emerencia

"Rohadjon meg Orbán is" – dühösek az utcára került Tungsram-dolgozók
@emerencia: Folyt. éves korában más munkakörben dolgozó munkatársnőm még életerősen, egészségesen elmehetett nyugdíjba ötven+ évesen. (Nem egyedi eset.) Orbán világában egyáltalán nem biztos, hogy a tudás mindenkinél elnyeri a jutalmát.
"Rohadjon meg Orbán is" – dühösek az utcára került Tungsram-dolgozók
@Németh István: Ne bántsd őket, ha tanultak volna, ugyanígy járnának. Idősen már mindegy, hogy ki a tanult és ki a tanulatlan. Én Szabolcsban anno 43 évesen helyezkedtem el nagy nehezen és 64,5 éves koromig, nyugdíjazásomig sikerült leamortizálni az egészségemet. A tanulmányaim jól jöttek a munkámhoz de pl. a tanulást 17
Fordult a kocka: nyugdíjasok küldtek levelet Orbánnak: nem lesz elég az emelés
@Pálinkás Pál: Összejön ez. Az alapból jómódú de emellett kiváltságokat,( pl.adó) és/vagy elvtelen protekciót élvezők a tisztességes piaci verseny helyett. Aztán zsíros állásokat és az ezzel járó számukra elérhető magasabb társadalmi juttatásokat élvezők. Ők is egy jelentős szavazóbázis.
Fordult a kocka: nyugdíjasok küldtek levelet Orbánnak: nem lesz elég az emelés
@Pálinkás Pál: Ugyanúgy mint a ti többségetek. A nyugdíjasok között is van mindenféle szavazó. Rengeteg aktív korú szavazó is a fideszre szavazott.
Állandóan fáradt és ingerlékeny? Lehet, hogy a hosszú COVID tüneteit észleli magán
@division: Jobbulást kívánok. Csináltass PCR tesztet is, ha megengedheted magadnak. Amint lehet adasd be a negyediket. 4 db. mRNS már komolyan véd. Ennek ellenére ne törődj senkivel, beltéren viselj ffp2-őt és a többi védelmet is tartsd be. ( Távolság!) Duda Ernő szerint amint az utolsó oltás után eltelik 3-4 hónap, adassuk be a következőt mert nem lehet tudni, hogyan alakul a járvány.

index.hu/belfold/2022/01/14/javasolt-oltas-covid-19-pfizer/?fbclid=IwAR3h3Ia8uk0cv1eArCKsSQn2qzUtzjQ-fzYNQbWK4Kc1dtC7sPG1BoPbMYk
Ez is érdekes: www.atv.hu/videok/20220425/kikerult-a-koztudatbol-a-koronavirus?fbclid=IwAR2sBX0T78-58sLYrnUe-qapCSnGT8r8ceDc9kq0MkJkXSKjOkDr90hGLjk

Braziliában pl. nyáron haltak meg nagyon sokan covidban, nem szabad biztosra venni a szezonalitást a koronavírusnál. Mi itthon nyugdíjasan igyekszünk védekezni továbbra is amennyire tudunk. A körülöttünk élők kicsit „furának” tartanak bennünket mert azt hiszik, hogy már vége a járványnak, pedig dehogy! Soha nem voltunk tesztelve, az erre szánt pénzt inkább vitaminra és szeszre költjük. (A szesz külsőleg!) Sajnos az újabb oltás felvétele a kormánytól függ. Lassan a hozzátartozómnál esedékes lenne az ötödik mert az első két Sino nem számít, így tulajdonképpen csak két Pfizere van. (Hetvenen felüli krónikus beteg.) Ja, és még Falus András immunológus professzor média szerepléseire érdemes figyelni. Ők ketten Duda Ernővel a leghitelesebbek. A többieket tanácsos némi fenntartással kezelni, különösen Rusvai bulvársajtó virológus urat.
Állandóan fáradt és ingerlékeny? Lehet, hogy a hosszú COVID tüneteit észleli magán
Rusvai virológus szerint el kellene kapnunk a covidot. Falus András immunológus professzor szerint viszont lehetőleg ne kapjuk el mert mert számolni kell a hosszú coviddal. Szerintem a kevésbé módosabbak jobb ha vigyáznak magukra, nehogy bekapják a koronát mert hosszú covid esetén nem fogják tudni megfizetni a minőségi kezelést.)-:
Paradicsommal dobálták meg Macront
De jó nekik, meg tudják fizetni a dobáláshoz! A magyarok tömegeinek még a zsíros kenyerére sem jut paradicsom.
Nem titok tovább: közel 10 ezren kapták el a covidot a magyar kórházakban, 1752-en bele is haltak 2020-ban
@sgl: Apukámat még a szocik alatt megműtötték 86 évesen. (Paraszolvencia mentesen a nyíregyházi kórházban.) Bementünk meglátogatni és mit látunk? Fekszik az ágyban és a két lába a nyakában. Vidáman köszönt nekünk. A gyógytornász megkérdezte, hogy mi volt a bácsi foglalkozása mert ebben a korban ilyen remek izomzatú beteget még nem látott. Sohasem sportolt semmit és ülőmunkát végzett. Ilyen színvonalú ellátásról mi már csak álmodhatunk.
Kijevben ledöntik az orosz-ukrán barátság emlékművét
@kereső: Bocsi, elírtam az évszámot. 1986-ban voltam Kijevben. A hazatérésem után két héttel robbant fel Csernobil. Ennek éppen ma van az évfordulója. (36 éve!)
Kijevben ledöntik az orosz-ukrán barátság emlékművét
2006-ban ott voltam, láttam! Az idegenvezető büszkén mutatta az ukrán-orosz barátság emlékművét. Kijevben nagyon sok felirat (metróban, boltokon) ukrán volt. Csak én csodálkoztam rajta mert úgy gondoltam, hogy a nagy SZU-ban mindenki oroszul beszél.
Bejelentést tett a kormány a következő nyugdíjemelésről, özönlenek a hálálkodó reakciók
@sgl: ma 09:45 Abban az sms-ben az is benne van, hogy ha átlépsz a Tuti100-ra akkor továbbra is 19 ft/percért beszélhetsz. Én átléptem, remélem nincs benne valami trükk.
Kunhalmi Ágnes elárulta: Ezért bukott hatalmasat az ellenzék a 2022-es választásokon
@Horizont: ma 16:14 Dobrev Klára világosan megmondta, hogy alkalmatlannak tartja MZP-t a miniszterelnöki posztra, ennek ellenére ő és GYF végig tartották magukat a megállapodáshoz. (Te is ezt tetted.) Tisztességesek voltatok a megállapodás az megállapodás, be kell tartani. Az adott szó kötelez annak ellenére, hogy KG és MZP paktumot kötött és ezzel meghekkelték az előválasztást. Ők ketten már ekkor elveszítették az arcukat sokunk szemében, KG később még dicsekedett is vele. A jogászok szerint viszont törvényesen jártak el ezért a reménykedő ellenzékiek megpróbáltak MZP mellé állni, hátha a sok MZP hadobálás ellenére mégis sikerül Orbán hatalmát megrendíteni. Ez sajnos nem jött be.
Kunhalmi Ágnes elárulta: Ezért bukott hatalmasat az ellenzék a 2022-es választásokon
@Horizont: Köszönöm, hogy eszembe juttattad, veszek hozzá még egy félsertést is. :-))))))))
Kunhalmi Ágnes elárulta: Ezért bukott hatalmasat az ellenzék a 2022-es választásokon
@Philip Marlowe: Köszi, nem ismertem ezt a linket. Csütörtökön megyünk nagybevásárlásra a háztartásba. A kedvenc Lidl-ünkben bevásárlunk az olcsó 5 százalékos áfájú élelmiszerekből és utána jöhet a habzsi-dőzsi! :-)
L. Simon bocsánatot kért édesanyja háziorvosától, majd leszólta az őt ócsárlókat
@Qqberci: Másik kollégám Skóciában dolgozott és teljesen ki volt azon akadva, hogy az alkoholisták segélyt kapnak és valamennyi alkoholt.
L. Simon bocsánatot kért édesanyja háziorvosától, majd leszólta az őt ócsárlókat
@Qqberci: Kollégám, életerős fiatalember évekig küszködött komoly gyomorbántalmakkal, hiába ment orvostól orvosig. Előfordult nála olyan rosszullét, hogy a mentő vitte be a kórházba, utána kicsit jobban lett de továbbra is voltak fájdalmai. Elment Angliába dolgozni (építőipari szakember) és az utcán összeesett. Bevitték egy orvosi intézménybe, kivizsgálták, másfél napig ott tartották majd kapott egy csomagot és hozzá használati utasítást. Azt mondták neki, hogy az összes gyógyszert szedje be és jöjjön vissza. Visszament, újabb vizsgálat, meggyógyult. Több mint öt éve kutya baja majd hazajött és a biztonság kedvéért kivizsgáltatta magát. Teljesen egészséges, mintha sosem lett volna gyomorbajos.
L. Simon bocsánatot kért édesanyja háziorvosától, majd leszólta az őt ócsárlókat
@Galway: Sajnos ismerem ezt a verset. Amikor a gimiben tanultuk álmunkban sem gondoltuk, hogy nemcsak a múltról szól hanem a jövőnkről is. ('75-ben érettségiztem.)
Bejelentést tett a kormány a következő nyugdíjemelésről, özönlenek a hálálkodó reakciók
@division: "Aki bérből és fizetésből él, főleg minimálbérből, közmunkából, vagy kisnyugdíjas, ezek alapján kétszer annyit kellene kapniuk mint eddig, ellenkező esetben választaniuk kell majd, mit hagynak ott a boltokban." Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Te tényleg fideszes vagy. Azok a fidesz kedvelők akikkel volt szerencsém az utóbbi években élőben beszélni megvetik az általad felsorolt társadalmi réteget, sőt még ha tehetnék, a falatot is kilopnák a száju(n)kból!
L. Simon bocsánatot kért édesanyja háziorvosától, majd leszólta az őt ócsárlókat
Édesapámhoz utolsó stádiumban (rák) kihívtuk a mentőt. Ránézett a mentős a csontsovány apámra, s arrogánsan annyit kérdezett: csak ezért hívtak ki? Elvitték nagy kelletlenül, de soha többé nem jött vissza. )-: Ezek után kérdezem én, hogy ha egymagamban itthon rosszul érzem magam, mikor merjek mentőt hívni? A háziorvosoknak nem lenne az a feladatuk, hogy empatikusan beszélve a beteggel felvilágosítsák, hogy mit tehet magáért az otthoni magányban és mikor hívja a mentőket? Régebben az orvos hívott mentőt, ha nagy volt a baj. Az egész Simon-féle történet arról szól, hogy a beteg magára volt hagyatva. Ismerős érzés a magyar rögvalóságban.
Brutális, 40 százalékos áremelés jöhet az árstop után Magyarországon: 3000 forintot fizethetünk majd a csirkemellért!
@division: Igen, pontosan ezt akartam érzékeltetni. Te egy különlegesség vagy mert a hozzád hasonlóknak általában tetszik az Orbán-féle elfuserált pandémia kezelés is, hiszen okkal-ok nélkül jólétben élnek, meg tudják fizetni a minőségi szolgáltatásokat. Azért gondolj arra, hogy a ti jólétetek rengeteg ember élettel való küzdelme árán alapszik. Sokkal jobb lenne egy olyan országban élni, ahol széles néptömegeknek lenne lehetősége a boldogulásra és aki bajba kerül, számíthatna a hazája segítségére. (Egészségügy, oktatás, lakhatás, szociális szféra életkortól és magánéleti formától függetlenül.) A demokratikus jóléti jogállamban sem fonják kolbászból a kerítést és ott sem megy mindig minden simán de legalább nem kell attól rettegni, hogy jó eséllyel megeshet, hogy a civilizált lét huszonegyedik században elfogadott alapvető dolgaihoz nem jut hozzá az ember. Pl.Rohadt rossz érzés ez egy tanult, életét tisztességgel ledolgozott és minden jövedelméből szabályosan adózott ember számára, hogy idős korára méltatlan helyzetbe kerülhet melynek következményeként a lehetségesnél jóval korábban jöhet el érte a kaszás. Orbánisztánban sajnos ez sem lehetetlen.
Brutális, 40 százalékos áremelés jöhet az árstop után Magyarországon: 3000 forintot fizethetünk majd a csirkemellért!
@division: Igazad van. Az Orbán hívek zöme vagyis a megrendíthetetlenek, a bármely életkorú rendszeres anyagi haszonélvezőkből kerül ki.
Éktelen élelmiszerdrágulásnak vagyunk elszenvedői
@Nyírfa: Én már régóta állítok elő itthon péksütit, kenyeret stb., Kellemes elfoglaltság de valójában az élelmiszer költségcsökkentés miatt csinálom, mindhiába. Többször kellett már kidobnom a lisztet mert kis mozgó valamik voltak benne. Ezzel bezárul a kör, így is, úgy is drága a kenyerünk. (Mindig lassan szitált lisztből dolgozom és nagyon erős szemüveggel figyelek!) Ja és a liszt magyar, a lejárati idejéből még hátra van másfél év. Hűvös helyen, polcon tároltam az originál csomagolású, kb. egy hete vásárolt egy kilós lisztes zacskókat kb. 5 centire egymástól.
Oroszország háborúja megosztja a magyarokat
"Jancsi, a maga 14-15 évével értette a világot, értelmes volt. Az értelem egészen más faktor mint az észbeli képességek, a szaktudás vagy a jó memória, netán a tehetség.
Az értelem átfogó fogalom, része az erkölcsiség, az érzelmi intelligencia."

@Nyírfa: tegnap 11:17 Ritka az olyan tanár, aki az ilyen diákot felismeri. A felnőtt életben pedig számtalanszor láttam, hogy az értelmes emberben az éppen aktuális döntéshozó veszélyt lát és emiatt minden eszközzel ellehetetleníti. Mostanság inkább a primitívség a trendi.
Kúria: nem jogsértő az érvénytelen szavazásra buzdítás
Naugye! Azok jártak el helyesen, akik hülye kérdésekre, hülye válaszokat adtak de előtte felvilágosították a honfitársaikat, hogy hogyan kell ezt tutibiztosan csinálni.
Vége a jó világnak: baromi drága lesz egy nyalás hamarosan
Minek van vége? A magyar lakosság döntő többsége eddig sem nyaralt és ezután sem fog.
Karácsony Gergely: Azért léptem vissza, hogy ne Dobrev Klára legyen a jelölt
@Horizont: Rengeteg ága boga van az de én egyszerű lélek vagyok. Megkereszteltek az evangélikusok de nem neveltek vallásosan, így felnőtt fejjel átgondoltam ezt a dolgot és rájöttem, hogy nekem nem passzol a vallásosság de az ateizmus sem teljes mértékben. Túl sok a még ismeretlen tényező, biztosra egyikre sem tudok határozottan igent mondani. Az agnoszticizmus szabadságot ad nekem, hogy nyitott lehessek minden világnézetre jellemző ismeretre.
Pótolhatatlan veszteség Magyarországon: brutálisan nőni fog a tanárhiány
@division: ma 00:35 Az a másik véglet volt. Mai napig emlékszem anyukám mosolygó arcára, mikor P. néni a matektanár egész szünetben egy lépcsőn le, fel járatott bennünket. (Akkoriban minden szünetben ez volt, P tanár nénit pedig kitüntették.) Ha valamelyik tanár méltánytalanul, igazságtalanul, kegyetlenül bánt az emberrel, a szüleinknek hiába panaszkodtunk, még jobban leszidtak. Arra neveltek a tanárok és a szülők egyaránt, hogy a bajban nincs kihez fordulni, nincsenek jogaink.