Ihor Prokopiv, az ukrán állami gázkereskedő, az Ukrtranszgaz vezetője az Interfax szerint azt mondta, hogy Oroszországnak sikerült mesterséges eszközökkel 400 dollár közelébe emelni a gáz árát a magyar piacon, így már nem éri meg az ukránoknak tőlünk venni a gázt, hanem Szlovákián keresztül szerzik be azt.

Az Index riportja szerint, az MVM nem kommentálja azokat a lapértesüléseket, melyek szerint "Oroszországnak sikerült mesterséges eszközökkel 400 dollár közelébe tornászni a gáz ezer köbméterenkénti árát a magyar piacon, ezzel megakadályozva a Magyarországról induló ukrán beszerzési útvonal teljes kihasználását.  

Szlovákiából 320-330 dollárért szállítják most Ukrajnába a gázt ezer köbméterenként. Az Ukrtranszgaz szerda délután azt közölte, hogy Lengyelország az orosz gázszállítások csökkenése miatt teljes egészében leállította az Ukrajnába irányuló gázexportot. Ukrajna április óta kapott földgázt Lengyelországon keresztül, augusztusban például 122 millió köbméternyit.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alte trottel
De legalább most már nyomnak egy kis gázt a tökre kiürített tározókba?
joopapa
@alte trottel: Nem tök üresek azok a gáztárózók mert van benne levegő, és a levegő is gáz halmaz állapotú csak nem lehet vele fűteni :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.