Most, hogy már nem is lehet kapni a magyarnál olcsóbb német húst a Lidlben, a NÉBIH-nek sikerült szalmonellát kitenyésztenie abban.

Fogást találtak az olcsó német darált húson: Szalmonella miatt indított eljárást a NÉBIH

Illusztráció: Pixabay.com

Élelmiszer-biztonsági előírások megsértésének gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Lidl Magyarország Bt. ellen, miután szalmonella jelenlétét mutatták ki egy németországi üzemben előállított, előre csomagolt sertés darált hús termékben – írta a hatóság a hvg.hu megkeresésére. A kérdéses termékek feltehetően már nincsenek a boltokban, mivel – mint írták – szeptember 2-án lejárt a fogyaszthatósági idejük. Emiatt azt is írják:

A termékekre vonatkozó hatósági intézkedés nem lehetséges.

A német sertéshússal kapcsolatos fejlemény pikantériája, hogy az utóbbi hetekben kisebb kereskedelmi csetepaté alakult ki az olcsó német import húst forgalomba hozó Lidl, és a hazai termékek forgalmazását szorgalmazó magyar hatóságok, szakmai szervezetek között.

A Nébihet azután kereste meg a lap, hogy az EU élelmiszer-biztonsági riasztási rendszerébe (RASFF) szerdán két magyarországi érintettségű hústermék is felkerült: német darált sertéshús és ukrán csirke.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Még azt is el tudom képzelni, hogy a maffia elvárása volt, hogy fertőzött legyen az a hús!
Ezektől minden aljasság kitelik...!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Ha viszont nem találják meg, és jópáran megbetegszenek, akkor ugyanez a firkász miket írna?! Hát, sejtem...
Béla333
Még azt is el tudom képzelni, hogy a maffia elvárása volt, hogy fertőzött legyen az a hús!
Ezektől minden aljasság kitelik...!!!
ila51
Darált húst nem is szabadna józan ésszel venni , állomány javítóval van felturbózva , hogy megtartsa a textúráját 2 , 3 napig .
teuton
Azert nehany matekzseni fideszbirka elgondolkozhatna azon, hogyan lehet 1000 km-röl ÖTSZÖRÖS MUNKABERREL elöallitott nemet daralthust olcsobban adni, mint a helyben, olcso munkaerövel elöallitott magyart... Azt mar meg sem kerdezem, hogy egy nemet miert tudja olcsobban megvenni a Pick-szalamit NOban (NEM beleszamitva a berkülönbseget!), mint egy magyar MOon???
namihami
Ha nem is volt, majd lesz! A Nébih erre is jó!
ómió
Az "tuti, hogy a Nébih rakta bele! Efftársiasan így "píszí" hazudni!
Dr. Proktor
Ugyan Németországban csomagolták , remélem nem Magyarország a származási helye vagy esetleg a baráti Lengyelország...
emerencia
@ila51: tegnap 20:53 Az elkészítést megelőzően egy napig tartózkodott a sima hűtőnkben a német húsz százalékos Lidl-ben vásárolt nyers darált sertéshús. Három napig ettük az ebből készült ugyanott tárolt általam megalkotott isteni finom, bolonyai módra készített raguval összeállított lasagnét. Tökéletes, semmi baja és még élünk!
Namely
"fogást talált"
Anyádat, te mocsok firkász
Levendula
Na bammeg... Ilyet szoktam vásárolni. De "hazai"-ként van feltüntetve!!!
emerencia
@Levendula: Rajta vannak a német nemzeti színek és a szövegben is egyértelműen le van írva, hogy honnan származik. (Lidl)
Menőmanó
Bezzeg a Coop-ban elő nem fordulhat ilyen. Pedig néha olyan zöldek és szikkadtak a húsok, hogy nem is értem, hogy merik kirakni a pultba.
Ritkán tévedek be, csakis akkor ha valami gyorsan kell. Ugyanis az van legközelebb.
Kapa1
tenném hozzá, ha nem nyersen eszed, semmi bajod nem lesz, főzés,sütés kivégzi a szalmonellát-...csak a tárgyilagosság kedvéért...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.