percsi

Kocsis Máté kiakadt: "Hosszú hetek hallgatása után előkerültek Gyurcsányék"
@sgl: "@percsi: és ez a kretén ellenzék meg a szart masszírozza."

A fene sem tudja, hogy mi lenne a jobb, beleállni és energiát fordítani a gyerekes veszekedésbe-egymásra mutogatásba, vagy hagyni, fetrengjen a fid. a saját szarj.ban.
Amit tett nem tudja letagadni, azt majd amikor kiborul a bili, akkor kell keményen intézkedni. Az ország koldus botra jutott, a fél ország meglovasított vagyona fid.-hez köthetők kezébe került, a milliárdok a fid.-hez köthető bankszámlákon hevernek. Fid. kezében van a bíróság, ügyészség, az ellenzék semmit nem tud kezdeni, volt már pár próbálkozás, gúnyosan leseperték az asztalról.
Gyurcsányt több alkalommal átvilágították, nem találtak nála kézzelfogható esetet, bizonyítékot. Két dologra tudnak hivatkozni, arra, hogy lecseszi az embereit, abból is csak egy-két mondatot ragadtak ki és átértelmezték, és a gumilövedék, amikor a rombolást a fid. szervezte. Belökték a népnek, hagy csámcsogjanak rajta. Ezt ismétlik 16 éve. Dokumentum van arról, hogy a fid. éles fegyverrel lőtt volta a tömegbe.
Nincs sok idő hátra, a fid. kapkod, terel-uszít, próbálják menteni a menthetőt, a néptől az ellenzékharagot várják segítségül. Meglátjuk hogyan fog sikerülni, szerintem nem a Gyurcsányt fogják pofozni és a vityát dédelgetni.
Én abban bízom, hogy amig a fid. hazug vádaskodásra fordítja az idejét (mást nem tehet), addig az ellenzék a háttérben alapos előkészítő munkát végez. Ha nem így történik, akkor is mindegy mit köpködnek, a lényeg, nekünk végünk lesz.
Távol-keleti vendégmunkásokat hoznának Orbánék Magyarországra egy salátatörvénnyel
@Nyírfa: "@percsi: 02.16 - Erről van szó."
Ez még kimaradt, ami nagyon fontos:
A magyar cégek ösztönözve voltak, hogy a munkanélküli hivatalból alkalmazzanak álláskereső munkavállalókat. Egy évig vagy 6 hónapig az állam fizette a dolgozók után befizetett járulékokat. Annyi volt a kikötés, hogy + 1 évig alkalmazni kellett a dolgozót.
A munkáltató hó elején befizette és minden hó elején az igazolást leadta a hivatalnak, és a hivatal pár napon belül visszautalta.
Pár évig én intéztem, volt 5-6 erdélyi és 2 román dolgozónk, és volt pár hivatalból kivett dolgozónk is. Nehéz ipar, alu-bronz-vasöntöde.
Kocsis Máté kiakadt: "Hosszú hetek hallgatása után előkerültek Gyurcsányék"
A Gyurcsányozás meg fogja védeni az országot államcsődtől?
Szerintem nem Gyurcsányra kellene pazarolni a "drága" idődet! Ezt a fid. írnokaitok fillérekét megteszik! Nem lehet végtelenségig hazudozni, másra mutogatni!

2022 ápr 9. amiről már sok ember április 3-a előtt is tudott!
Orbánék elismerték, katasztrofális helyzetben van az államháztartás, államcsőd közelbe került az ország.
AZ ÁLLAMADÓSSÁG ÉS A KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNYT TEKINTVE ORBÁNÉKNAK SIKERÜLT TÖRTÉNEMI CSÚCSOT DÖNTENI MINDKETTŐBEN, míg az infláció 10 év nem sújtotta ennyire a lakosságot.
Egy konkrét, 350 milliárdos elvonást már az elmúlt hetekben bejelentettek, majd meglebegtették a további “költségcsökkentést”. Ma reggelre viszont kiderült, TOVÁBBI 755 MILLIÁRD FORINTOT VONNAK EL AZ EMBEREKTŐL!
Ki fogja megfizetni az Orbán-kormány új adóját? – reagált a DK
@Gyurka80: Igazad van! Sajnos vannak hülyék, akik a több, mint 10 éves múltat emlegetik, sok esetben tévesen, amikor a jelenidő fontos nekünk.
Most hozzam fel a rendszerváltás előtti időt, amikor a Ft jó pénz volt, a dolgozónak nem kellett adót-áfát fizetni? Pedig akkor is nagy volt a korrupció, onnan tanulta a mostani vezetés.
A multi cégek fizessenek, igy is milliárdokat tudnak a nyereségből zsebbe rakni.
A magyar népet támogatni kellene. Az árak már most a fellegekben járnak, és még emelkedni fog.
Az 400e Ft alatti bérből ne vonjanak szja-t, 400-1 mill. között csökkentsék a felére az szj-t.
A kisnyugdíjasok nyugdíját, gyermek és betegápoláson lévők juttatását az inflációhoz mérten meg kellene emelni. De nem úgy, ahogy eddig is tették, már most több, mint 30%-kal emelkedtek az alapvető élelmiszerek ára.

Nem kellene a múltbeli korrupciót emlegetni, volt ideje és lehetősége a vityának elszámoltatni őket.
És túllépni sem kellene, 2010-ben nem ezért választották meg a fid-t. Nem szabad azt sem megengedni, hogy mivel akkor korruptak voltak, akkor a mostaniaknak is megengedett.
Államcsőd Magyarországon utoljára 1941-ben volt.
Magyarországon azért nem volt eddig államcsőd, mert jelentős uniós pénzek áramlottak be. Viszont 2022-ben megtörténhet!
Lehet káromkodni, szitkozódni, mocskolódni, a helyzet sajnos attól nem fog megváltozni!
A DK-s Molnár Csaba hülyebiztos magyarázatot adott Orbán extraprofitadójára
Igaza van a DK-nak, ravasz húzás, és sajnos sok agyatlan ezt is beszopja. Mi fogunk megfizetni továbbra is mindent.
Ott fent se válság, se megszorítás!
Felfüggesztett börtönt kaphat a volt csepeli MSZP-s
Azt kellene elérni, hogy minden enyves kezű mocskot hűtlen kezeléssel vádolják, ítéljék el már végre, párttól függetlenül. De ehhez nekünk kellene közösen a sarkunkra állni.
Előszőr a nagy halakkal kezdeni, mert azok szelektálnak, néha a kis halakat kidobják a partra, ők meg vidáman úszkálnak idestova már 32 éve a mélyvízben.
Átverte a végrehajtó? Hiába fizette ki a tartozását János, mégis elárverezték az otthonát ma 04:35
@Málna: "A végrehajtó nem terhelheti az adóst olyan tétellel, amire nincs törvényes felhatalmazása. Érthetetlen, hogy miért őket szidod, mikor csak a munkájukat végzik."

A végrehajtók "is" két lábbal tapossák a törvényt! Nézz körbe a Neten, rengeteg magyar család került-kerül az utcára a bank és a vh. miatt.
A bank már eleve olyan szerződést kötött, amiről tudta, hogy pár év múlva az adós nem tudja majd fizetni, persze erről az adóst szerződéskötéskor nem tájékoztatta. A bank a szerződésben megállapodott összegnél 3-4x magasabb összeget követelt tisztességtelenül. Az adós nem tudja fizetni, elveszik a házát, fillérekért elárverezi a végrehajtó (törvény szerint kötelező lenne a ház valódi értékén felbecsülni, árverezni), az adós a családjával az utcára kerül úgy, hogy élete végéig adós marad, élete végéig fizethet a maffiának. Teszik ezt a hatalom engedélyével, nem kéri számon tőlük senki, nincs fogyasztóvédelem, nincs független bíróság. A maffia vígan ügyködik.

Nincs olyan marha, aki bankon keresztül vesz egy ingatlant úgy, hogy megállapodott a bankkal olyan törlesztő részletben, amit majd nem fog tudni fizetni. Évekig fizeti, már a felvett kölcsön összegét is visszafizette, majd gondol egyet és nem fizet tovább.
Olyan eset is van az ismerőseim között, hogy a devizahitel miatt bajban lévő adós, egy-egy hónapban nem tudta fizetni a fűtés számláját. A szolgáltató vh. indított. A vh. havonta tiltatott az adós fizetéséből, saját számlájára ment a pénz, több, mint egy évig. A szolgáltató értesítéseket küldött az adósnak, emelkedtek a tartozások a késedelmi kamatokkal. Az ismerős elment a szolgáltatóhoz, és kiderült, hogy a vh. nem továbbította a szolgáltató felé a neki járó összeget. Tehát több mint egy éven át a vh. használta a pénzt úgy, hogy az adós fizette a késedelmi kamatokat is.
Mindent bevetne Matolcsy: itt az MNB nagy dobása, az új csodafegyver
@magyar1: bizony kell illetéket fizetni, gépkocsivásárlás után is. Nem kevés pénz folyik be a közösbe.
Mindent bevetne Matolcsy: itt az MNB nagy dobása, az új csodafegyver
"Például előtakarékossághoz kötött állami támogatást sürget"
Remélem ebbe nem mennek bele a fiatalok.
Eltűnne a megtakarított pénzük.
2022-re megszűnik Magyarország egyoldalú függősége az orosz gáztól
@Maccska: "Mindenki onnan vegyen gázt ahonnan akar.
Más ország ne pofázzon bele."

OK, az EU 26 országa nem vesz gázt az oroszoktól. A csapokat elzárják.
Mi kitől fogunk gázt venni? Az orosz nem jut el hozzánk.
Ezzel tisztában van vitya, de ismered, a lejmolás a mindene, pénz kell neki, próbálkozik, ezért vétózik.
De rácseszett, pénz nincs, és ha nem módosít, gázunk sem lesz!
Eu megtalálja a módját, télre mind a 26 országnak lesz gáza.
Eu tagok vagyunk, ezért vártak eddig, hátha megjön az esze, az EU nem akarja, hogy a magyar emberek hátán csattanjon az ostor.
Gondolom olvastad a cikket (bővebben vitya oldalán is megtalálható), 2018-ban még elakart szakadni az oroszoktól, a beruházások már 2009-10-ben megtörténtek.
De ha egy bolond miatt világháború lesz, akkor gázra sem lesz szükség.
Hatalmas tűz tombol Budapesten – riasztották a katasztrófavédelmet is
Egymás után két nagy tűzeset történt. Ha kiderül, hogy gyújtogatás okozta, az elkövető kezét le kellene vágni!
Orbán Viktor beintett az EU-nak: vétózza az uniós olajembargót, hallani sem akar róla
Júúúj de nagy szükség van arra a 15-18 milliárd Euróra. Mikor van pénz, akkor EU. Amikor nincs pénz, mert el kellene vele számolni, akkor fújj EU. Lépj már be az Európai Ügyészségbe! Ne tedd jobban tönkre az országot, a magyar emberek életét!
Az Euban is vannak okos emberek, megoldják nélkülünk is. Vitya meg hordja vissza a közpénzt, ha nem akar csődöt mondani!
Teljes káosz! Leálltak a munkanélkülieknek kiírt képzések, a pályázatok finanszírozása is megszűnt
2022. január 1-től szociális hozzájárulási adó csökken, a szakképzési hozzájárulás megszűnt ezen címszó alatt, megtekergetve át lett csoportosítva.
Tehát a szakképzést eddig sem az állam fizette, fizeti.
Van olyan okostojás (@rokker33: ), aki szemére veti a közép-idősebb korosztálynak, hogy miért nem tanult annak idején, nem 40-50 évesen kell elkezdeni. Ja, mert az elmúlt évtizedekben nem történt gazdaság átalakulás, nem haltak ki szakmák. Dögöljön éhen az, aki 20-40 évvel ezelőtt szakmát tanult, de az a szakma kihalt vagy modernizálva lett. Vagy menjen segédmunkásnak.
A felnőttképzésre továbbra is szükség van.
Távol-keleti vendégmunkásokat hoznának Orbánék Magyarországra egy salátatörvénnyel
@Maccska:
"@Jozefina: mert máshogy hogy lehetne?
Ezek nem a kerítésen át másznak be,hanem munkavállalási engedéllyel jönnek dolgozni.
Ez a normális."

Az lenne a normális, ha a sok munkanélkülit foglalkoztatnák (nem közmunkában), és ha nem eus országból hozzák be az embereket, akkor munkavállalási engedéllyel.
De a szöveg így szól:
"A törvény értelmében minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül érkeznének a vendégmunkás az országba, és "munkavállalási engedély nélkül" is dolgozhatnának, ha a kormány erről rendeletben dönt.
Távol-keleti vendégmunkásokat hoznának Orbánék Magyarországra egy salátatörvénnyel
@Nyírfa: "Munkavállalási engedély nélkül, ami annyit jelent, hogy ellenőrizetlenül , szakképzetlenül, betegen jöhet bárki az érintett országokból...)"
2011 előtt, azóta nem tudom, hogy változott-e a törvény, ha egy cég külföldi állampolgárt akart foglalkoztatni, akkor előtte be kellett adni a helyi munkanélküli hivatalba egy kérelmet, meg kellett adni milyen munkakörben van szüksége munkaerőre. Ha a munkanélküli hivatal 1-2 hónapon belül nem tudott helyi magyar munkaerőt küldeni, akkor lehetett alkalmazni. 2004 előtt szigorúbbak voltak a szabályok, mikor még nem voltunk EU tagok. A munkavállalási engedélyt minden évben meg kellett hosszabbítani, a munkavállalónak rendszeresen meg kellett jelennie egy központi, úgy emlékszem bevándorlási hivatalnál. Ezt akarják most megszüntetni, nem lesz összeköttetésben a munkanélküli hivatal a cégekkel, a magyar munkanélküli menjen a fenébe, a munkáltató és a hivatal közé beraknak egy csókos munkaerő-kölcsönzőt, aki jó pénzért szerez ki tudja milyen szakképzettséggel vendégmunkásokat. A cégünk ano felvett egy Román esztergályost, aki szolgalmas volt ugyan, de nem értett a mikrométer használatához :)
Távol-keleti vendégmunkásokat hoznának Orbánék Magyarországra egy salátatörvénnyel
@Maccska: És pedig?
Ha nem a jelent értékeled, hanem mindig hátra mutogatsz, mesélj.
Gyurcsány óta eltelt 14 év, és nem jobb az országnak és népének a helyzete, hanem rosszabb!
Kádár óta eltelt 34 év, és jobb volt (nem jó) a ország népének a helyzete, mint most.
Az akkori ifjú kommunisták, akik 1990 óta vitya vezetésével 16 évet mint erős ellenzék "harcoltak" az ország szebb jövőjéért, és 4+12 évet kormányoztak, akik jelenleg is irányítják az országot, nem előre, de még hátra sem, akkor mégis merre? Félő, hogy csődbe!
Szavazz a szebb jövőre! Ezt ígérik már 32 éve! Sajnos a szebb jövő nem jött el! Még nem unjátok a várakozást?
Gyurcsány 5 éve helyett ezt a 32 évet kellene számon kérni!
Jakab Péter elmondta a megoldást az infláció letörésére
Magyarországon legnagyobb az élelmiszerdrágulás Európában!
Mit csinálnak rosszabbul a többi országban?
Távol-keleti vendégmunkásokat hoznának Orbánék Magyarországra egy salátatörvénnyel
"Arról is a kormány dönt, hogy melyek lesznek a minősített munkaerő-kölcsönzők."
Egyel több naplopó brigádot kell majd eltartani!
Dolgozónkként többe fog kerülni, mint br. 200e Ft/hó. A több százezer közmunkás-munkanélküli "magyar" nagyon örülne ennek a minimálbérnek!
Aki ennek tapsikol nem magyar!
A magyar munkásosztály a szegény nyugatra fog költözni, nyugdíjasokon kívül marad a selejtes naplopó és a szedett-vedett vendégmunkás. Pár év, és Magyarország, mint magyar nem fog létezni!
Orbán "kegyeleti okokból" nem köszöntötte Karácsony Gergelyt a Néprajzi Múzeum épületének átadásán
"sőt április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják."
Volt róla népszavazás? A Budapestiek nem erősítették meg, miért nem mond igazat? Mennyire fáj ez az országnak? Úgy értem, mennyivel került többe a kelleténél?
Eddig tizenegy országban észleltek majomhimlős megbetegedéseket
Hazánkban április eleje óta papírforma szerint 3,2 mill. majomagyú megbetegedést észleltünk.
Megmutatkozott Orbán Viktor perverz humora – Ezzel szívatná meg Lázár Jánost?
Látom elkezdődött a főváros és vidék közötti háború is, bravó!
Aki úgy gondolja, hogy a budapesti embereket a vidékiek etetik, nagyon téved. Az az 1-2 gazda, aki milliárdos támogatásokból fenntartott állattenyésztő és növénytermesztő lett, nem nekünk termel, de a vidékieknek sem, hanem egyenesen külföldre. A magyar támogatja, a gazda külföldön jó pénzért értékesíti a kitűnő magyar terméket. Azoktól a gazdáktól, akik előtte évtizedekig haza gazdálkodtak, elvették a földeket, tanyákat.
A nyugdíjkorhatár emelését javasolja a Magyar Nemzeti Bank, ráadásul szerintük túl magas nyugdíjat fizet az állam
Minden fillérre igényt tart az állam?

Úgy véljük, nem csak az idősebbek kaphatnak a szívükhöz a mostani javaslatok láttán. Mint a vitairatban szerepel: „a lakossági megtakarításokat az állam mellett a nagy ellátórendszerek és a reálgazdaság-finanszírozásba is be kell vonnunk”. Konkrétabban is szerepel, hogy az MNB szerint a lakossági megtakarítások növekvő részét kellene a magánegészségügyi és a nyugdíj-megtakarításba terelni.

A magánszemélyek félretett, illetve tartalékolt forintjait nem csak az előbbiek szerint hasznosítaná az MNB. Egyenesen kimondják, hogy cél a lakossági megtakarítások állampapírpiacra terelése. Ehhez szükségesnek tartják a „készpénz megtakarítási célú felhalmozásának visszaszorítását”.

A lakossági állampapírok iránti keresletet erősítenék például azzal, hogy a kormányzati adósságleveleket fel lehetve venni a béren kívüli juttatások (cafeteria) kedvező adózású elemei közé. A javaslat amúgy addig is elmegy, hogy bizonyos állami transzfereket, juttatásokat állampapírban kellene kifizetni. A kincstári számlanyitás pedig akár automatikus is lehetne.
www.azenpenzem.hu/cikkek/a-nyugdijakhoz-is-hozzanyulna-az-mnb/8597/?=hirkereso
A nyugdíjkorhatár emelését javasolja a Magyar Nemzeti Bank, ráadásul szerintük túl magas nyugdíjat fizet az állam
Az ország gazdasága dübörög! Az ország előre megy, csak nem halad!
Én előre megyek egy kicsit: most ez azt jelenti, hogy veszélyben van a nyugdíjasok pénze?
Csak nehogy megcsapolják a bankszámlákat!
A nép ezt akarja, mondá a nép szolgája!
Putyint sürgősen kórházba kellett vinni – lapértesülések szerint komoly a baj
"Állítólag az orosz elnök leukémiában szenved"
Ezért zárkózott el a külvilágtól.
Nekem egy fiatal kollégám volt leukémiás (90-es években), teljesen elzárták a külvilágtól, üvegkalitkában volt. Rendszeresen legyengítették az immunrendszerét, majd vér csere történt. Majd következett az immunerősítés.
Félteni kellett minden fertőzéstől.
A szülei úgy tudtak élelmiszert, törölközőt, váltóruhát stb. bevinni, hogy mikrohullámú sütőben fertőtlenítették, állítólag orvos mondta nekik.
Sajnos nem sokáig bírta :(