Ha szigorúan nézzük, a hivatalos élelmiszerkönyvi leírás szerint a felvágottak, sonkák aligha tartalmazhatnának nem húseredetű összetevőt.

A Pénzcentrum azt írja,élelmiszer-biztonsági szempontból valószínűleg az összes, a boltokban található húskészítmény megállja a helyét, és csak olyan összetevőket tartalmaz, amiket legálisan tartalmazhat.

Árra való tekintet nélkül, körülbelül minden második termékben lehet találni oda nem illő anyagokat, adalékokat. Prémium kategóriás, vagy osztrák import húskészítményekben is találtunk szójaszármazékokat és a lap szerint akadt olyan magyar sonka is, amiben húson kívül csak ízesítő anyagok voltak.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Ha jók leszünk, Húsvétra a főnök küld majd nekünk képet a sonkáról! És az ingyen letölthető lesz, hogy érezzük a gondoskodást!
:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
A disznósajtról és párizsiról nem is beszélve !!!
darwin
@volvós: A párizsiról,amitől szép nagy cicije nő a fiúknak?
Jankó123
Ha jók leszünk, Húsvétra a főnök küld majd nekünk képet a sonkáról! És az ingyen letölthető lesz, hogy érezzük a gondoskodást!
:-)))
darwin
@varrólány: A lányoknak nem feltűnő a cici.A fiúknál a kis cici
/ami ebben az esetben nem egyenlő a mellizommal / is nevetséges.
varrólány
@darwin: Így már értem ! Akkor hiába ennék párizsi rudat!:-))
pbalage
én csak azt a húst eszem meg, amiben található csont is, és anatómiailag el tudom dönteni, hogy a darabka melyik része is volt az illetőnek.

(esetleg az elkészítés előtt megvizsgálom, hogy miként is nézett ki egészben az adott elfogyasztandó állat. Köhögött-e, vagy esetleg sántított-e?)

A köhögés nálam felettébb gyanúsnak számít, ezért inkább a sántát szoktam elfogyasztani.

A disznósajt számomra még oké, abból némi időráfordítással szerintem össze tudok puzzlezni egy egész fület vagy orrot.

Parizerből csirke összeállítást pedig nem vállalok, mert elég ramatyul fog kinézni.
pityuka
@darwin: Ergo, amelyik csajnak hatalmas a cicije (nem a szilikontól) az imádja a párizsit?
darwin
@pityuka: Vagy egyéb más kolbászokat...
Desischado
A legtöbb sonka nem is sonka, annyi minden van benne! És halkan jegyzem meg: Sokaknak nem telik rá, köztük nekem sem.
Vasárnapiiskolás
@varrólány:10:17 Nekik az "ülőfelületük"növekedik És ezért cserélik a hokedlit Eur raklapra:)
Boszi27
@Vasárnapiiskolás: Na most jöttem rá miért olyan divatos mostanában a raklapból készült ülőbútor! Nem csak újrahasznosítás, hobbi, kreativitás a szempont. :))
Vasárnapiiskolás
@Boszi27: Örülök, hogy hogy segíthettem a talány megrejtésében:)
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Csak nem raklap van a sonkában???
@Boszi27:
Vasárnapiiskolás
@miazavalami: Kettő !!! Egy régi+ egy új:))))
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Hú basszus! Én meg azt hittem csak ki van száradva, most meg kiderül hogy szálka volt...
Vasárnapiiskolás
@miazavalami: Meg kell nézni,mi van a tányéron,a gombát is bevizsgáltatod.:)
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Jó de a sonkát nem szoktuk.:-)
Vasárnapiiskolás
@miazavalami: Akkor azt vegyél,ne párizsit mert rákapsz a" franciára":))))
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: A franciát a mai fiatalok másképp nevezik...:-)
Nem vagyok prűd, bár ahhoz az állatfajhoz tartozom aki megérdemelt fehér menyasszonyi ruhában állt az oltár elé. De aztán! Hú Papusnak volt , van lesz fantáziája. Szerencsére ő nem volt olyan tapasztalatlan mint én...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.