kereső

Üzent a Magyar Orvosi Kamara: ha nem cselekszik a kormány, hamarosan napi több ezer új fertőzött és akár több száz halott lehet
Nem tudom, hogy az "idősek vásárlási idősávja" kinek az agyréme volt már tavasszal is! Ebből ismét csak generációs konfliktus lesz- és nem oldja meg az idősek védelmét. Talán ha a kamara az idős otthonok védelmével foglalkozna inkább , meg a focimeccsek zárt kapus megrendezésével, lehet, hogy jobban járnának az idősek.
Az orvosok jelentős része otthagyná a közegészségügyet, ha nem változik a törvény
Ez a cél. A közegészségügy leépitése a betegek átterelése a magánegészségügybe(aki meg tudja fizetni), hisz az orvos, ha nem dolgozhat a magánpraxisában -másodállásban, akkor ha választania kell ,ez utóbbit fogja választani.
Mert!!! " az egészség nem üzlet"- egy szlogen 2008-ból a fideSS-től, magától orbántól.
50 forint egyszeri segélyt kapott az államtól egy nyugdíjas
@rokker33: Ez nem teljesen igy van. A 28.500.-Ft-os minimálnyugdij összegét 2008-ban állapitották meg.( a patás volt a miniszterelnök)
Az öregségi nyugdíjminimum összege 2008 óta változatlan. A fentiek alapján látható, hogy miért is nem nyúl hozzá a Kormány. A "befagyasztott" nyugdíjminimum mellett a magánnyugdíjak államosítása, a korhatár fokozatos emelése, az indexálás átalakítása és a korhatár alatti ellátások megszüntetése is jelentősen hozzájárul a Nyugdíjbiztosítási Alap mesterséges egyensúlyban tartásához, bár erről a Kormány rendre ügyesen eltereli a figyelmet a nyugdíjemeléssel.
2008 előtt minden évben emelték az nyugdíjminimum összegét, leginkább az inflációval megegyező mértékben.

2020-ban az öregségi nyugdíj legkisebb összege (minimál nyugdíj / nyugdíjminimum) havi 28.500 Ft,
az árvaellátásé pedig havi 24.250 Ft.
A minimum nyugdij még több más családellátási támogatás alapja is.
Varga: van elég pénz a járvány elleni védekezésre
Gondolom a védekezés keretén belül felújitunk még vagy 50 templomot, meg kiegészitjük az erdélyi és Kárpát-aljai orvosok fizetését. Mert a magyarországi orvosok csak 2022-re kapják meg a béremelést, a szakápolók és a többi eü. dolgozó meg még akkor sem.
Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt koronavírusban Magyarországon
@Pálinkás Pál: Nem vitatkozom Veled tovább. És nem, nem vagyok kiváncsi azokra az egyéni emberi tragédiákra- mert a hozzátartozók a család részére mindenképpen az, hiszen el sem tudnak búcsúzni a szerettüktől, mint normál esetben történik-csak annyit jegyeznék meg immár sokadszorra: a magas vérnyomás ma már karban tarható, kezelhető betegség. Na az ég veled, meg a szkeptikusságoddal is.
Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt koronavírusban Magyarországon
@Nessy: Próbáld meggyőzni Palit, hogy maga a virus "tényleg nem veszélyes"- viszont azok a szövődmények, a keringés-és az immunrendszer összeomlása (túlzott immun reakció) még az egyébként egészségesnél is halált okozhat.Olyan kiszámithatatlan ,hogy kinél milyen szövődmény lép fel, milyen választ ad az illető immunrendszere, hogy szerintem teljesen "véletlen", hogy ki gyógyul meg, ki nem- ki az aki most tünetmentes, de esetleg később jelentkeznek nála a virus okozta szervi problémák. Ismeretlen egyenletek sora áll a kutatók, és az orvostudomány előtt. Most meg ártunk és nem kormányozunk teljesen a lovak közé dobta a gyeplőt. Mert az hogy megemeli a maszk nélkül vásárlők büntetési tételét, semmit nem fog érni- amig az állam nem korlátozza a társadalmi érintkezést.- lásd focimeccsek.
Itt egy cikk , mi is történt a hétvégén a nyirségi végeken:magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/minden-jarvanyugyi-szabalyra-fittyet-hanytak-a-debrecen-nyiregyhazi-vendegjatekan-134350
Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt koronavírusban Magyarországon
@Pálinkás Pál: Folytasd innen: 57 éves nő, vérszegénység, csipőkopás. Én is tudok ám "szemezgetni".
Meg a 80 éves hölgy, aki "prosztatamegnagyobbodásban" szenvedett.
Orbán: "Ha magyar vagy, csak két lehetőség között választhatsz, vagy a megszállók, vagy a szabadság mellé állsz"
@Nessy: Ott van a harmadik szereplő IS!- Németország. Én csak azt nem tudom- és lehet, hogy máshol is elgondolkodnak rajta : az álságos német emlékműre miként gondol, és miként gondol a szovjet emlékműre. A kétkulacsos pávatánc ezzel most jól betáncolta magát a kör közepébe.
Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt koronavírusban Magyarországon
@Pálinkás Pál: Te vagy a nevetséges- és nevetnék is, ha nem lenne ez az egész végtelenül tragikus és szomorú. Ne gyere a 90 évessel- hanem sorold a 51-57 éveset a magas vérnyomásával, a sportoló 45 éves tanárt, a a semmilyen alapbetegségben nem szenvedő 42 éves tanárnőt. Na őket emlegettem én, hogy az alap betegségük miatt még hosszú éveket élhettek volna. Nem csodálatos a mai statisztikai adat??Hogy aszongya a fertőzöttek 15%-a 65 éven felüli. Ami azt jelenti, hogy a 85% meg az alatti- és halnak meg a középkorúak, majd annyian, mint a 65+70+. évesek. De csak told tovább a hülyeségeidet.
Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt koronavírusban Magyarországon
@Pálinkás Pál: Te is elképesztő vagy Pali. Ezek az emberek az alapbetegségük mellett, a covid nélkül még vigan élhettek volna jó pár évet. És ha a végzetes keringés összeomlást- amit a túlzott immunreakció okozott ( covid következmény), akkor a halál oka közvetlenül a virus- és nem az alapbetegség.
Erdogan nagyon csúnyán beszólt Macronnak: "ellenőriztesse az elmeállapotát!" – hazahívták a nagykövetet
Hiányolom az üldözött keresztények védőszentjének, a kereszténység európai DNS-nek megszólalását. Hiszen Macron elnök nem csak az egyik legvallásosabb katolikus ország elnöke, hanem mint ilyen szólalt fel az iszlám fundamentalizmus ellen- a vallási terrorizmus ellen. Na kiáll a "bátor" keresztény védelmező-vagy csak a pofája nagy szokás szerint.
Nyomoz a rendőrség a Mészáros Lőrincnél parkoló harci járművek levideózása miatt tiltott adatszerzés gyanújával
@Gazella: Le is szállt, bár nem nálad, hanem a külügyérnél. ahhoz sincs senkinek semmi köze.Ráadásul rendőrségi luxus helikopter.
Egyre nagyobb a tömeg az SZFE-tüntetésen, Orbánnak üzentek a szónokok – videó
Kifosztva

Elvették tőlem a Himnuszt,
csak mert elénekelték.

Torkukkal beszennyezték.

Elvették magyarságomat,
mert maguk magyarnak mondták.
S ha ők a magyarok:
testvérebb a török meg az osztrák.

Elvették játszó kedvemet,
mert silány alakításért
követelték a tapsot.
Aminthogy a tetszés jelének vették,
ha a közönség szisszent, felmorajlott.

Elvették az életemet,
mert ifjúságom szép sólyommadarára
rút kányák bélyegét sütötték,
miközben füstifecskének hazudták
a maguk egerésző ölyvét.

Most itt állok az ország ajtajában,
hol valaha kopogtatnom se kellett,
állok a küszöbön, semmit sem érzek,
mert elfeledtették velem, hogyan kell
megörülni a hazaérkezésnek.

1994 Baranyi Ferenc
Egyre nagyobb a tömeg az SZFE-tüntetésen, Orbánnak üzentek a szónokok – videó
Hazaffyak májusa

Most meg van sértve mindegyik:
a kicsi nép nagyobbik része
– az aggastyán s a kisded is –
elküldte őket a fenébe.

A legtöbb jámbor honfitárs
nem úgy magyar, nem úgy keresztény,
ahogy hitte ez a bagázs
egy kiskúnsági gőzös estén.

Nem kíván vissza sem lovas
tengerészt, sem gyalogpilótát,
sem mások zsákjait csupasz
vállaira – a régi nótát.

Már-már beállt az új urak
pecsenyéjét sütni, miközben
ő maga éhkoppon maradt
a tönkretett össznépi trösztben.

A kis nép kimondta a nagy
nemet a gezarol-szagú múlt
moly-fellegére, mely szakadt
ingünkre és gatyánkra zúdult.

S hogy hol van, amire igent
mondott? Minek firtatni ezt még?
A nép a győzelmén mereng,
de érzi már, hogy elfeledték.

(1994)/ Baranyi Ferenc/
Komoly járványügyi szigorításról döntött az Országgyűlés
@Namely: Tudod kááááááááááááááááár!, mondja a varjú. Kár, hogy csak a mantra szöveget nyomod, mert pontosan az ilyen heleken- ahol "nem lehet ellenőrizni" , megbújhat egy-két-száz szuper fertőző.(ha nem tudod, kik azok, nézz utána).
Komoly járványügyi szigorításról döntött az Országgyűlés
@Qqberci: Nálunk a járvány politikai, nem pedig egészségügyi szakmai kérdés.Olyan nagyágyúk döntenek mint orbán, pintér , a katonák-és végül a végrehajtó a koszos körmű sarlatán.A tisztifőorvos meg szóvivő.(nem mintha értene hozzá)
Megakadályozta a Corvinus rektora, hogy az egyetem kiálljon az SZFE mellett
Egyre több magyar egyetemnek van "fura ura". Az SZTE-n Rovó, a Corvinuson a Lánczi.
Orbán Viktor bedobta magát, negyven percen át kellett vitatkozni egyetlen szóról
Na ja, szúrhatja is, hiszen nincs tisztában a szó jelentésével- tartalmával. Mi a jó francért égeti magát??
A szeretet nyelvén politizálna Gyurcsány Ferenc
Kicsit kacifántosan fogalmazott Gyurcsány. Egyszerűbben is lehet- én nem utálom orbánt,kövért,GG-t és a többit, mint embert. Én azt utálom és megvetem amit tesznek, ami rémségeket elkövetnek a hazám, az országom és lakói ellen. Nem azért kell ülniük ,mert orbán, kövér, GG és a többi embernek is hitványnak bizonyultak, hanem a tetteik miatt érdemelték ki a megvetést, az útálatot- és azok miatt kell példásan büntetni őket. Az ember felelős önmagért- ezzel a felelősséggel (aki hivő tudja) majd a Teremtő előtt számol el,, de a tettei felelősségéért meg a földi biróság előtt felel.
Válhat-e Kertész Imréből a jobboldal új hőse?
Ahogyan orbán pillanatnyi politikai érdeke kivánja.Lehet, hogy holnap már másként lesz. Én csak azon csodálkozom, hogy sok-sok magát nagyra és okosnak tartó fideSS -es még hogy nem szédült bele ezekbe, a percenkénti fordulatokba. Látszik, hogy sokaknál hiányzik az önálló gondolkodás képessége.
Ellenzéki politikusok nem, a fideszesek azonban megkaphatják a helyi vírusadatokat
Közérdekű adatról van szó. Tehát aki a közérdekű adat igénylésre nem teljesit- a fideSS törvényei szerint IS! bűncselekményt követ el. Ugye sára botond???
Gyászos vasárnap: robbanásszerűen emelkedik a fertőzöttek száma, 35-en meghaltak
@Pálinkás Pál: Tudtam kivülről, hogy mit fogsz válaszolni. annyira elvakultan szkeptikus vagy, hogy lehetetlenség bármiféle észérvet felhozni számodra. Nem is próbálkozom tovább, de engedd meg, hogy én és a többiek azért vigyázzunk magunkra, és azokra akik fontosak számunkra. Nem vagyunk rettegők- de egy ismeretlen , taroló betegség nem gyerekjáték. Te meg annak veszed. És mi eredménye lenne, ha bezárnák az időseket, a betegeket? Hiszen nem is ők terjesztik a virust, hanem azok akik közép-és fiatalkorúak. Ők a fertőzők. És mi van azokkal, akik tavasz óta önkéntes karanténban vannak idősként- és most fertőződtek meg. Mitól, kitől- na ez is egy rejtély.De azért ha kehet, ne te legyél már az ,aki halálra itél embereket- akik még az alapbetegségeik ellenére életképesek, azaz még élhetnének.
Gyászos vasárnap: robbanásszerűen emelkedik a fertőzöttek száma, 35-en meghaltak
@Pálinkás Pál: Pali !!Nem mindenki immunis az influenzára, és ehhez nem kell semmiféle más betegségben szenvedni. Már irritáló, ahogyan bagatellizálod a dolgokat- annak ellenére, hogy számtalan kutócsoport igazolja- hogy ennek a virusnak a legnagyobb veszedelme- az hogy kiszámithatatlan, hogy gyakorlatilag kiismerhetetlen. Ha figyeled egyre- másra dőlnek meg a különböző gyógyszerekben, gyógymódokban vetett eddigi remények, mert kiderül, hogy majdnem mind hatástalanok. És még valami, aki fertőzött- az lehet, hogy maga nem veszi észre magán a tüneteket, de fertőz!!! ,és olyanokat fertőz meg. akik nem immunisak. Arról nem is szólva, nem tudják, hogy aki most megfertőződött DE nem lett beteg???, annak a későbbiek folyamán esetlegesen milyen szervi károsodásai lesznek- sziv, érrendszer. agy. Te tudod??? Mert ez is benne van a pakliban ennél a frányánál- sok tudós/kutató ezért is mondja, hogy ez nem egy "természetes" virus- hanem létrehozott.
Magyarország megkapta a 180 milliárd forintos munkahelyvédelmi hitelt az EU-tól
Helyes. Csak igy tovább. A hülyék gyülekezete finanszirozza csak tovább a NER-t.
"Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk” – Gulyás Gergely szerint az SzFE-ért tüntetők igazából a kormány mellett vannak
Erre az aljas, útszéli cinizmusra születni kell. Ez nem tanulható. Ez a GG méltó utóda orbánnak.
Valójában ki/mi lapul a kettőig számolni sem tudót mutató "kisbaba" álarc mögött?
SZFE-ügy: Jogellenesnek találta a dolgozók sztrájkját első fokon a Fővárosi Törvényszék
@Cicamama55: Van "humora" a hatalomnak. Az októberi forradalom évfordulóján hozza meg az itéletet a Bpesti Törvényszék.