Rekordszámú jelölt indul a választásokon, de egyre több hír érkezik arról, hogy a gürizős ajánlásgyűjtés helyett egyesek kihasználták a rendszerben lévő kiskapukat – írja az Origo.

A lap azt írja, hogy a Fidesz nem aggódik a kétes ügyek miatt, szerintük csak az ellenzék kelti a hisztériát, a választással pedig minden a legnagyobb rendben.

A jelöltállítás múlt hét hétfői határidejének lejárta után kiderült, hogy az eddigiekhez képest jóval több párt tudott országos listát állítani. Míg 2010-ben csak hat párt volt erre képes, most 18 országos listát hagyott jóvá a Nemzeti Választási Iroda (NVI), egy részük ráadásul teljesen ismeretlen párté.

Az Origo megjegyzi, hogy egyre több jel mutat arra, hogy a százmilliós állami támogatásban részesülő pártok egy része csalással szerezhette meg a szükséges számú aláírást. Pakson a választási bizottság egyik tagja a saját nevét fedezte fel egy olyan ajánlóíven, amit soha nem írt alá. Hódmezővásárhelyen a helyi választási bizottság feljelentést tett két jelölt ellen, mert gyanúsnak találták az általuk összegyűjtött aláírásokat. Két újonnan alakult kis pártot – az Új Magyarország Pártot és az Új Dimenzió Pártot – pedig rokoni szálak kötnek össze.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez demokrácia ?
Elírták de nem is kicsit !
Ez diktatúra !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
ez demokrácia??? remélem orbán is megfogja még bánni ezt a mérhetetlen hatalom mániáját előbb utóbb ki nyílik az emberek szeme
Desischado
Ha maradnak, akkor élesedik be a diktatúra! Ez még csak az előszoba!
kkalman
Kiépítették a csalás melegágyát az új választási törvénnyel. Ezzel együtt biztosították, hogy hatalomban maradhassanak, és lerombolják azt, ami az országból még megmaradt.
Sííva
Ez demokrácia? Inkább rejtett rabszolgatartás!
Hellcat
Választási csalás minden féle következmény nélkül? A hatalom kijelenti, hogy nincs alternatívája? Leválthatatlan vezető? Hol demokrácia ez kérem?
coyote3
Nincs ebben semmi meglepő, alaposan kiszámolt, kigondolt dolog ez. Az a rongyos 6-7 milliárd ennyit megér a fideSS-nek. Egyrészt "jelzi a demokráciát". másrészt lehet majd mutogatni, hivatkozni arra, hogy miért is nem kell ennyi csaló pártocska...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.