A Fidesz arra kíváncsi, mit ígért a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenc "homályos globális pénzügyi köröknek" az anyagi támogatásért cserébe – közölte a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter a csütörtöki Heti Válaszban megjelent cikkre hivatkozva tette fel a kérdést. A hetilap arról írt, hogy a volt miniszterelnök önálló baloldali-liberális tömböt épít, "és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja "sorra nyeri" a külföldi kormánymegbízásokat és a munkákat a Soros György magyar származású amerikai üzletember által létrehozott alapítványtól.

"Irdatlan pénzekkel tömi Soros György üzletember Gyurcsány Ferenc cégeit" – értékelte a cikkben foglaltakat a Fidesz szóvivője. Hozzátette: az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon körüli alapítványokat, egyesületeket és blogokat szintén Soros György körei pénzelik, de most kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc mögött is ezek a spekulatív pénzügyi körök állnak támogatóként. Úgy tűnik, a DK elnöke Soros pénzéből támadja saját vetélytársait, így például az MSZP-t is, vagyis "a személyes hatalmi harc különböző ütközeteiben Soros-pénzek állnak a háttérben" – jegyezte meg.

Hoppál Péter mindebből azt a következtetést vonta le, hogy "a szobordöntögetés akciója mögött is, aztán az elhíresült hamisítási botrány mögött is talán ebből a forrásból származó pénzek szerepelnek".

Úgy fogalmazott, most kezd kirajzolódni a valóság Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentése mögött, amely szerint jobb nem tudni, honnan érkeztek a támogatások miniszterelnöksége idején a baloldalhoz.

A szóvivő ezek után azt a kérdést tette fel, hogy vajon mit várnak Gyurcsány Ferenctől e spekulatív pénzügyi körök, miért segítik őt, és vajon milyen "veszélyes alkut" köthettek.

"Mit ígért vajon Gyurcsány Ferenc ezeknek a homályos globális pénzügyi köröknek?" – kérdezte Hoppál Péter.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Soros György irdatlan pénzekkel taníttatta a csutit Oxfordban. Igaz hogy csak egy évig mert hamar kiderült hogy nem való a szaros gumicsizma az elit iskolába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gugu45
Orbánék pedig irdatlan pénzekkel tömi a Simicska cégeit.
Ez nem is volna baj, ha nem a mienket adnák. Soros ugyanis Viktorral ellentétben a sajátját adja.
Kala Majka
Soros bárkit hajlandó megvásárolni, aki neki tesz szívességet, ha hatalomra kerül.

Orbánékat már 1990 előtt felvásárolta. Nem is értem, most miért pártolt el alóluk.
kamazuka
Gyuribá!
A hatalom nem a politikánál kezdődik,hanem a tudásnál!
Kala Majka
Aligha!

A hatalom a fegyvereknél kezdődik! Mindegy, hogy pénzbombát robbantanak alánk, vagy atomot. Mindegyikbe sok embernek bele lehet halni.
mariaberta
Azt miért nem kifogásolják, hogy Orbánt Simicskáék pénzelik? Vagy az keveslik?
csa-csa
@gabrella: maradjuk annyiban, hogy egyik szemétláda sem értünk tossza a nénikéjét odafenn!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.