emerencia

Hiába, az infláció mégsem hullott térdre Orbánék előtt – Elő a pénztárcákkal, újabb drágulás jön a boltokban
@simmering73: ma:06:51 Nagyon sok élelmiszer ára drágul vagy magasan maradt de gyakran a reklámok az ellenkezőjét sugallják.)-: Nagy tömegek vásárlóereje jelentősen csökkent ezért a sok megmaradt közeli lejárati idejű eladatlan ennivalót már csak 50-70 százalékos leértékeléssel sikerül eladni. A szerencsésebb szegények így néha olyan kajához/alapanyaghoz is hozzájuthatnak amit még az infláció felgyorsulása előtt sem engedhettek meg maguknak. Ez a kis öröm viszont nem feledteti el velük, hogy Magyarországon a valóságos jövedelmekhez képest az élelmiszer összességében nagyon drága! Mintha ki akarnák a lakosság nagy részét éheztetni...
Hiába, az infláció mégsem hullott térdre Orbánék előtt – Elő a pénztárcákkal, újabb drágulás jön a boltokban
@colibri: Nem véletlen, hogy tegnap este tíz darab tojásból isteni kaszinótojást készítettem titkos összetevővel. Nagyon finom lett! (-:
Vizsgálatot indít az EU a Szegedre készülő kínai autógyárral szemben
@Maccska: A magyar határon belül született és adót fizető magyarok vásárlóereje sokkal alacsonyabb mint az általad említett országokban. Ez nem reális. Emiatt gond sokaknak megvásárolni a nem luxus de elfogatható minőségű ruhaneműket, miközben a napi élelmen is görcsölni kell. Senki nem ingyen akarja a ruhát megvenni csak a jövedelméhez képest reális áron. Én sem vagyok híve a nagyon drága mobiloknak de sajnos már a középkategória is ami manapság elengedhetetlen az élethez, sokba kerül. Tetszik, nem tetszik de a mai világban muszáj a digitális eszközöket tudni használni mert enélkül nehéz munkahelyhez jutni. Aki nem teszi, hiába villog a szép drága cipőjében és ruhájában, lemarad és előbb-utóbb már kajára sem fog neki telleni hiszen még a nyomorbéres alja munkáját is el fogja veszíteni.
Vizsgálatot indít az EU a Szegedre készülő kínai autógyárral szemben
@kereső: Igen, akkor kezdődött de a mai napig tart a magyar versenyképtelenség a ruhaiparban. A kisebb létszámú, gyakran egyszemélyes, mostanában árakat emelő vállalkozások jelentenek egyelőre némi alternatívát a kispénzű, Magyarországon született, itt adózó határon belül élő magyar tömegeknek akik nem tudnak átlagos ízlésű, hétköznapi, jól kezelhető anyagból készült minden méretben vásárolható ruhákért a gazdagabb, jóléti szövetséges (EU) országokba utazni és ott vásárolni.
Vizsgálatot indít az EU a Szegedre készülő kínai autógyárral szemben
@kereső: Lényegében egyetértek veled de azért megjegyzem, hogy a ruhaipart nem csak és kizárólag a kínai konkurencia tette tönkre. Errefelé nagyon sok varróüzem volt kénytelen végül lehúzni a rolót mert hiába zsákmányolták ki a dolgozóikat, a tulaj és vezetőség képtelen volt megszervezni szakszerűen a munkát és az eladást. A bejövő bevételekből mégis jutott bőven ezen rosszul teljesítő potentátok luxus életére. Indokolatlanul magas áron, a kínaihoz hasonló minőségben és manipulatív módon szűkített méretválasztékban próbálták eladni a hétköznapi tömegeknek az árut akik viszont emiatt gyakran inkább a szegényeknek nem olcsó de az alsó középosztálynak még épphogy megfizethető jobban kezelhető anyagú ruháikat a turkálókban szerzik be és a magányos maszek ruhajavítókban alakíttatják méretre. Fura de a ruhajavítókra és a turkálókra nem jellemző, hogy tönkremennének pedig ezen javítók közül egyesek új ruha készítését is vállalják a jövedelmileg nem túl jól eleresztett lakosságnak.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Tunes1106: Az oltatlanoknak is lehet természetes védettségük, ez szerencse kérdése. Tutira megmérhetetlen, hogy egy egészségesnek látszó embernek milyen az immunrendszere, legfeljebb csak az életkorból és az esetleges betegségekből lehet valamennyire következtetni rá.
Az oltás azért kell, hogy esélyt adjunk ennek a szerencsének és ezáltal lehetőleg elkerüljük a legrosszabb végkimenetelt azoknál az embereknél is, akiknek enélkül nem lenne szerencséjük. Ugyanúgy vigyáznunk kell magunkra oltás után is. A harmadik oltást még valószínűleg 2022-ben kapta a kollégád vagy mindenképpen sok hónapja volt az utolsó oltása tehát az már vélhetőleg elavult vagy elgyengült. Az sem kizárt, hogy ha oltatlanként kapja meg ugyanezt a fertőzést, nem ússza meg a kórházat vagy az egyéb súlyos következményt. Nem én találtam ki hanem neves tudósok, hogy orvosilag nem az a meghatározó, hogy a pandémia óta hány covid oltást kapott az illető hanem inkább az, hogy mikor kapta az utolsót. A mostani vírusváltozatra készült Moderna leírásában benne van, hogy 65 éven felüliek esetén az utolsó covid19 oltás után már három hónappal be lehet adni. Az csak álhír, hogy csak és kizárólag az össz oltás szám számít. Arra találták ki ezt a fake news-t, hogy elhitessék az egybites népekkel, hogy fölösleges az oltás és azok így nem fogják kérni. Mehet a pénz más haszontalan dolgokra. Az pedig, hogy egy csomó ember kínlódik a betegségtől akár évekig is vagy ha idősebb, akkor a fiataloktól nagyobb eséllyel akár bele is hal, nem számít. Ez a magyar rögvalóság.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Bélabá: Hozzátenném, hogy a legújabb és egyben leggyakoribb covid variációra kialakított mrns oltást kellene a lakosság számára négyhavonta lehetővé tenni de pillanatnyilag ott tartunk, hogy még a veszélyeztetett csoportba tartozó érvényesen eeszt regisztrált páciensek egy részét is odahívják az oltópontra majd lelkiismeretlenül, ellátás nélkül elzavarják.))))))))-:
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Bélabá: Én nem találkoztam vele (mármint a coviddal) az tuti és ismerek nem egy olyan idős embert, akinek 3-4 év óta nem voltak covidra vagy hasonló vírusra utaló tünetei. Ők szintén komolyan veszik a járvány óta a védekezést, felvették mind az öt oltást, az utolsót 2022-ben. Az sem tántorítja el őket, ha mások kinevetik, gúnyolják az öregeket amiatt, hogy vigyáznak önmagukra és s környezetükben lévő emberekre. Nos, most a rendszer is lecsap rájuk. Megtagadják tőlük a Modernát, ezzel még nagyobb veszélynek teszik ki őket, hiszen a lakosság többségénél védtelenebbek a vírussal szemben koruk és egészségügyi állapotuk miatt. Emiatt tartoznak a veszélyeztetett csoportba.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@simmering73: Nem tudom hol éltek de javaslom, próbáljatok inkább személyesen bemenni és beszéljetek az oltóorvossal. Hátha megkönyörül rajtatok. Biztosan jártak már ott páciensek akik idősen, krónikus betegen, szabályos regisztrációval írásbeli nyom nélkül el lettek utasítva a helyszínről. Ha van a dokiban emberség nektek adja be az így "megspórolt" oltóanyagot. Régebben én egyszer úgy kaptam oltást, hogy nem engedett az EESZT regisztrálni, hiába próbálkoztam ezerrel. Fogtam magam, bementem a kitöltött papírommal és egy kedves dokinő beadta. (Több idős ismerődöm is járt így.) Ne adjátok fel! Beszéltem olyan orvossal aki megpróbál tenni valamit a 65 éven felüli elutasítottakért. Reménykedem, hogy sikerül neki bár az orbáni diktatúrában soha nem lehet tudni...
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Bélabá: Mázlista vagy. Ismerősöm hasonlóan gondolkodott, aztán covidban elhunyt de gondolj csak pl. Mekire, az idős, életerős, sportos, makkegészséges rock sztárra aki nem volt hajlandó beadatni magának a vakcinát. Ő is azt hitte, hogy csak egy kis nátha de még te is kaphatsz egy másik verziójú covid fertőzést ami már nem lesz ilyen barátságos a szervezeteddel... Ha teheted, inkább adasd be a vakcinát, viselj ffp2 maszkot, tartsd a távolságot, szellőztess, ne menj nagy tömegbe, fertőtleníts. Így jó eséllyel megúszhatod a súlyosabb következményeket. Szeretném még sok-sok évig olvadni a hozzászólásaidat akkor is, ha nem értek vele mindig egyet.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@division:Újra kezdődik az orbáni felelőtlen beteggyártás. Akinek a járvány kezdete óta nem voltak covid fertőzésre utaló tünetei tehát valószínűleg természetes védettsége sincs, az utolsó, ötödik covid vakcinát pedig nem négy hónapja, hanem akár egy éve kapta meg, a magyar egészségügyben esélytelen. )-: Vélhetően nincs már megfelelő védettsége, 65 éves jóval elmúlt, krónikus beteg, mégis a sikeres regisztrációval, adott időben megjelenve elzavarják az oltópontról írásbeli igazolás nélkül. Gondolom kell a rokonnak, havernak, stb. a neki szánt oltóanyag.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Ábel: www.szszbmk.hu/hireink/1099-uj-oltasi-idopontok-moderna
Innen is küldtek el idős, érvényesen beregisztrált időben, személyesen megjelent betegeket emiatt orvosi indok nélkül. Semmilyen írásbeli igazolást nem kaptak az ellátás megtagadásáról, az érvényes regisztrációjuk megszűnt, újabb időpont már nincsen. A honlapjukon minderről erről egy árva szó sincs. Arról sincs információ, hogy a visszautasítottakon megspórolt oltóanyagot vajon kik kapták meg???
Felmérés: idén sokkal szerényebb lesz a karácsony, jobban megterheli az ünnep a magyarok kasszáját
@Nessy: A keménydiszkontokban a legtöbb az akció de egy-egy pénztárcakímélő áru kajaféleségért érdemes benézni a hiperekbe és a szuperekbe is. Az aznap lejárós hetvenszázalékos leértékelés is nagyon csábító a szegényebb középosztály számára. Itt az ország keleti részén jóval alacsonyabbak a bérek és a nyugdíjak az ország szerencsésebb vidékeinél de az emberek megpróbálnak valahogyan megélni. A parkolókban rengeteg régi autót látni. Sok a multi, érdemes néha egy kis üzemanyagot rászánni egy olcsó áruvadász körútra mert listaáron már egyre kevesebb terméket engedhetnek meg maguknak. Ugyanaz az öreg járgány több áruház parkolójában is megjelenik abban a reményben, hátha sikerül valami élelmet alacsonyabb áron beszerezni. Ez is növeli a zsúfoltságot. A kormány pedig agitációs propagandamunkával próbálja elhazudni a szomorú valóságot.
Ez a diszkontlánc is zárva tart december 24-én
@Maccska: Több mint két évtizedig dolgoztam a kereskedelemben. A vasárnapi boltzárat néhány kolléganő hangosan követelte a családra és a gyerekekre hivatkozva. Amikor újra kinyitottunk vasárnap ugyanilyen hévvel követelték, hogy minden lehetséges vasárnapon dolgozhassanak dupla pénzért szintén a családra és a gyerekekre hivatkozva.
Ez a diszkontlánc is zárva tart december 24-én
@Maccska: Ne keverd a szezont a fazonnal. A vasárnapi boltzárnak a karácsonyhoz semmi köze.
Ez a diszkontlánc is zárva tart december 24-én
2021-ben mentem nyugdíjba. Akkor már évek óta ezen a napon adták ki mindenkinek az egyik szabadnapját tehát zárva voltunk. Azért a néhány vásárlóért aki ilyenkor esett be még valamit a fa alá vásárolni, valóban fölösleges volt nyitva tartani. (Nagyáruház lánc, nem élelmiszer.) A vasárnapi nyitvatartás viszont fontos mert a dolgozó emberek ilyenkor jobban ráérnek mint a hétköznapokon, az alkalmazottaknak pedig dupla bér jár.
Nyugdíjasok rohanták le a Lidl-t, kő kövön nem maradt utánuk
@Cappuccino: A több mint két évtizedes kereskedelmi pályafutásom alatt láttam néhány tömegjelenetet pedig mi nem élelmiszert árultunk. Soha nem neveztük a vevőket hordának annak ellenére, hogy ilyenkor vannak akik kivetkőznek magukból. Félelmetes volt pl.2013 március 16-án a nagy havazás másnapján az áramfejlesztőkért vívott küzdelem. Volt olyan hoppon maradt vásárló hölgy aki sírógörcsöt kapott mert nem volt áram a településükön, a fagyasztó pedig tele hússal és ha megromlik nem lesz mit enni...
Negyven évre csökkentené a kormány az államilag támogatott mellrákszűrés korhatárát
@Sakk Matt: Májusban voltam 66,5 évesen, minden ok. Kaptam egy papírt, hogy két év múlva újra mehetek. Vajon közfinanszírozott lesz és ha találnak valamit akkor kapok korrekt terápiát vagy ebben a korban már nem leszek érdemes rá?
Népszerű sajátmárkás bioterméket hív vissza a Nébih
Nekem mindig van némi átverős, pénzlehúzós rossz érzésem a bio jelzőtől, hiába reklámozzák. Egyedül az ehető héjú kezeletlen citromot vásárolom meg, ha tisztességes áron megkapom valamelyik keménydiszkontban. Isteni finom sós citromot készítek belőle.
Életveszélyes helyzetbe hozná a munkavállalókat Orbánék törvénymódosítása: Felszólították a kormányt, hogy ne kockáztassák a dolgozók életét
Egyes munkahelyeken elvárás, hogy ne tarts be bizonyos munkavédelmi szabályokat mert különben elköveted a "lassúság" bűnét. A lassúság pedig még a trehány munkavégzésnél is nagyobb hiba, komoly vezetői retorzió jár érte. Rosszabb esetben a biztonságos és egészséges munkavégzés feltételeit sem tudják/akarják megteremteni a "felelős" vezetők. Az sem ritka, hogy egyes potentátok szándékosan gyötrik a munkavállalókat, aztán jön a sírás-rívás, hogy nem kapnak megfelelő munkaerőt pedig a külsőségekben és a dokumentumokban minden tökéletes. Ezután még könnyebb dolguk lesz, az ázsiai munkavállalók állítólag mindent eltűrnek vagy mégsem?
Orbán Viktor üzent a kormányülésről: ettől akar most megvédeni bennünket
@kereső: tegnap:16:39 Nagyon sok éve már hallottam ezt valakitől de csak négyszemközt szóban. Megnyugtattam, hogy ez mindenkinek megfordul a fejében aki valamilyen szempontból társadalmon kívülinek vagy legalábbis hátraszorítottnak érzi magát pedig Magyarország a szülőhazája és ide adózza le az életét. A fiatalok és egyes korosabbak ha tehetik elmennek, mi idősebbek pedig megpróbálunk túlélni és megbarátkozni a gondolattal, hogy sokunknak magyarként nem fog sikerülni annyi évet még szűkölködve sem megélni viszonylagos egészségben mint a szerencsésebb, szövetséges országokban élő állampolgároknak.
Fogást találtak az olcsó német darált húson: Szalmonella miatt indított eljárást a NÉBIH
@Levendula: Rajta vannak a német nemzeti színek és a szövegben is egyértelműen le van írva, hogy honnan származik. (Lidl)
Orbán Viktor megmutatta, milyen szerény: „Az öndicséret büdös”
@Menőmanó: Azon senki nem csodálkozik, ha a három önálló felnőtt dolgozó gyerekkel rendelkező, egyedül élő női negyven nyugdíj mellett még fiatalon tovább dolgozó, (tehát két helyről jövedelmet élvező) kolléganő a gyerektelen, egyetlen fizetésből élő munkatársától kuncsorog rendszeresen kölcsönért mert kis lakásában nem tudja fenntartani magát. Egész életében azt hallotta, hogy a gyerektelenek gazdagok, tele vannak pénzzel, ő pedig szegénynek érzi magát mert hiába a személyi adómentes két jövedelem, már nem járnak neki a családi támogatások.
Orbán Viktor megmutatta, milyen szerény: „Az öndicséret büdös”
@namihami: Harmadszorra csak sikerül leírnom, hogy nagyon szépen köszönöm a megnevettetést.
Fogást találtak az olcsó német darált húson: Szalmonella miatt indított eljárást a NÉBIH
@ila51: tegnap 20:53 Az elkészítést megelőzően egy napig tartózkodott a sima hűtőnkben a német húsz százalékos Lidl-ben vásárolt nyers darált sertéshús. Három napig ettük az ebből készült ugyanott tárolt általam megalkotott isteni finom, bolonyai módra készített raguval összeállított lasagnét. Tökéletes, semmi baja és még élünk!