munkahelyemen viszont látom, hogy sok idős a fiataljaival jön ergo egyformán hibásak. Általában nagyon aranyosak, büszkék a fiaikra, lányaikra, unokáikra pedig kérés, hogy mindenki egyedül tegye tiszteletét személyesen. A fertőződés lehetőségét kellene minimalizálni mindenkinél. Nem gondolom, hogy a társadalom önkényesen kiválasztott csoportjának az elzárása és az ezzel járó szokásos orbáni anyagi elnyomorítás lenne a megoldás. Amíg a nyugdíjas azt látja, hogy a tőle szerencsétlenebb idős ember ott gürizik a fiatalok között mert nincs más választása, nem fogja elhinni, hogy őrá is veszély leselkedik. Ők is tudják, hogy a vírus nem válogat aszerint, hogy valaki mondjuk fél vagy 1 évvel idősebb vagy fiatalabb. Ebből következően, ha tehetné, akkor sem marad otthon. Másrészt pedig nap mint nap szembetalálkozik azokkal a fiatalokkal akik nem tartják be a szabályokat. Ez is üzenet számukra, hogy kamu ez az egész otthonmaradás, nem kell komolyan venni. Szerintem a jelen helyzetben már be kellett volna zárni a nem napicikk boltokat, az alkalmazottakat pedig kompenzálni. (Pl. Ausztria, a járványlaborunk.) Az erre fordítandó forrásnál sokkal többe fog kerülni az összeomlott egészségügy és az emberekkel szoros kapcsolatban lévő munkahelyeken a fertőző, nem tesztelt munkatársak által terjesztett megállíthatatlan ragály. A szükségtelenül meghalt honfitársainkról már nem is beszélve...
Elárulta Orbán Viktor, hogy kapja meg az ország a koronavírus elleni védőoltást
60 éves korom óta kapom "ingyen" az influ oltást mert mikor ezt a törvényt hozták, a biológiát vették figyelembe. Azért az idézőjel mert arra azért jó vagyok, hogy egészséges, életerős 30-40-50-es emberekre szabott munkakörülmények között dolgozzak kényszermunkán, nem a nyugdíj mellett. Nyugodtan fertőződhetek mert nem tudok távolságot tartani de vadidegenek is fertőzhetnek engem. Tesztelés és adott esetben kontaktuskutatás nincsen. És nem vagyok egyedül! Ha jön a koronavakcina, mi fogunk a sor végén állni! Hagy tomboljon még ez a dög vírus szabadon! Idősb, fáradt testünk minden eshetőséget megkap ahhoz, hogy megfertőződés esetén még nyugdíj előtt eltávozzon az élők sorából, hiszen még fél-egy év hátravan a bűvös 65 éves korhatárig.
Kásler: a lakosság fegyelmezetlenségének köszönhető a második hullám berobbanása
@division: Közeli kolléganőm pár nap táppénzre ment azért mert náthásan nem tud a maszkban dolgozni. Nem tesztelte senki sem őt, sem a hasonló tüneteket produkáló kisfiát. (tudtommal) Szerencsére tudomásom szerint nem vagyok pánikbeteg de az már végképp kiverte a biztosítékot, mikor a másik kolléganő lazán megjegyezte: ha tesztelték volna és pozitívnak bizonyul de már nincsenek tünetei, akkor is nyugodtan jöhetne dolgozni. Egyébként megy a titkolózás és a sumákolás ezerrel, én pedig nemcsak magamat és kollégáimat féltem, hanem azokat az ismeretleneket is, akik a közelünkben tartózkodnak.
Kemény szavakkal üzent Zacher Gábor: „Zárjuk be a plázákat, felejtsük el az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony!" – videó
@karma1: 10:27 Itthon ez így megvalósíthatatlan a sok felelőtlen suttyó potentát és buta ember miatt. Tuti, hogy nem írnák be a nevüket vagy kamuadatokat adnának meg. Itthoni viszonyok között sajnos a Zacher által javasoltakkal lehetne némi eredményt elérni.
Orbán: "mi nem kapunk pénzt az uniótól"
Ez az interjú színvonal alatti, nem az összes itt élő magyar álláspontját tükrözi.
Kemény szavakkal üzent Zacher Gábor: „Zárjuk be a plázákat, felejtsük el az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony!" – videó
@Nessy: 15:13 Ismerek egy házat, ahol ugyanez történt. A 69 éves krónikus beteg lakásában vélték felfedezni a hiba okát. 6-szor ment be hozzá a vízvezeték szereléshez nem értő házmester, közös képviselő, több vízvezeték szerelő egyszerre. A kis lakásban nem lehetett ennyi ember között tartani a szociális távolságot. Soha egyiken sem volt maszk és egyetlen látogatás alkalmával sem jelezték előre, hogy jönnek. A lakás átjáróházzá lett mire nagy nehezen megállapították, hogy nem ott van a hiba. Meg lehetett volna oldani, hogy egyszerre csak egy hozzáértő vízvezeték szerelő mester megy be felmérni a helyzetet maszkban de erre nem voltak hajlandók.
Kemény szavakkal üzent Zacher Gábor: „Zárjuk be a plázákat, felejtsük el az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony!" – videó
@SystemError: 15:03 Holnapután blekfrájdi lesz és hiába kéri pl. az egyik nagyáruház a honlapján, hogy a vevők egyedül menjenek és használják inkább az internetes vásárlást, nem lesz foganatja. Ömleni fog be a tömeg az eladótérbe pereputtyostul!!! A vevők között eladókat nem védi semmi és nem is tesztelik őket. Boldog lesz a koronavírus, szaporodhat kedvére. Lehet, hogy az osztrákoknak van abban igaza, hogy a nem napi cikkeket áruló boltokat bezárják.
Népszava: egy iskolát már be kellett záratni a tesztelések kapcsán
Mindenkit le kellene tesztelni, nemcsak a pedagógusokat. Ha ez nem megy legalább azokat, akik fizikai akadály nélkül kénytelenek mások közelében munkát végezni, nemcsak a közszférában. Így nem fog laposodni számottevően a görbe, az egészségügy pedig bedőlhet, egyre több lesz a halott! Mi pedig még azon is izgulhatunk, hogy a megfázásos tünetekkel pár napig táppénzen tartózkodó munkatárs vagy pedagógus rokona miatt 10 napos karantént letöltött teszteletlen kollégák szórják-e ránk és ezer idegenre a vírust?