Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az akkumulátorgyárak sérülékennyé tették a magyar gazdaságot.

Kanász-Nagy Máté szombati sajtótájékoztatóján, amelyet online lehetett követni pártja Facebook-oldalán, azt mondta, hogy sajnos bekövetkezett az, amit az LMP régóta mondott, attól kezdve, hogy a kormány kitalálta azt az "őrült ötletét", hogy "akkumulátorgyarmattá" teszi Magyarországot: ez rendkívül veszélyes, rendkívül kockázatos, zsákutcába vezető gazdasági modell.

A friss gazdasági adatok alapján ez be is bizonyosodott – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a KSH nemrégiben közölte, az ipar belföldi értékesítése 7,7 százalékkal csökkent Magyarországon, ehhez képest az akkumulátorgyártás 17,5 százalékkal zuhant az elmúlt egy esztendőben, a villamosmotor-gyártás pedig ennél is nagyobb mértékben, 21 százalékkal esett vissza.

Hozzátette, hogy az "akkumulátorgyarmatosításnak" az a lényege, hogy ez a gyártási folyamat egyaránt zsákmányolja ki a környezetünket, a természet kincseit, és zsigereli ki a munkavállalókat.

Pont arról van szó, hogy Magyarországon egy olyan gazdaságot építettek ki, ami a globalizált világnak minden kockázatát, minden veszélyét magán viseli és elszenvedi, de az előnyökből semmit nem profitál, ugyanis ezek az előnyök a Távol-Keleten, az akkumulátorgyártó cégeknél vagy Nyugat-Európában az autógyártó cégeknél csapódnak le

- fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kanász-Nagy Máté szavai szerint az LMP azt követeli, hogy állítsák le az akkumulátorgyárak támogatását, és a magyar gazdaságot a meglévő adottságokra alapozva fejlesszék. Ez azt jelenti, hogy a forrásokat a hazai gazdaságra, a kkv-szektorra, a mezőgazdaság támogatására, a megújuló energiára alapozott iparra, a humán tőkére, az oktatásra, az egészségügyre, a szociális ellátórendszerre és a kultúrára kell költeni – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
De mint tudjuk Orbán mindig kiállt az ellen hogy a Multik talicskázzák kifelé a Profitot az országból.
A szemét szállításra is azt mondta 700 milliárdos üzlet, és mióta a haveroké azóta Állami támogatásra szorul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Mi a szart akar egy ilyen párt 0,75%-val?
Dr. Proktor
@NKF: Mindegy a százalék, a lényeg hogy igazat mond vagy hazudik!
A fidesz amilyen erős, olyan erősen hazudik...
Dr. Proktor
@tothjani: Ezek szerint most már még jobb üzlet lett, mert a közpénz is befolyik az illetékes zsebekbe!
Az pedig, hogy a szemétszállítás és a hulladékbegyüjtés akadozik, nem működik, az csak a kákán is csomót keresők problémája...
simmering73
@NKF: Látom sikerült a lényeget kihámoznod a beszédből. Többet nem is vártunk tőled.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.