Vannak, akik értékpapírokba fektetik pénzüket, mások az ingatlanra esküsznek. De van a világon egy férfi, aki arra tette fel vagyonát, hogy a Microsoft Windows tudásával egyre inkább felérő operációs rendszereket küldözgessen az embereknek, a világon bárhova – teljesen ingyen. A neve Mark Shuttleworth, a rangja pedig Benevolent Dictator For Life (BDFL), azaz egész életre kinevezett jóakaratú diktátor. A kérdés már csak az: valójában ki diktál a piacon?

Forrás: zoom.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tsabeeka
az a baj, hogy az átlagjúzer attól a szótól is megijed, hogy linux, anélkül is, hogy ismerné az esetleges nehézségeit. kell mondjuk 4-5 év, amikor már olyan kezelni, mint a windowst, aztán utána majd elkezdenek csörgedezni. egyébként pedig kétségkívül a windows-dolog diktál, hiszen mindenki arról beszél, h ő majd akkor használja, ha kezelésileg olyan lesz, mint a windows.
charlie
az átlagjuzer simán elkezel egy ubuntut, csak ne tudja, hogy az ubuntu. még a 7.10 korul csinaltam egy ilyen tesztet, hogy a cégnél két gépre felraktam az ubuntut, azonban a bootlogóból eltüntettem az ubuntu szót, (meg a bejelentkezésnél, amúgy maradt minden), senkinek nem okozott gondot (mondjuk a cégnél firefox, meg ooo az alap), mondták, hogy milyen jó ez az új windows verzió.

Ahol látták, hogy ubuntu (tehát nem windows), ott rögtön ment, hogy fujj, fujj, miez a szar, windows akarnak.

és ez tök átlag juzerek, akik a windowshoz se értenek.
Tcat
@tsabeeka: Igen abban van valami, hogy a Linux névhez még mindig a PC guruk játékszere jelző van kapcsolva és miatt páni félelmet kelt egyesekben.

A vezető disztróknak még dolgozniuk kell egy kicsit, hogy a régi, sajátkezűleg kernelforgatós korszak képe végérvényesen eltűnjön a köztudatból. Pontosabban ők már készen vannak, a nyitottabb usereket már darálják befelé, most már csak várni kell. Utána majd nyitnak a nagy cégek is és tényleg egyenrangú alternatíva lesz a dózer mellé. Jót fog tenni a windows minőségének, kiadási ciklusának is vélhetően :)

@charlie: mikor elkezdtem olvasni amit írtál azt hittem egy windows theme-es KDE-t toltál eléjük, de így még érdekesebb az eredmény :)
zsolti
én mindig megpróbálkozok az ubuntuval, mikor kijön egy-egy nagyobb verzió, de 1-2 bootolásnál többet nem ér meg... sokat fejlődött, meg tényleg bámulatos, hogy van már benne olyan 3D-s ablak mozgató izé is, mint a Vistában, de a usability még mindig pocsék.
Tcat
Konkrétan mit értesz pocsék használhatóság alatt? Tényleg kiváncsiságból :)
zsolti
@Tcat: nemtudom, a logikátlan, kényelmetlen dialógusablakok, a különféle módon előforduló gombok, kontrolok, különféle elnevezések, egyszer így, másszor úgy hivatkozik ugyanarra... persze látványos a javulás (mondjuk olyan 6-8 éve próbálgatok linuxokat), de nekem még mindig tele van olyan dolgokkal, hogy nem úgy kapom, ahogy a józan ész szerint várnám. (konkrét példákat nem tudok, majd ha megint lesz előttem...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.