emerencia

Veszélyben az iskolák – amikor a hullák már az utcán fekszenek, akkor már késő megfogni a járványt
@division: 21:16 Hát, igen. Igazából költői kérdésnek szántam mert egyre többen sutyorogják, hogy erre megy a játék.
Tízmillió forintért írthatta alá Zalatnay a Stop, Gyurcsány!-petíciót
@justhpeter: Dehogynem. Csak köztörvényesként nem kaphat. Törvényt kellene módosítani miatta.
Veszélyben az iskolák – amikor a hullák már az utcán fekszenek, akkor már késő megfogni a járványt
@Nessy: @division: Miért van nekem olyan érzésem, hogy a szándékos vírusberobbantás célja a jövő tavaszi választás elszabotálása?
Dobrev Klára: A papa rántott húst kap, a mama zsíros kenyeret, a gyerek úton van London felé
@verőce21: Ha tisztességesen működteted a vállalkozásodat, végzed a munkádat, akkor nem kell félned akkor sem, ha nagyon gazdag vagy.
Minden idők legsikeresebb nyara: 4 millió magyar tudott pihenni, 3 éjszakát - Spabook
@Nessy: 24.hu/belfold/2019/07/31/magyarok-nyaralas-3 / Nem hiszem, hogy 2019 óta javult a helyzet sőt, inkább romlott hiszen a pandémia miatt tömegeknek csökkent a jövedelme. Nagyon sok magyarnak idén még ez a 3 nap sem jön össze. A 3 nap átlag szerintem a NER haszonélvezők miatt jött ki.
A virológus riadót fújt – maszk hordásra buzdít mindenkit
@division: Nálunk sajnos nem.lehet megoldani. A pandémia után ott is fogom hagyni a háziorvosomat mert szerintem nem elég lelkiismeretes. A járvány előtt sem volt az. Nem én leszek az első, akinek elege lett belőle. Kb. 10 éve ő az orvosom. Addig nem volt gond vele míg nem volt semmi bajom ezért nem jártam hozzá és nem volt járvány sem.
A virológus riadót fújt – maszk hordásra buzdít mindenkit
@division: Azért nem vettem gyógyszertárit mert annak végképp semmi értelme, hogy 6-7 ezer forintért megtudjam, hogy van-e antitest és ha van, nem tudni, hogy van-e elég és még ez sem biztos. (Inkább veszek ebből a pénzből vitaminokat.) Ettől nem fog megváltozni az életem. Így is, úgy is várni kell. A tisztességes az lenne, ha orbánék nem osztogatnák az adóforintjainkból vásárolt teszteket ingyen más országoknak, hanem mint Karácsonyék Budapesten, letesztelnék a hatvan felettieket és akinél nincs rendben, azonnal megkapná harmadiknak az mRNS-t vagy ami ennél is olcsóbb: Simán lehetne jelentkezni hatvan felett harmadikra. Sokan még a második Pfizert sem vették fel vagy bután oltásellenesek pedig jutna mindenkinek elég mRNS, ha lenne rá orbáni akarat. Meg lehetne tenni, hogy mindenféle regisztrációs és egyéb hókuszpókusz nélkül beoltathatnánk magunkat. Más EU-s országokban ez működik, nálunk miért nem? (Költői kérdés.)
A virológus riadót fújt – maszk hordásra buzdít mindenkit
@division: Nekem két Astrám van mert tavasszal kiharcoltam és veszélyes munkahelyen kivártam, hogy legalább ne kapjak keletit ha már az mRNS számomra elérhetetlen. Így csak október 11-én telik le a 4 hónap. Hiába kértem az orvosomtól másodiknak Astra helyett Pfizert, megtagadta pedig akkor már volt bőven Pfizer oltóanyag az országban. Nem gondolom, hogy érdemes beáldozni egy antigén tesztre (nekem ez elég sok pénz) mert addig úgysem fogok kapni harmadikat. Akármi az eredmény, úgy is így kell élnem tovább. Csak a legszükségesebb helyekre megyek el maszkban, távolságtartással. (Szerencsére közben 1 Astrával végre beoltva nyugdíjba mentem.) Azért kb. 3 naponta benézek az eeszt-re, hátha mégis enged regisztrálni harmadikra, hiszen már egészségügyi oka nem lenne egy harmadik Pfizer vagy Moderna megtagadásának de sajnos reménytelen. Attól félek, hogy októberben majd belém vágnak egy kínait mert nagyon belejöttek abba, hogy sokunknak zsigerből nem jár mRNS, csak ha tudunk szerezni protekciót. (Az nekem nincs.) Állítólag az AstraZenecásoknak valamivel jobb a helyzete mint a Sinopharmosoknak de sajnos az is tény, hogy a korosztályomban az Astra sem mindig hatékony. Ezért adtak a németek Astra után másodiknak sokaknak mRNS-t. (Pl. a korombéli Angela Merkelnek Modernát.)
A virológus riadót fújt – maszk hordásra buzdít mindenkit
@division: 14:54 Igyekszem távol lenni még maszkban is de a pénztárnál nehezebb. Itt át szoktam menni a kosár másik oldalára, ezzel már min. egy kosárnyi távolságot tudok tartani. Ezért is beszóltak már nekem de lepereg rólam a mások hepciáskodása. Másik ilyen hely a lift. Maszk nélkül a picike liftbe tolakodna a suttyó befele, én pedig nem vagyok hajlandó vele utazni. Meg kell, hogy várjon míg 3 tömött szatyorral felliftezek a másodikra.
Aki nem veszi fel az oltást, az elveszti a munkáját az egészségügyben
Szerintem mindenkinek kötelezővé kellene tenni az oltást aki a munkája révén emberekkel kommunikál közelről. A rendszeres tesztre is szükség lenne, karantén esetén 80-100 százalékos táppénzzel. (Elbírná a magyar költségvetés.) Az is hasznos volna, ha a maszk elé műanyag pajzsot is viselnének. (Nagyon könnyen tisztítható covid ellen és jár alatta a levegő. Sok cseppecskét felfog.) Én idősen kibírtam így 12 órát 2xfél óra szünettel a pandémia előtt is strapás munkahelyen, nem az egészségügyben.
A virológus riadót fújt – maszk hordásra buzdít mindenkit
@division: Hozzátartozóm és én nem vettük le. (Gyenge vakcinákat kaptunk, nem mRNS-t és én a hatvanas éveim közepét, ő pedig a hetvenes évei elejét tapossa.) Ma kora délelőtt villámlátogatást tettünk több multi áruházban ahol úgy néztek ránk mint ha idegen lények lennénk. Csak rajunk volt maszk, ffp2.
Többet fizet az állam a szakképzésben lévő tanároknak, mint azoknak, akik gimnáziumban tanítanak
@Designer: Az a gáz, hogy farokra és kutyára vannak osztva. Valaki mindig fölényeskedni, önkényeskedni akar a másikon. Jobb lenne inkább az iskolákban a demokráciát gyakorolni.
Többet fizet az állam a szakképzésben lévő tanároknak, mint azoknak, akik gimnáziumban tanítanak
@Eladott Ország: Valami beteges hagyomány a dolgozók, szakmunkások, technikusok nemcsak anyagi, hanem emberileg való degradálása úgy a társadalom mint a saját vezetőik által. Egyre nagyobb divat lett egyes cégeknél a munkavállalók infantilizálása. Meglett, komoly, felnőtt emberek kénytelenek eltűrni, hogy megvezethető hülyegyereknek nézzék őket a munkahelyükön és ha munkahelyet változtatnak nemegyszer cseberből vederbe esnek mert az ő szintjükön ez a szokás. A fiatalabb generáció gyakorta nem csinál problémát ebből pedig a közoktatás feladata lenne felkészíteni őket a felnőtt életre. Amíg nagyon sok munkahelyen csak a külvilág előtt vannak hatalmas sikerek a kollégák megbecsülését tekintve, egyre többen fogják amint tehetik elhagyni hazánkat.
Többet fizet az állam a szakképzésben lévő tanároknak, mint azoknak, akik gimnáziumban tanítanak
@sgl: A gazdaságot hátráltató tényező, hogy nagyon kevés a szakképzésben a hozzáértő tanár/oktató és gyakorta nincs elég idő a biztos tudáshoz és gyakorlathoz. Nekem még anno a nappali gimnáziumi érettségit követően 2 évet kellett tanulni nappalin un. magas elméleti tudást igénylő, az adott szakmára szakosodott iskolában szakmunkás hallgatóként, majd három évi szakmában eltöltött igazolt munka után mehettem kollégáimmal munka mellett, saját költségen, az iskolai órákat utólag ledolgozva technikusira mely egy komoly szakdolgozat elkészítése és megvédése után technikusi államvizsgával végződött. Mindez középfokon. A lexikális anyag bemagoltatása jól megy manapság de egy szakma nem csak ebből áll. A gyorstalpalós érettségi sem ad ahhoz elég alapot, hogy a végzett diákok képesek legyenek önképzéssel pótolni hiányosságaikat. Számomra meglepő, hogy sokszor az internet előtt ülve követelik minden új feladat előtt a tanfolyamot a már az adott szakmai képesítéssel rendelkező munkavállalók. Sajnos többször tapasztaltam, hogy a diplomával rendelkező de megfelelő szakmai munkát nem végző "szakemberek" kötnek ki a szakképzésben. Sok esetben nem vicc, hanem komoly valóság ez a mondás: "aki tudja csinálja, aki nem, tanítja." Tisztelet a kivételeknek. Gondolom a munka világából szeretnének arra alkalmas oktatókat nagyobb fizetéssel átcsábítani a szakképzésbe mert hiába jelentkezik munkára valaki temérdek képesítéssel, ha mindegyikből csak gyenge képzést kapott.
Ingyen dolgoztatnák az egyetemistákat a több tízmilliárdos vadászati kiállításon
@Emmersson71: Dühömben ilyesmi jutott nekem is eszembe. Vajon mennyivel lenne több most a nyugdíjam, ha bele lehetett volna számolni a sok-sok ingyenmunkát amit fiatalon csináltattak velünk és amiből nem a rászorulóknak jutott a haszon, hanem az "ügyes" elvtársaknak? Igaza van Bródynak, be kell látni: ezek ugyanazok.
Rusvai megszólalt a vakcinákról – kockázatosak és veszélyesek lehetnek az ellenzők szerint, de ez eddig még sohasem bizonyosodott be
@fűre lépni szabad: Én szívesen beoltatnám magam Pfizerrel helyetted harmadiknak más most, ha lehetne. (majd 65 évesen) De nekem nem lehet csak talán, esetleg októberben. Nem orvosi indok miatt van ez így, hanem azért mert önkényesen a hatalom így döntött.
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@Málna: Őrülök, hogy közeledik az álláspontunk de az egyéni eltérések különbözők lehetnek. Ezt figyelembe kell venni. Az adott személy csak egy számára méregdrága tesztelés után tudhatja meg, hogy őnála mi a helyzet a két oltást követően. Az pedig tény, hogy idősebben nagyobb az esély a gyenge vagy a kínai esetén akár 0 eredményre. Az AstraZeneca sem biztosan nyújt megfelelő védelmet ebben a korosztályban. Azért él sok idősb ember majdhogynem teljesen bezárva mert nem tudnak beáldozni pénzt arra, hogy megtudják mi van a személyes immunvédelmükkel. (Mások viszont megcsináltatták és az eredmény nem kellő védelmet mutat. Ők sem szabadok annyira mint a társadalom többi tagja.) Azzal nagyon-nagyon egyetértek, hogy mi, a hatvan felettiek menjenek mihamarabb harmadik oltásra tesztelés nélkül de sajnos előbb nekünk is ki kell várni a négy hónapot! És még valami. A megbízhatatlan kormány miatt az is kérdéses, hogy majdan jut-e nekünk idősebbeknek mRNS harmadiknak és akinél szükséges negyediknek. Nem én találtam ezt ki hanem a virológusok mondják és én hiszek nekik.
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@Málna: " Ne haragudj, ha nekik jobban hiszek, mint neked." Nem haragszom mert ezzel pontosan én is így vagyok. Ezért írtam amit írtam. Egy hozzáértő szakember sosem fog konkrét százalékot mondani egy adott emberre akit nem vizsgált meg és nincsenek laboradatai. Orbánék sajnos inkább adnak tesztet egy távoli országnak ingyen ahelyett, hogy letesztelnék a saját népükből azokat a hatvan felettieket, akik kevésbé hatékony oltást kaptak. Erre csak az ellenzék volt képes a fővárosban.
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@Málna: Az védőoltás nem gyógyszer mert nem gyógyít, hanem besegít a szervezetünknek a vírus elleni védekezésben. Én nem bíztam a keleti vakcinákban és az idő engem igazolt. Akkor lett volna mindez választás, ha uniós polgárként szabadon választhattam volna az EMA által elfogadott vakcinák közül de ez nekünk, sok-sok honfitársammal együtt nem adatott meg még hatvan felett sem. Az exhas 90%-ot pedig így bemondásra legfeljebb csak a könnyen megvezethető, bulvársajtóból és a hozzá nem értő politikusok által kiokosított amatőr virológusok hiszik el. A többi embert viszont illene komolyan venni.
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@Málna: Kívánom Neked, hogy menj be nap mint nap egy olyan helyre, ahol nem menekülhetsz vadidegen emberek közelségétől, és közben várj oltatlanul hónapokig, hogy megkapd a megfelelő vakcinát aztán az utolsó két hónapodat még töltsd el ott úgy idősen, hogy egy gyengébb oltásnak csak az első adagja van benned. És míg mindez történik, nap mint nap halnak meg emberek, sokkal nagyobb létszámban mint más országokban! Ez nem választás volt, hanem kényszerítés. Ne akard választásnak beállítani. Ami az általam kivárt, nagynehezen megkapott Astrát illeti: nem véletlen, hogy nyugaton aki kéri, annak másodiknak az Astra után mRNS vakcinát adnak. Magyarországon is így kellett volna cselekedni legalább a hatvan felettiekkel. Gondolod, hogy pl.a németek a hozzám hasonló korú Angela Merkelnek (és sok-sok átlagembernek) szórakozásból adtak másodiknak az Astra után mRNS-t??? Tőlünk a mi kormányunk megtagadta. A Sinopharm pedig a hozzátartozóm korosztályában nem lett letesztelve, mégis beléjük nyomták felelőtlenül mindkettőt. Közülük sokaknak nem alakult ki SEMMILYEN!!! mértékű immunvédelme. Az ezt követő egyetlen darab Pfizer még mindig nem ad teljes védelmet, ne mondd, hogy nem hallottál erről. Végeredmény: egyikőnk sem kapott még a mai napig sem megfelelő védelmet és nem tudjuk, hogy fogunk-e valaha? Jellemző az illiberális arroganciára, hogy mindezt választási lehetőségnek, sikernek és teljes védelemnek állítjátok be.
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@Málna: folyt: ...nemegyszer hallottam a rágalmat, hogy választhattam volna, kivárhattam volna vagy lúzer vagyok mert nem voltam képes protekcióval, korrupció-val vagy valahogy máshogy szerezni magamnak mRNS oltóanyagot. Szerencsére jún.1-től öregségi nyugdíjas vagyok így majdhogynem bezárva próbálunk mindketten meglenni addig amíg Orbán rendszerében talán, egyszer vagy soha megkapjuk azt a hatékony immunizációt ami más európai polgárnak alapból jár. Mivel a nyugdíjunkból inkább megélhetésre kell költeni mint méregdrága tesztekre, nincs mozgási szabadságunk, hiszen abban sem lehetünk biztosak, hogy koronavírus fertőzéses tünetek esetén idejében megkapjuk a hatékony terápiát vagy ha nagyobb a baj rákötnek-e minket idősebbeket a lélegeztetőgépre...
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@Málna: De, tettem. Miközben a munkám miatt nap mint nap kellett idősen vadidegen emberek testközelből lévő fröcsögését elviselnem, már valamikor februárban kértem oltást arra az esetre, ha kimaradna egy adag a Pfizer üvegcséből mert valaki nem ment el érte az oltópontra. A háziorvosomtól kértem segítséget, erre ő csípőből letolt, hogy hogy képzelem! Egy idő múlva viszont felajánlotta a keleti vakcinákat. (Orosz, kínai.) Életkorom, egészségi állapotom és itt most nem részletezett egyéb okok miatt nem mertem elfogadni. Büntiből várnom kellett miközben a hetvenéves, az enyémnél több krónikus betegséggel küszködő velem egy háztartásban élő hozzátartozóm attól való reális félelmében, hogy oltatlanul hazahozom a fertőzést, bevállalta a kínait mert más választása nem volt! (Nem ugyanaz az orvosa mint nekem.) Közben megtudtuk, hogy esélyes, hogy nincsen neki immunválasza ezért óvatosságból április elsején felvettem az AstraZenecát melyről már akkoriban tudtam, hogy nincs minden rendben de féltettem a hozzátartozómat és önmagamat egyaránt. Más esélyünk nem volt. Ezután nyugati példák hatására itthon is felcsillant a remény, hogy esetleg másodiknak kaphatnék Pfizert vagy Modernát mint pl. Merkel asszony, de majd 64 és félévesen ezt is megtagadta tőlem a háziorvos! Így június 11-én megkaptam a második Astrát mely a hozzáértők szerint a Sinopharmhoz hasonlóan homológ oltásként alkalmazva az un.gyengébb hatású vakcinák közé tartozik főleg az idősb, 60 feletti korosztályban. Augusztus 7-én hozzátartozóm minden csont nélkül kapott harmadiknak egy Pfizert de azt nem tudni, hogy szüksége lesz-e második Pfizerre vagy nem a teljes immunizációhoz? Én pedig örömmel hallom, hogy ömlik be az országba a Pfizer úgyhogy reményem lehet rá, hogy október 11 után esetleg kaphatok én is egy adagot de az előzmények tükrében elképzelhető, hogy majd a képembe vágják: nem jár nekem, fogadjam el a korosztályomban leggyengébbnek tapasztalt Sinopharmot a kormányzat akarata szerint. Március eleje óta...
Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra
@istván irén: Február óta szerettem volna kapni Pfizert vagy Modernát de nekem nem járt nagyon sok sorstársammal együtt. Harmadiknak legalább kaphatnék Pfizert, ha már az első kettőnél nem jutott de az a gyanúm, hogy akkorra már (október mire letelik a 4 hónap) ki fog derülni, hogy jó nekem a kínai. Én viszont továbbra is ragaszkodom az EMA által elfogadott mRNS vakcinához! Komolyan mondom olyan érzésem van néha mintha nem is itt éltem volna le az életemet, nem itt fizettem volna adót és járulékokat, mintha nem ez lenne az anyanyelvem, mintha valami idegen lennék a saját hazámban!
Dobrev: kétszer annyi nyugdíjas korú honfitársunk hunyt el a kormány miatt
@szaboria1: Máramelyiknek. Azért van aki megkapta már a harmadik Pfizert jóval hatvan alatt. A hetvenéves hozzátartozómnak letelt a négy hónap a két kínai után, bejelentkezett és minden további nélkül megkapta a Pfizert. Most már csak az a kérdés, hogy ettől védett lesz-e? A teszteket ugyanis orbánék elajándékozták most éppen Vietnámnak, a kínaira kényszerített szegény magyar idős nyugdíjas pedig még 3 szúrás után sem tudja, hogy van-e egyáltalán valami védettsége és ha nincs, lesz-e reménye negyediknek is Pfizerre? Vajon befejeződik-e ez a végtelen történet, még mielőtt...
Utazni kell a betegeknek, Kisvárdán is megszűnt több fontos szakrendelés
@Mirabilis: kb.50 kilométert nem könnyű megtenni betegen, gyakorta szegényen. (Gyerekkoromban 5 évig laktunk Kisvárdán édesapám munkája miatt.) Arról nem is beszélve, hogy itt Nyiregyen a pandémia előtt is gyakorta hónapokat vártunk, hogy bejussunk valamelyik szakrendelésre. 2017-ben pl. majd 4 hónapig dolgoztam nehéz munkán, dagadt lábbal 11-12 órákat a leülés reménye nélkül, idősen míg bejutottam. Elkeseredésemben mondom, hogy hasonló "jókat" kívánok azoknak, akik így lezüllesztették az egészségügyet!
Kemenesi Gábor egy izraeli példával mutatta meg, miért kell a harmadik oltás a 60 felettieknek
@Istenakinincsen: tegnap 22:51 Az mRNS oltások szükségesek szerintem a mellékhatások ellenére és a többi dologra is szükség van. Szerintem már vége lenne a pandémiának, ha az emberek fegyelmezettebbek lennének. Számomra is felfoghatatlan, hogy miért nem tudnak csak a legszükségesebb helyekre elmenni. "Tényleg ilyen primitív népség vagyunk?" Sajnos a többség igen. Júniusig, nyugdíjba vonulásomig munkámból eredően nagyon sok emberrel kommunikáltam a társadalom majd minden részéből. Elképesztő az a tudatlanság és nemtörődömség amit tapasztaltam de jó hírem is van: akadnak azért értelmes emberek, akik tartják magukat a szabályokhoz csak kevesen.