veddamagyart.info

Megkezdődött a gyártás

A Pannon Egyetemmel közösen végzett kutatás-fejlesztés után a Mol Nyrt.

A Kalocsa-bélyegeket is díjazták

Negyedjére kapott Magyar Termék Nagydíjat postabélyeg.

Elhunyt a női kéziválogatott legendás kapitánya

Elhunyt Török Bódog, az 1965-ös világbajnokságon aranyérmes női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Amerikába mennek a magyar betyárbabák

Tavaly karácsonykor a WAMP-on mutatkoztak be a nagyközönség előtt a magyaros mintájú, mégis modern Folqa figurák, idén pedig már külföldi megrendelőjük révén az Egyesült Államok boltjaiban is feltűnnek.

Magyar Kedvezménykártya: lehetőség vagy álom?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - közölte a versenyhatóság.

Multicégek okozhatják a kék és zöld mézek megjelenését

A franciaországi Ribeauville városban augusztus óta kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek.

Átcímkéztek: így lesz a lengyel zöldségből magyar

Ötvenhat tonna kétes eredetű zöldséget foglaltak le a hatóságok a Józsai Tész Szövetkezet vecsési telephelyén.

Leleplezzük a nemzet üdítőitalát

Köztudott, hogy számos ország rendelkezik tradicionális, saját fejlesztésű üdítővel, hazánk azonban eddig kimaradt a sorból.

Szigorítás: betilthatják ezeket az élelmiszereket

Bár visszaszorulóban vannak a szívet gyengítő transzzsír tartalmú ételek, a magyarok még mindig többet fogyasztanak belőle a megengedettnél.

Magyar fejlesztésű robotrepülő: milliárdos üzlet lehet

Októberben mutatják be a nyilvánosságnak a Honvédelmi Minisztérium saját cége által kifejlesztett magyar robotrepülőgépeket, amelyek jelentős érdeklődésre számítanak a nemzetközi piacon – értesült a Népszabadság.

Csodájára járnak: a falu, ahol mindenki dolgozik

Rozsály – a település honlapján lévő ismertető szerint - az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, számos nehézséggel küzdve éli mindennapjait.

Ki az az Otto Verstein? (promóciós játék)

Cikkünkben egy új magyar márkát, az Ottoverstein-t mutatjuk be, mely a ’70-es, ’80-as évekre jellemző stílusban gyártja felsőruházati termékeit, elsősorban zippzáros (old school) felsőit.

Bevizsgálták: ilyen Fanta jár a magyaroknak

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) több európai országban vásárolt minták segítségével tesztelte a Fanta üdítőitalt.

Kigyulladt az egykori Barnevál raktárépülete

Kigyulladt egy raktárépület Debrecenben; a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre - számolt be a helyszínről az MTI tudósítója.

Bemutatták a nemzet üdítőitalát

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán átadta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 600 millió forintos beruházással elkészült, PET palackok gyártásához szükséges, előforma gyártó üzemét Szentkirályon...

125 éves a fővárosi villamosközlekedés

Három hónapos programsorozat indul szeptemberben Budapesten a fővárosi villamos és HÉV fennállásának 125. évfordulóján - jelentette be Tarlós István főpolgármester hétfőn Budapesten.

Az ország egyetlen lovas postása

Az ország egyetlen lovas postása a Bács-Kiskun megyei község körüli kiterjedt tanyavilágban látja el kézbesítői feladatait.

Virágzik a Kárpát-medence ritkaságnak számító növénye

Virágzik a gyapjas őszirózsa (Aster oleifolius) az Aggteleki Nemzeti Park, Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzet területén, Tokaj határában a Nagykopasz-hegyen 2012. szeptember 7-én.

Magyar kutatók: mediterrán klíma jöhet a Kárpát-medencében is

A múltbeli éghajlatváltozások megértésével a paleoklimatológia nagymértékben hozzájárul a várható folyamatok előrejelzéséhez - hangsúlyozta Demény Attila akadémikus az MTI-Pressnek abból az alkalomból, hogy tanulmánya jelenik meg a Quaternary International című folyóirat tematikus számában, amelyet a Kárpátok és a Balkán...

Minden idők negyedik legsikeresebb magyar szereplése

A londoni 2 arannyal, 6 ezüsttel és 6 bronzzal együtt a magyar sportolók 31 arany-, 40 ezüst- és 56 bronzérmet gyűjtöttek az eddigi 14 paralimpián.

"A kalocsai számomra gyermekkori szenvedély..."

Gyermekkora óta szenvedélyesen szereti a kalocsai mintát, de nincs ezzel egyedül: az utóbbi években a magyar motívumkincs népszerűsége reneszánszát éli.

Új madárfajt figyeltek meg Magyarországon

Négyszázhatra emelkedett a Magyarországon megfigyelt madárfajok száma, miután egy kuhit figyeltek meg múlt héten a Zámolyi-medencében, a vértesi natúrparkban.

Törvénykerülő multiláncok

Megkerülik a multiláncok a hazai jogszabályokat.

Elutaztak a magyar sportolók

Elindultak a magyar csapat tagjai a 2012-es londoni paralimpiai játékokra.

Virágzik a magyar sóvirág a Hortobágyon

A sziki sóvirág egyik, a Kárpát-medencében élő alfaja elsősorban a Tiszántúlon fordul elő.

Magyar termék a százéves Schönbrunn gőzhajó

Bécsből Budapestre érkezik a jövő héten jubileumi különútján a Schönbrunn nevű százéves gőzhajó - közölte a Magyar Turizmus Zrt bécsi képviselete.

Megszépült Keszthely partszakasza

A hazai és külföldi turisták kedvelt pihenőhelye a zala megyei Keszthely.

"Ál-magyar termékek" az Auchanban

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Auchan) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor egyes termékeinek népszerűsítése során valótlanul azt a látszatot keltette a fogyasztóban, hogy magyar terméket vásárol...

Magyar sakknagymester a világ egyik legintelligensebb embere!

Polgár Judit is rajta van a világ tíz legintelligensebbnek tartott emberének listáján.

Üvegszilánk lehet az Aldi savanyú káposztájában

Üvegszilánkot tartalmazhat az Aldiban vásárolt osztrák savanyú káposzta, ezért a kiskereskedelmi lánc visszahívja termékét - írta a hvg.hu a kereskedelmi lánc honlapján megjelent közlemény alapján.