Imádják a gyerekek a KRESZ-t, mondják a pedagógusok, akik mellett két minisztérium, és a rendőrség is szeretné kötelezővé tenni a közlekedés-kultúra oktatását az általános iskolákban. Állítólag nem pénzkérdés, tavasztól lobbizik a politika.

Forrás: Vezess.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Atesz30
Szval akkor ott tartunk h Kreszt iskolábban tanítják majd ami tök fölösleges úgyis elfelejtenek a tanulók mire vezetni kell úgyis újra kell tanulnia a rutin vizsgát meg eltörölték minek lenne hely ahol gyakorolnak a tanulók. És csodálkozunk h ennyi a baleset.
cadmagician
@Atesz30: minek eszel? ugyis kiszarod, minek kreszt tanitani, az utakon meg lehet tanulni...
ehhjj, jo hozzáállásod van...
Kutyafüle
A gyerekek biztonsága érdekében nem tartom fölöslegesnek. Egyre több a gépjármű, és a gyerekek sem a járdán közlekednek gyalogosként, hanem az úttesten bicajjal. Már a 8 -10 éves kölök is kiharcolja magának a bringát, márpedig ha résztvesz a forgalomban tisztában kell lennie bizonyos szabályokkal. A 16 éveseket pedig már nem a bringa, hanem az autó érdekli. :)) Az igaz, hogy most változik a korhatár megemelése a teherautó és buszok vezetéséhez, de itt most a Kresz ismeretéről van szó.
csa-csa
"Már a Nemzeti alaptanterv (NAT) alkalmazásáról szóló 10 évvel ezelőtti kormányrendelet (243/2003) előírta, .."

HOL VOLT EDDIG ez a kr.?
Csak helyeselni tudom!!!Legalább valami alapfogalmuk lesz a srácoknak!!
bosszants
A hatvanas évek elején volt a felsősöknek.
sóher
Már a bölcsödében esetleg mikor a kisbaba az anyukája hasában van nem korai?
ila51
@cadmagician: :))) az öcsém jutott eszembe. Mondja Anyu , tanuljál.--Nincs holnapra. --Akkor holnaputánra --Addig elfelejtem...
Elég az hozzá , évvégén kiderült a kettős könyvelése : a jó jegyes ellenőrző forgott , a rossz jegyes bújkált...
qrumpli
Az első értelmes gondolat az orbán királyságban.
egyember
Ha mindent tanítani kell(ene) az iskolákban, amit okos emberek javasolnak, akkor MINDEN tanulónak a hét MINDEN napján egy nap -legalább- 15-20 tanítási órán kellene részt venni.
Viszont rengeteg -pedagógus- munkahely keletkezne mindezek oktatására.
Feraj49
@sóher:tegnap 15,07-re.: Ha pécsi vagy /vagy környékbeli/ szívesen látlak egy foglalkozáson,amit tartok egy iskolához tartozó nagycsoportos óvodásoknak ingyen és bérmentve, 2013 január 30.-án 08 ra 45 perckor kezdődően. Priviben jelentkezz és megadom a többi infót.Utána kedved tartja ugyan abban az iskolában a 7 és a 8,osztályosoknak lesz velem órájuk KRESZ,valamint baleset-megelőzésből.Vannak más kollégáim akik szívesen végzik e munkát és készítenek fel közlekedési versenyekre gyerekeket.Pécs e téren gyakran országos bajnokokat,sőt Európai bajnokot is nevelt.A sajtó hibája,hogy ezek valahogyan nem kerültek nagy nyilvánosság elé,max egy "röpke" kétmondatos hír volt. Csak két iskolát említek ,az egyik az Illyés Gyula Ált iskola,ahol Keresztúri tanár úr .Még tanítási órák után is szakkört vezet, gokartokat építenek a gyerekekkel. A másik a pellérdi Általános iskola,ahol szintén az óvoda nagycsoportosaiktól a 8. osztályig megy az oktatás. Ez megy már 1994.évtől.
Feraj49
@ila51: tegnap ,:15,16-ra.Valóban,ha nincs"mihez kötni",és nem ad egy "élményt,és valós tudást " akkor tényleg jobb ha elfelejti.
ila51
Nekem és a palántáimnak szerencsénk volt e téren , mert időben kaptuk a szívvel - lélekkel pedagógusokat :)))
Feraj49
@Mobil123: 09.29-re.Az Anikó utcai iskolának van "Iskola rendőre". Vele kell felvenni a kapcsolatot! Ha Ő nem vállalná az oktatást,továbbítja a kérést a Pécsi Rk.baleset-megelőzési csoportja felé,és igényeknek megfelelően meg lesz oldva!
Mobil123
@Feraj49: Jaj, én csak munkát akartam adni Neked :-))) A gyerekemet meg kicsi korában már megtanítottuk a "gyalogosoknak" tudni valóra.
Pálinkafőző Rézüst
Inkább, mint a hittant! Támogatandó! Az első, és eddig egyetlen értelmes gondolatuk..
macska1952
@sóher: Ha állandóan hallod,beléd rögződik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.