vasarnap

Távozik a KDNP az Európai Néppártból!

A Kereszténydemokrata Néppárt Manfred Weberrel való megbeszélés után egyértelművé tette, hogy egyfelől sem az Európai Néppárt (EPP) háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be.

Cser-Palkovics András levélben kért bocsánatot Semjén Zsolttól a KDNP-re vonatkozó, sértő megjegyzése miatt

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere levélben kért bocsánatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökétől egy szerdán megjelent, a (helyi) KDNP-t érintő, negatív, a non-verbális jegyeket is figyelembe véve, gúnyosnak is tekinthető megjegyzése miatt.

Latorcai Csaba a Vasárnapnak: Több mint 100 polgármestere lesz a KDNP-nek

A Kereszténydemokrata Néppártnak soha ennyi önkormányzati képviselőjelöltje, polgármesterjelöltje nem volt, mint a 2024-es önkormányzati választásokon.

Világvége helyett világbékét kívántak a Békemenet résztvevői - VIDEÓ

Világvége helyett világbékét kívántak egymásnak és önmaguknak a június 1-jei Békemenet résztvevői.

Ádámcsutkányival nyert egy transz középiskolás a 200 méteres női futószámban - Videón a közönség reakciója

Kifütyülték a transznemű középiskolás futót, miután megnyerte a 200 méteres számot a lányok közt az Oregon állami atlétikabajnokságon.

Juhász Hajnalka a Varga Juditot ért vádra reagálva: Az Isztambuli Egyezmény genderpropagandát képvisel

Varga Judit és volt férje, Magyar Péter között történt családi borzalmak napvilágra kerülése következtében a közösségi médiában többen támadták az egykori igazságügyi minisztert, hogy a történtek ellenére miért nem támogatta korábban az Isztambuli Egyezmény ratifikálását.

"Bezárt egy szobába" - Varga Judit megtöri a csendet!

Folyamatosan azzal próbált sakkban tartani, hogy az autó mellé állt, hogy kukákat borogatott az autó elé, hogy beült a kocsim hátsó ülésére, amivel el akartam hajtani, hogy elvette a táskámat, hogy bezárt egy szobába – hangzik el Varga Judit volt igazságügyi minisztertől a Frizbi TV YouTube-csatornáján március 27-én, szerdán...

Ferenc pápa budapesti látogatásáról is beszámol legújabb könyvében

Ferenc pápa legújabb, Life.

A nők nem válnak igénytelenné a gyermekek következményeként

Már az elején szeretem leszögezni, hogy soha semmi ellenérzésem nem volt azokkal szemben, akik úgy döntöttek vagy döntenek, hogy nem szeretnének gyermek vállalni, legyen az nő vagy férfi és úgy vélem a társadalom nagy része is ezen a véleményen van.

A méhen belüli élet, ahogy még soha nem láttuk - orvosok segítségével létrehozott animáció egy kisbaba első 9 hónapjáról

Elképesztően látványos, és minden eddiginél részletesebb videó került fel az internetre, amely bemutatja, hogyan fejlődik egy kisbaba az édesanyja méhében 9 hónapon keresztül.

Uzsalyné Pécsi Rita: Nem kis dolgokkal játszunk, mikor a gyerekeink kezébe adjuk az okoseszközt

Ahogy mi határozzuk meg, hogy mikor tanítjuk meg az 1×1-et, az eszközhasználatot is nekünk kell megtanítani – fogalmazott Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató a Vasárnap.hu-nak.

IFeszt Ifjúsági Misszió – Interjú Süveges Dániellel

„Az iFeszt egy közösség, egy keresztmetszet a fiatalok és Isten, valamint fiatalok és fiatalok között.” – ezekkel a sorokkal jellemzi magát az Ifeszt névre keresztelt ifjúsági misszió.

Szalai Piroska: Élbolyba került a magyar gyermekvállalási hajlandóság Európában

A 2011-es termékenységi mélypontunkról, az uniós lista utolsó helyéről 2022-re már a hatodik helyre léptünk előre — írja legújabb elemzésében Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő, az NKE Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársa.

Ungváry Zsolt: A megrontott Carmina

A magyarországi ellenzék hosszú ideje aszerint politizál (nem is ér el különösebb sikereket…), hogy ügyeket keres, amikbe belekötve megpróbálja gyengíteni a kormány támogatottságát, ami – úgy képzelik – reményt adhat számukra egy majdani választási győzelemhez.

Madagaszkáron le is vágják... Drákói törvény a pedofilok ellen

Azt ma még nem tudjuk, hogy a gyermekvédelmi törvény milyen szigorításokkal jár majd a pedofilok számára.

Semjén Zsolt: Barankovics lehetett volna a magyar Adenauer - VIDEÓ

A keresztény ember nemcsak a saját személyes üdvösségén köteles munkálkodni, hanem részt kell vennie a társadalom megváltásának művében - idézte az 50 éve elhunyt Barankovics Istvánt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes parlamenti beszédében. 

Nógrádi Gábor: Minden embernek egyéni feladata van a földön

Vajon milyen életet élhetett az ifjú Jézus, mielőtt megkezdte nyilvános működését?

Ungváry Zsolt: Az Örkény Színház játssza az Istent

Politizáljon-e a színház, reagáljanak-e a művészetek a napi eseményekre, részt vegyenek-e a közgondolkodást befolyásoló vitákban?

Bese Gergő atya: Épüljünk Isten élő templomává, növekedjünk az ő szeretetében és engedjük, hogy örök lakást vegyen a szívünkben!

A mai evangélium (Jn 2,13–25) a kereskedők templomból való kiűzésének jelenetét állítja elénk.

Molnár Miklós atya: Gyökérbűnök

A morálteológia ismeri az ún.

“Újra meg kell tanulnunk beszélni” Megjelent a Soulnote duo második dala, a Silence!

A Soulnote duo (Parragi Rebeka és Bolyki Tamás) klipje bensőséges, intim világot tár elénk.

A Hamász támogatói megtámadtak egy arab éttermet Bradfordban, mert az étlapján szerepelt a Coca-Cola - VIDEÓ

Mint ismeretes nem minden arab muzulmán (keresztények is vannak közöttük), és nem minden muzulmán arab (törökök, irániak, csecsenek, de még magyarok is vannak köztük). A muszlimok döntő többségükben nem arabok.

Rétvári Bence: A pedagógusok többsége szerint az iskolai telefonhasználatot egyáltalán nem kellene engedélyezni

A pedagógusokkal folytatott konzultáció alapján a pedagógusok 52%-a és az igazgatók 59%-a szerint az iskolai telefonhasználatot egyáltalán nem kellene engedélyezni, mert eltereli a tanulók figyelmét az iskolai nevelés során – ismertette Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Szabó Tímea kérdésére reagálva.

Ungváry Zsolt: Navalnij utca és egyéb alternatívák

A politikának, a történelemnek, a kultúrának; úgy általában: az emberi létezésnek fontos eleme a szimbolika.

Gyurcsány válaszút elé állított: Keresztény Magyarországot vagy pogány Magyarországot akarunk?

Évértékelőjében Gyurcsány a keresztény nemzeti kormány legádázabb ellensége válaszút elé állította az országot. „Milyen legyen Magyarország? Keresztény Magyarország vagy Polgári Magyarország?”

Szikora József: Szükségünk van ma is a Melocco János féle veszélyes emberekre

Melocco Jánosra emlékeztek halálának 73. évfordulóján, a katolikus újságírás mártírjának emléktáblájánál február 22-én.

Családháló díj: Indul a szavazás, itt voksolhatunk 2023 legjobbjaira!

A Családháló Alapítvány idén ismét útjára indította a nagy sikerű Családháló díjat, amely olvasói szavazatok alapján ismeri el a kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézményeket és szakembereket.

Ungváry Zsolt: Az aberrációk ellen tüntetők valójában egyetértenek a kormánnyal

A politikában sokszor nem a valóság, hanem annak interpretálása, a kezdeményezés átvétele a legfontosabb.

Stabat Mater a Bazilikában – az Eucharist és a Dramatizált Biblia közös előadása a nagyhét kapujában

2024. március 25-én este 20:00 órai kezdettel mutatják be a Stabat Mater című zenés színpadi előadást a Szent István Bazilkában, az Eucharist együttes, a Trüffel Quartet és a Dramatizált Biblia társulatának tagjainak közreműködésével.

Szivárványcsaládok hívői

Igen álságos, hogy a gyermeki abúzus elleni fellépők közül sokan a Szivárványcsaládokért Alapítvány kártyajátékának népszerűsítői.