épülettár.hu

A Defactoring Zrt. megkezdi Biatorbágyon a BREEAM In-Use’Excellent’ minősítéssel rendelkező logisztikai projektjének következő ütemét

A LogiCube logisztikai park első ütemének építése 2021 végén kezdődött és idén év elején került átadásra.

Bővítették és felújították az evangélikus óvodát Orosházán

Gyula, 2023. szeptember 25., hétfő (MTI) - Kibővítették és energetikailag felújították az evangélikus óvodát a Békés vármegyei Orosházán 388 millió forint uniós támogatásból - közölte az egyházközség.

Több mint kétezer háromszáz ingatlanról szállították el térítésmentesen az azbesztet

A pályázatot kiíró NHKV Zrt. kiemelten fontosnak tartja a környezet védelmét és az egészséges környezethez való hozzájárulást, Magyarország hulladékgazdálkodási célkitűzéseinek teljesülését.

Szívvel-lélekkel az oktatási intézményekért és az egészséges beltéri környezetért

A program keretein belül az elmúlt években többek között az alábbi intézményekben zajlottak felújítási munkálatok:

Budakeszi: Elkészült Az új Egészségház - építési Hírek

Átlagosan negyven százalékkal növeli a helyi szakrendelési kapacitásokat a Budakeszin 311 millió forint kormányzati forrásból épült egészségház - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest vármegyei város intézményének átadóján.

Potápi Árpád János: támogatjuk a szórványközösségeket, hogy helyben tudjuk tartani gyerekeinket

Szamosújvár, 2023. szeptember 17., vasárnap (MTI) - A magyar kormány kiemelten támogatja a szórványközösségeket, hogy meg lehessen tartani gyermekeinket a magyar nyelvnek, kultúrának, és majd családot vállalva ők is ugyanígy járjanak el - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap az erdélyi...

Új kötet mutatja be a temesvári papnevelde építészeti történetét

Zombori Istán, a Historia Ecclesiastica Hungarica Alapítvány szakmai vezetőjének kötete feltárja a múltat és bemutatja a funkciójától és művészeti értékeitől megfosztott - napjainkban az orvosi egyetem kollégiumaként működő - épület jelenét is.

Fedett piac épült Bükkösdön

A közleményben jelezték: a faluban és annak vonzáskörzetében sokan folytatnak mezőgazdasági tevékenységet; ők korábban kénytelenek voltak termékeiket más települések piacaira szállítani.

Modern városok - Jövő júniusra készülhet el a Fejér vármegyei kórház új tömbje

A beruházásra a Modern városok program keretében kapott forrásokat Székesfehérvár: 2021-ben 11,4 milliárd, tavaly további 3,6 milliárd forintot biztosított a kormány a fejlesztés megvalósítására, ezenfelül eszközbeszerzésekre és légtechnikai fejlesztésre a kórház részére rendelkezésre álló fedezet - szintén a programnak...

Óbudai Egyetem Jövőipari Tudományos és Innovációs Park épül

Horváth László, Zsámbék polgármestere a város szempontjából fontos projektről szólva elmondta, hogy a ZSTIP jól kapcsolódik a település gazdaságfejlesztési programjához. A régió fejlesztésével összhangban a tudományos aktivitás mellett iparfejlesztés és társadalmi felzárkóztatás is megvalósulhat az Óbudai Egyetemmel...

Navracsics Tibor: az óvoda a jövő közössége

Ajka, 2023. szeptember 15., péntek (MTI) - Az óvoda nem csak egy intézmény, hanem egy közösség, a jövő közössége - jelentette ki a területfejlesztési miniszter pénteken Ajkán, a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda új, csaknem 1,4 milliárd forintból megvalósult épületének átadásán.

Kulturális Örökség Napjai A Hild-villában - építési Hírek

PROGRAMOK

Kulturális örökség napjai - Több mint 550 program szombaton és vasárnap

A KIM munkatársa bejelentette, hogy négy új elemet vettek fel a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére: a lakodalom élő hagyománya Boldogon: viselet, népdal, tánc, lakodalmi sütemények; Szent Márton tisztelete Magyarországon; a deszki szerb aranyhímzés élő hagyománya; valamint a Szent Vér hagyománya Bátán.

Impozáns bejárattal és látványos állandó kiállítással bővült a BTM Aquincumi Múzeum

Az Aquincumi Múzeum területén elkészült, fent említett projektelemek mellett az aquincumi, ún.

Alois Miesbach 3 millió téglával segített a városon az 1838-as árvíz után

Miesbach örökségét unokaöccse, Heinrich Drasche vitte tovább, aki 1828-tól kezdetben társként, később igazgatóként, majd tulajdonosként vette át az irányítást.

A balatonfüredi BalaPort megaprojekt műszaki átadásának megkezdése 2024 végén várható

Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy a BalaPort egyedülálló turisztikai projekt részeként tavaly nyáron nyitották meg a Balaton legmodernebb, 203 férőhelyes hajókikötőjét 2,28 hektár vízfelületen; a fejlesztést 1 milliárd forint vissza nem térítendő Kisfaludy 2030 MTÜ-támogatás mellett 1 milliárd forint önerőből...

Idén a tavalyinál is többen szálltak versenybe termékükkel, szolgáltatásukkal a kiválóságot jelentő címért

Az alapítók és a Kiírók Tanácsának tagjai által külön elismerésekben is részesültek kiemelkedő pályázatok:

Multifunkcionális sportpályát avattak az Óbudai Egyetemen

Dr. Cser-Palkovics András elismeréssel szólt az egyetemi vezetés sportcélú fejlesztéseiről és kibővült képzési palettájáról. Mint mondta, a sport olyan társadalmi tevékenység, amely részben piaci, részben állami koordináció alapján működhet egy piacgazdaságban. Az intézmény ezt a közös társadalmi célt kívánja...

Navracsics Tibor: az iskola nemzedékek közötti közösség

Révfülöp, 2023. szeptember 1., péntek (MTI) - Az iskola nemzedékek közötti közösség - jelentette ki a területfejlesztési miniszter pénteken a Veszprém vármegyei Révfülöp általános iskolájának tanévnyitóján.

A magyar építészet jelentőségének és megbecsültségének jeléül életre hívta a Kós Károly-életműdíjat az Építési és Közlekedési Minisztérium, mellyel a szakmai kiválóságot és a közös

A díjat évente egy fő érdemelheti ki és egyszer kapható meg. Ezzel létrejön a kárpát-medencei magyar építésügy első életműdíja, amely mellé a bruttó átlagkereset 15-szörösének megfelelő pénzjutalom jár. Az elismerésről döntő bizottságban a legfontosabb szakmai szervezetek, így az MMA Építőművészeti Tagozata és a...

Lakóotthonok épültek fogyatékossággal élő embereknek Nagymágocson és Derekegyházon

Derekegyház, 2023. augusztus 26., szombat (MTI) - A Gesztenyeliget Kastélyotthon százhúsz ellátottja számára épültek lakóotthonok Nagymágocson és Derekegyházon, a fejlesztés csaknem 1,1 milliárd forintból, uniós támogatással valósult meg - tájékoztatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád-Csanád vármegyei...

Átadták a Berek Látogatóközpontot Buzsákon

Buzsák, 2023. augusztus 24., csütörtök (MTI) - Átadták a Berek Látogatóközpontot a Somogy vármegyei Buzsákon, a létesítmény megvalósítására uniós források felhasználásával több mint félmilliárd forintot biztosított a kormány.

Városi környezetbe illeszkedő transzformátorállomást adott át az E.ON Budapesten

A transzformátorállomás műszaki jellemzői

Elérte legmagasabb pontját a LIVING Le Jardin lakófejlesztésének első üteme

A Le Jardin lakópark egy dinamikusan fejlődő városrészben, kiváló kertvárosi elhelyezkedéssel, parkos zöldkörnyezetben, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található.

Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón

A bölcsőde alapkövét 2021-ben tették le. A két csoportszoba mellett megépítették a kiszolgáló helyiségeket és egy játszóudvart is kialakítottak.

Új bölcsőde és óvoda nyílik Tihanyban

Budapest, 2023. augusztus 24., csütörtök (MTI) - Új bölcsőde és óvoda nyílik Tihanyban - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

Népi építészeti világkonferencia helyszíne lesz Veszprém augusztus végén

Augusztus 30-án a konferencia Veszprémben folytatódik, vendégelőadó lesz mások mellett Adrian Green, az 1952-ben Oxfordban alapított Vernacular Architecture Group elnöke, Elaine Jackson-Retondo Kaliforniából, az 1980-ben alapított Vernacular Architecture Forum elnöke, Howard Davis professzor az amerikai Oregon államból, alapító...

Bővítik a háziorvosi rendelőt Taksonyban

Budapest, 2023. augusztus 16., szerda (MTI) - Több mint 230 millió forintból bővítik a háziorvosi rendelőt a Pest vármegyei Taksonyban - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

A jövő anyagairól rendez konferenciát a MOME

A közönség meghallgathatja Aled Robertset is, a DeakinBio fenntartható csempéket készítő vállalkozás alapítóját, a Manchesteri Egyetem kutatóját.