emerencia

"Általában tiszta a lelkiismeretem" – megszólalt az újbudai rendőrgyilkos
Őszinte részvétem az elhunyt rendőr szeretteinek. Mielőbbi gyógyulást kívánok a másik két sérült rendőrnek.
A magyar kormány nem egyenlő Magyarországgal, és nem őszinte – Karácsony Gergely Kijevből üzent
Amit a magyarokról mondott Kijevben Karácsony az rendben van, hiszen a magyarok zöme tudja, hogy ebben a háborúban ki az agresszor. Azt nem értem, hogy itthon az előválasztáson miért hekkelte meg KG a választók akaratát mellyel tudatosan segítette a magyar oroszbarát diktátor kétharmados vagyis lényegében korlátlan hatalmát. Hiteltelen Orbán bírálata KG szájából annak ellenére, hogy igaza van.
Bekeményít az Európai Bizottság, ideiglenesen felfüggesztik az Erasmus-program támogatását az alapítványi fenntartású magyar egyetemeknél
@Peller Anikó: 11:38 Most nevelődik ki az újabb gyenge teljesítményt nyújtó diplomahencegő, nagy mellényű, "sikeres" orbánhívő haszonélvező generáció. Az jó egyetemeken végzett, szakmai munkát végzők pedig lenézett páriaként kénytelenek létezni döntési, véleményezési jogok nélkül. Már a rendszerváltás előtt is volt erre példa de mostanra nagyon elhatalmasodott. Ismerek olyan idős mérnököt, akinek egész életében alacsonyabb végzettségű közvetlen vezetői voltak akik leginkább az önfényezésben bizonyították szakmai tudásukat.
Bekeményít az Európai Bizottság, ideiglenesen felfüggesztik az Erasmus-program támogatását az alapítványi fenntartású magyar egyetemeknél
@justhpeter: ma 8:25 Pontosan így van. Kikövetkeztethető, hogy az idén lesznek még meglepetések amiről orbánék egyelőre sunyin hallgatnak...
Rusvai megkongatta a vészharangokat: Nyakunkon az újabb Covid-variáns?
@Yoda69: A pandémia nem szűnt meg, mégis az emberek többsége a minimális védelmet sem hajlandó megtenni, ha a kormány sem csinál szinte semmit. Még arra sem képesek, hogy beállítsák az eeszt-ben a jelentkezést oltásra azoknak akiknek szüksége van rá. Rusvai pedig inkább csak bulvárszereplő rengeteg hülyeséget mondott már. Szavahihető emberek kellenének a nyilvánosságnak. Kínában pedig már nem tudják hová tenni a sok elhunytat. Nálunk nagyobb az átoltottság, kevesebb az áldozat de esélyes, hogy kialakul egy új variáns az oltatlanokban és akkor megint mi leszünk az élmezőnyben a halottak számában. Felelőtlenül bánnak az életünkkel.
Jó hír: Évi 900 ezer forint adómegtakarításhoz is juthatnak a 30 év alatti anyák 2023-tól
@nejlontacskó: A legjobb ötlet az lenne, ha egy jóléti jogállamban élhetne minden határon belül élő honfitárs és biztos lehetne abban, hogy ha bajba kerül a nagyobb társadalmi krízisek miatt, számíthat a hazájára. A módosabb réteg gyermekvállalását a realitásokat meghaladóan javadalmazni a többiek rovására nem szerencsés. Bizonytalanság érzetet kelt mindannyiunkban akár haszonélvezőként akár áldozatként próbáljuk túlélni a mindennapokat.
Kínában már olyan sok a halott, hogy a krematóriumok teljesen megteltek
@Horizont: ma 11:56 Jobbulást kívánok. Mi egyszer sem kaptuk meg a covidot, legalábbis tüneteink nem voltak. Az eeszt állandóan elutasított az ötödik oltásra jelentkezéskor, háziorvosaink sem tudtak segíteni. Mikor már 8 és 9 hónapja nem sikerült a következő oltáshoz jutnunk, egy hasonló helyzetű 65 feletti krónikus beteg barátunk besétált az oltópontra és szó nélkül beadták neki az omikron elleni booster oltást. Még aznap megkaptuk mi is. Ettől függetlenül igyekszünk védekezni de arra csak statisztikailag van esélyünk, hogy megússzuk a betegséget és/vagy a súlyos következményeket. Nagyon elszomorító, hogy Kína miatt megeshet, hogy Európában a ragály erőre kap újból.
Kínában már olyan sok a halott, hogy a krematóriumok teljesen megteltek
@Jozefina: ma 12:27 Köszönöm. Eddig inkább megszóltak minket a maszk miatt.
Orbánék bejelentették: A legnyomorúságosabb időszak vár a magyarokra
A cikkben van a bizonyíték, hogy a magyarországi választási rezsim az infláció által nagyrészt orbáni kézivezérelt módon fosztogatja a lakosságot. Nem véletlen, hogy a választási évekre van előre jelezve az enyhülés! Ideje lenne ennek a hatalomnak minél hamarabb véget vetni még mielőtt a mostani szűk középosztálynak elinflálódnak a tartalékai mert akkor már vér fog folyni amit nagyon sokan nem szeretnénk.
15 fok volt a kiskunmajsai iskolában, elvették a hőmérőket, levetették a kabátot a diákokkal
Anno a gimiben befűtöttek reggel a tantermi kályhába ettől rém meleg lett. Amit tudtunk levettünk magunkról majd folyamatosan visszaöltöztünk. Az utolsó órán már a kabátot is felvették a fázósabbak. Anyukám reggel hatalmas cirkuszt rendezett, ha nem volt rajtam kombiné, meleg bugyi, vékonyabb blúz, sípulóver, stb.
Csepregi Éva megszólalt Szijjártó Péterről: "Lenyűgöz munkabírása és a kitartása"
CS.É már a rendszerváltás előtt is mindig a hatalmasokhoz dörgölőzött de legalább nem lop. Kellemes hangú átlagos énekesnő de a kiemelkedő karrierjét az ügyesen megválasztott "kapcsolatainak" köszönheti.
Az ellenzéki pártok egyikének sem tűnt fel, hogy megjelent a kampányban plusz 1,8 milliárd forint
@KisTehen: Pontosan. Becsületből hagyta GYF békén a győztest szabadon cselekedni és háttérbe húzódott a hatpárti megállapodás értelmében. A többiek viszont elvakulva nemhogy csak engedték, hanem egyenesen benyaltak MZP-nek figyelmen kívül hagyva, hogy nagyon sok választónak nem tetszett MZP viselkedése. A józan ítélőképességű ellenzéki mentalitású választók viszont fáztak MZP-től ezért egy részük nem ment el szavazni mások pedig inkább szavaztak Orbánra mert jobb híján bevették a hazugságait. Így nyert az orbáni kétharmad és a háborúra, járványra hivatkozva gátlástalanul fosztogathat tovább. )-: Vajon hány határokon belül született magyar sorsa, élete fog még erre rámenni?
Az ellenzéki pártok egyikének sem tűnt fel, hogy megjelent a kampányban plusz 1,8 milliárd forint
MZP a hekkelés által megszerzett előválasztási "győzelmével" visszaélve háttérbe szorította azokat, akik a körmére nézhettek volna. Most borul a bili.
Bejelentette Orbán cimborája: napi négy órán át fűthetők a lakások az energiatakarékosság miatt Rómában
A Kádári átkosban október 15-től április 15-ig tartott a fűtési szezon. Október 15 előtt volt egy kis próbafűtés a távfűtött lakásokban. Megszoktuk, hogy otthon is pulóverben, zárt lábbeliben vagyunk, ha beköszöntött a hideg. 19-20 fok volt a szobákban. Anyu egész életében fázós volt, ő jobban felöltözött és volt villanypárnája, villanycipője, stb. Idős szüleink szobájában, de csak ott! 23-25 fokot állítottunk be mert már fázósabbak lettek. Mi "fiatalok" viszont volt, hogy 14-18 fokban vészeltük át a téli időszakot. Ez nem volt jó. 20 fok körül viszont már semmi probléma, ha az ember életkorához képest egészséges hatvanas, hetvenes és jól felöltözik. Vajon idén télen hány idős és beteg ember fog fagyoskodni, éhezni, meghalni a saját otthonában?
Brutális drágulás: kiderült, mennyibe fog kerülni a ponty karácsonykor
Az ötvenes évek elején voltak a mostanihoz hasonlóan drágák az élelmiszerek. Nálunk régi családi hagyomány, hogy olyan alapanyagokból készül a finom karácsonyi vacsora amit akár jó előre reális áron meg tudunk vásárolni. Így volt ez akkor is amikor jobban éltünk. A háromféle hosszan eltartható tradicionális süti receptjét is átalakítottam mert sok éve már megfizethetetlen a dió. (Igen tudom, a diófúró bogár a hibás.) Nem szabad hagyni, hogy a szeretet ünnepén mások gazdagodjanak rajtunk! Tavaly pl.jóval karácsony után sikerült halászlevet enni leértékelve. Szégyene az orbán (szándékosan kisbetű) rezsimnek, hogy egy ledolgozott élet után is állandóan azon kell millióknak agyalni, hogy a hétköznapi hozzávalókat honnan és hogyan tudják olcsón beszerezni vagy helyettesíteni. Most még leleményesen megoldjuk az élelmezésünket de nem tudom, hogy mit hoz a holnap... :-(
Több tanár asztalos vagy villanyszerelő akar lenni: Miskolcon ülőszrtrájk kezdődik a Földes gimnázium
@Lendkerék: Nem zárom ki, hogy sikerülni fog neki de sajnos kicsi az esély mert ha beleszakad, akkor sem lesz egyelőre professzionális villanyszerelő idő hiányában. Ha jól akar keresni és a segédmunkákon kívül önállóan is szeretne dolgozni nemcsak a szakmát, hanem annak mentalitását is el kell sajátítani reflex szinten ami nem fog menni pár hónap alatt. Erre a szabadság ideje nem elég! A felelősség nagy, egy pici hiba, nem odafigyelés, rossz döntés és emberek halálát okozhatja. Gyengeáramú képesítéssel és gyakorlattal eladóként rengeteg rémtörténetet hallottam a rosszul képzett gyakorlatlan villanyszerelőkről. Azért van a szakmában munkaerőhiány mert a sok bizonyítvány ellenére kevés az igazi szakember. Jobban tenné, ha tanár maradna és felismerné, hogy a megélhetési válság milliókat érint nemcsak a pedagógusokat. Kezdő villanyszerelőként sem fog jobban járni még akkor sem, ha befejeződik a jelenlegi több összetevős társadalmi válság. Tanárként, a saját hivatásában viszont az általános helyzet javulásával van remény mert abban gondolom már profi.
Több tanár asztalos vagy villanyszerelő akar lenni: Miskolcon ülőszrtrájk kezdődik a Földes gimnázium
Ahhoz, hogy egy komoly (pl.villanyszerelő, asztalos) szakmát megtanuljon az ember olyan színvonalon, hogy jól megfizetik, hosszú évekre és rengeteg szabadidőre van szükség. A tanárok túlterheltek és aligha van pénzük a tanulóidő és a gyakorlat megszerzése alatt eltartani magukat és mindamellett fizetni a tetemes tanulmányi költségeket. Ha pedig valami rövidített, olcsó oktatásban gondolkodnak mert igazából lenézik ezeket a szakmákat, rá fognak fázni! Ugyanis az elvárt színvonalon teljesíteni kell, különben seccperc alatt repül a kolléga akkor is, ha van több tanári vagy bármely diplomája.
Magyarország, 2022: egy pénztáros kitépett egy krumplis zacskót, hogy kivegyen egy szem krumplit az ársapka miatt!
@jesz: tegnap 22:42 Szegénykém (a pénztáros) megpróbált vevőbarát módjára cselekedni de nem tudta a vásárló felé kedvesen vagy legalább viccesen kommunikálni a kormány buta intézkedését. Eladói pályafutásom alatt számtalanszor kerültem olyan helyzetbe, hogy a klf. rendű/rangú vezetők szerencsétlen hülyeségeit valahogy el kellett simítani úgy, hogy a vásárló ne járjon rosszul és máskor is minket válasszon. Legtöbbször nem megoldhatatlan feladat, kell hozzá némi emberismeret. Nekem könnyebben ment mert más szakmából, középkorúan kerültem a kereskedelembe és nem voltam pénztáros.
Hivatalos statisztika: a bezárások ellenére nemhogy nő, hanem csökken az álláskeresők száma
@Málna: ma: 08:26 Igen, ilyen is van de ők nincsenek sokan. Valaki eltartja, minek dolgozzon? De a legtöbb ember igenis, dolgozni szeretne mert neki és szeretteinek meg kell élni valamiből de nem talál megfelelő bejelentett fizetett állást. Nem szabad általánosítani mert azzal úgysem lesz jobb Orbán embertelen rendszere.
Megugrott a negyedik oltást felvevők száma
Szokás szerint azokkal a hatvanöt éven felüliekkel van kitolva, akik krónikus betegséggel élve anno megkapták pl. a két hatástalan kínait vagy valamelyik kevésbé hatásos (nem mRNS) pórnépnek osztogatott vakcinát majd nagy nehezen hosszú hónapokat kivárva két, Pfizert. Az utolsó (negyedik) oltásuk 8-9 hónappal ezelőtt történt ami azt jelenti, hogy igencsak megkopott a védelmük ami az életkorukra ill. egészségi állapotukra tekintettel tragikus is lehet. Különösen azok vannak közülük veszélyben, akik pl.az ország keleti végein élnek, ahol a helyi kórházban a járvány idején az intenzív osztályon a betegek 55-64 százaléka elhalálozott. Nos, ők azok akik várhatnak az ötödik bivalens oltásra a sor végén és addig is retteghetnek a fertőződés esetén bekövetkező tragédiától mert kevésbé valószínű, hogy megússzák egy kis orrfolyással.
660 szegedi tanár fog sztrájkolni, ha egyetlen tanárt is megfenyegetnek
@Jozefina: Kívánom, hogy a gyakorlatban is működjön. Pl. Ismerek olyan tanárnőt, aki majd három évig azért ült egy multi pénztárában mert ott hat hónap után véglegesítették. Fiatal tanárnőként viszont minden tanév végén kirúgták úgy, hogy a véglegesített kartársai és a szakszervezet egyetlen szót sem szólt az ő és sorstársai érdekében! Ami pedig a demokratikusabb, szabadabb, korszerűbb északi mentalitású emberközpontú tanítást illeti, anno Magyar Bálint idején hangos hőzöngéssel tiltakoztak ellene pedig, ha akkor összefogtak volna, ma sokkal megbecsültebbek lennének.
Lerántották a lépcsőn a rendőrök Jámbor Andrást és Tordai Bencét egy kilakoltatás elleni élőláncon
@Csizmás Kond: ma 14:13

Nem engedték kifizetni a tartozást, inkább költöttek rendőrökre és kilakoltatásra pedig már moratórium van érvényben!!!

”Csütörtök délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen, akit az önkormányzat úgy tenne utcára, hogy a fideszes polgármester (Szentgyörgyvölgyi Péter) korábban megszavazta a kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatot – írja a Mérce. ”

"Az AVM megkereste az önkormányzatot az ügyben, és felajánlotta a fennálló lakáshasználati és fűtési díjhátralék alapítványi támogatások segítségével való kiegyenlítését.”

telex.hu/belfold/2022/10/06/tordai-bence-jambor-andras-kilakoltatas-elolanc-rendorseg