Bizonyára Önök is találkoztak olyan cégekkel, akik a postaládájukba dobott színes szórólapokkal invitálnak minket (kb. 1000 ft.- ért) olcsó egynapos kirándulásokra és még ebédet és ajándékot is adnak. (Ziara napfény kft.,Olcsó Kirándulás Kft, Beck reisen stb. biokerámia infra takaró, edény, indukciós sütő stb.) Miért éri meg ez a tevékenység a cégeknek ? Hisz első ránézésre veszteséges a tevékenység, mert ennyi igért jó nem férhet bele 1000 Ft.-ba. Ez úgy működik, hogy egy ember utaztatása (ebéddel és ajándékkal) kb. 4000 Ft.-ba kerül, tehát így keletkezik 3000 Ft. veszteség fejenként. Hát ezt valahonnan pótolni kell. Sőt még nyereséget is termelni kell. A megoldás : az embereknek a termékeket adjuk drágán, nagyon drágán. Azt a terméket amit beszerzünk 15. 000 Ft.-ért, adjuk 120. 000. ért, és 4 órán keresztül komoly marketinggel magyarázzuk meg az embereknek, hogy ez nekik mennyire nagyon megéri és halmozzuk el őket mindenféle ajándékkal. (Ehhez nagyon komolyan oktatják a cégek az előadókat. ) Általában a cégek azt a trükköt alkalmazzák, hogy a terméket megkínálják a beszerzési ár 20 szorosáért, majd az előadás végére leviszik az árat a beszerzési ár 8-10 szorosára és itt iratják alá a szerződéseket a nagy "áreséstől" eufórikus állapotba került emberekkel. Így gyakorlatilag, akik vásárolnak azok finanszírozzák azon emberek útját, akik nem vásároltak. Szóval senki se döljön be a szép szavaknak : "gyári áron meg haszon nélkül" - ez nem igaz. Azt se higgye el senki, amikor azt mondják hogy Ön a kiválasztott reklámember és ha reklámozza a terméket akkor csak ma, most ..... olcsóbban megkapja. Az sem igaz, hogy "CSAK MA", mert ilyen bemutatók már lassan 10 éve vannak Magyarországon. Meg a boltjukba mennyien vásárolnak - jártam ilyen cégek boltjaiba ( már amelyiknek van), kb. 5 négyzetméteres lyukak és egy darab vásárló sincs egész nap. Ez csak a duma. A termékbemutatókat a hatóságok többször ellenőrzik, a szabálysértési arány : 85% ! Aki vesz nagyon rosszul jár !

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: almaper
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
Az biztos , hogy senki nem kényszerítve megy el. Egyszer én is elmentem , mert érdekelt a Feszty körkép. Visszafele volt egy kis gond , mert egy pár idős bácsika nem a körképet nézte , hanem ott beborozgattak kint , elbarangoltak , úgy kellett Őket összekeresgélni. A buszsofőr eltévedt , egyszer csak hazaértünk , semmit nem vettem , de jó kis kaland volt. Minden ilyen munka különleges képességű embereket kíván , hát meg kell fizetni. Én nem tudnám jól csinálni.
Kesely
@Dömsödi I: Anyósomék egyik alkalomkor egy ilyen utazásról visszatértek egy raklap "ajándékkal" 70 ezres porszívó, ami 2 hónapot ment, biokajafőző energiagazdaságos akármi, amiben egy krumpli nem főtt meg 4 óra alatt. Vettek egy laza 250ezres masszírozószéket is részletre, amit azóta sem használnak, mert nem használ nekik semmit. Mindezt havi 60ezer forintból ketten.
Gratulálok neked! Élősködjél csak a megtéveszthető embereken! Engem is felkértek ilyen munkára, de erkölcsi okok miatt nem vállaltam el, pedig jó pénzt ígértek.
Hánynom kell tőled és a magadfajtától!
ila51
csak mellesleg : az az ebéd felejthető volt....
feketeözvegy
@Dömsödi I: Gratulálok! Megfélemlítitek vásárlásra kényszerítitek az idős, sokszor naiv nyugdíjasokat, mert valljuk be főleg ők mennek az olcsó kirándulás reményében!
Ráadásul szar terméket adtok el, és remény sincs arra, hogy bárki is visszakapja a pénzét, mert addigra felszívódtok!
Balázska I
Lerántjuk a leplet a híres biokerámia takarókról!

Több termékbemutatós/árubemutatós cég termékpalettáján megtalálhatók a BIOKERMÁMIA termékek (gyakran említik őket infravörös termékeknek). Ilyen termékek : biokerámia lepedő, takaró, párna, derékalj stb.
Mindig is foglalkoztatott, hogy egy ilyen takarón mi kerül 80 ezer Ft.-ba, egy párna miért kerül 46.000 Ft.-ba pl. a Ziara Napfény Kft. bemutatóin.
Megtaláltam az interneten, hogy a HUVIS nevű koreai cég Mirawave nevű biokerámia rostjait használják.
Mi is ez : egy poliészterszál (műszál), amiben mikroszkópikus szemcséjű illit szemcsék vannak. (Az illit a földön a leggyakoribb ásványok egyike, gyakorlatilag ezt tapossuk egész nap.) Ezeken a szemcséken pedig ezüst ionok vannak.
Azt is megtaláltam, hogy ebből a biokerámia-műszálból 1kg (1000 gramm) kb. 12 Euróba, azaz 3600 Ft.-ba kerül.
Egy párnában (500 gramm): kb. 1800 Ft értékű biokerámia-műszál van.
Egy takaróban (1000 gramm): kb. 3600 Ft értékű biokerámia-műszál van

Varrással és a pamut huzattal együtt egy takaró előállítási ára kb. bruttó 10.000 Ft, egy párnáé pedig bruttó 5000 Ft. (és akkor még nagyvonalúan számoltam)

Ebből kiderül, hogy a termékforgalmazó a takarót 8 szoros , a párnát pedig 9 szeres haszonkulccsal értékesíti a bemutatókon.

És ezek után még azt is merik állítani a mézes-mázos előadók, hogy “gyári áron haszon nélkül” adják, továbbá “mi ezen nem keresünk semmit”, mert ez csak reklámbemutató.

Ez ám a nagy átverés !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok