Szeptember végén 380,2 ezer nyilvántartott álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében, amely szám az előző évek szeptembereit nézve 2006 óta nem volt ilyen alacsony. ...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Az én fogalmaim szerint az, hogy a NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK száma csökkent,
nem azt jelenti, hogy kevesebb ember keres munkát, hanem azt,
hogy a NFSz-nak halvány lila fingja sincs, hány embernek nincs munkája!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Külföldi munkavégzés miatt egyre többen hagyják el az országot.
nyanya001
Ennyi a nyilvántartott !
És mennyi az, akik már a nyilvántartásban sincsenek benne ?
A külföldi munkavállalókról már nem is beszélek !
bundi
Mégis a fidesz nyert... Akkor erre lehet igény...
m.macskosz
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Az én fogalmaim szerint az, hogy a NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK száma csökkent,
nem azt jelenti, hogy kevesebb ember keres munkát, hanem azt,
hogy a NFSz-nak halvány lila fingja sincs, hány embernek nincs munkája!
tivoli
Ez jelentheti azt is, hogy egyre kevesebben jelentkeznek hivatalos munkára, mert elkezdtek otthon gazdálkodni, szántani, vetni, állatot tartani, hogy legalább a napi betevőjük meg legyen első kézből.
coyote3
Mert egyre kevesebb a munkalehetőség és talán bele is fáradtak az itthoni munkakeresésbe...
Jankó123
Egyre kevesebben keresnek munkát, Magyarországon!
tivoli
Én csak finom akartam lenni..
Úgyis lehetne fogalmazni, hogy egyre többen várják a segélyt ölbe tett kézzel?
Feraj49
Nem vagy a FIDESZ-t támogatók listáján,nem is lesz munkád! Hiába vagy regisztrálva,nem kapsz értesítést,hol keresnek a szakmádnak megfelelő munkaerőt ,nem közvetítenek ki sehova.Mit gondolsz miért is kell regisztrálnod névvel, lakcímmel, telefonszámmal a választások előtt ? Gondold végig. Egyébként most nincs diktatúra ? Vagy ezt másképpen nevezik??!!!
nyanya001
@tivoli: Igen, különösen a nagyobb városokban szántanak, vetnek és
tartanak jószágot a flaszteron !
Hellcat
@tivoli: Rengeteg mindent jelenthet ez az adat. Jót is rosszat is. Mindenki azt lát benne amit akar. Én speciel nem sok jót. Gondolom az elvándorlások miatt is csökkent a szám, meg (nembiztos, lehet hülyeséget mondok) de egy idő után kiesik a munkakereső a rendszerből ha nem talál munkát nem? Attól még persze munkája nem lesz.
Sziszifusz
@tivoli: 40:46
Ahogy hírlik már nem sokáig lesz segély ! Még az sem kap aki valóban önhibáján kívül került lehetetlen helyzetbe. Az az igazi demokrácia. "Pusztuljon a férgese". A nyomorultakra semmi szükség.
Éljenek (de nagyon) a felsőbbrendű emberek, főképp ha a pártot szolgálják.
bundi
@tivoli: vagy nem..."z jelentheti azt is, hogy egyre kevesebben jelentkeznek hivatalos munkára, mert elkezdtek otthon gazdálkodni, szántani, vetni, állatot tartani, hogy legalább a napi betevőjük meg legyen első kézből."
mert ugye ehhez elsősorban egy nagyobb területet kellene venni...magokat...szerszámokat...vegyszereket...és ugye a termést jobb esetben egy fél év múlva ehetnék meg...de addig?
bundi
egyébként belegondolok 2010 környékén kb 480 000 munkanélkülivel 40 000 közmunkással, és kb 100 000 kint dolgozóval itt volt egyesek szerint a világvége kb 11 százalékos munkanélküliséggel, míg most 360 000 munkakeresővel, 350-400 000 kint dolgozóval és több mint 200 000 közmunkással egyre jobban halad az ország és csak 7-8 százalék a munkanélküliség...ja és akik kiestek a rendszerből mert harmadára csökkentették a segélyezési időt azokat nem is mondtam...
karma1
@tivoli: 10.29-re: Nyuszika, ugye ezt nem komolyan mondtad, csak vicco"te'??? GAZDALKODNI KEZDTEK??? Mikor? Hol? Mibol? es foleg MIT??? A nyo'ckerben kukoricat, a XI.-ben gyumolcsot, a VII. keruletben meg tejet fognak termelni??? Mert szerintem ettol a magyar ember mar fenyevekre van, a nagyvarosokban ez teljesen lehetetlen, a falun pedig a szegeny munkanelkulieknek mar regen nincs foldje, amit megmuvelhetne, de meg csak eselye sincs, hogy szerezzen legalabb egy haztajira valot.
tivoli
@bundi: ma, 11:28
Aki mindjárt a kifogást keresi... az éhen is marad.
Eleink se műtrágyával, csávázott magokkal, kombájnnal kezdték.
Egy kiskerthez nincs is szükség csak egy ásóra, egy kapára, egy gereblyére, és elhatározásra.
karma1
A munkakeresok szama biztos nem csokkent, sot... de a nyilvantartasi rendszereket alakitottak ugy, hogy barmilyen szep statisztikat lehessen szukseg eseten fabrikalni, ha az Unio tulsagosan kivancsiskodna ezugyben...

Persze, en is latom a neten a munkahirdeteseket: kizarolag rendkivul fiatal, rendkivul magasan kvalifikalt munkaerot keresnek olyan munkakra, amit csak egy szuk reteg tudna ellatni, ja es persze minimum egy idegen nyelv ismerete felsofokon mindenkeppen ... A mara itthonmaradott esetleges munkavallalok pedig mar nem ebbol a felsofoku kepzettseggel rendelkezokbol all, hanem a szakkepzetlen, vagy betanitott- es segedmunkas kategoriaba. Akik megis diplomasok, es itthon vannak, azoknak vagy van folyamatosan munkajuk, vagy alkalmi megbizasokat kaphatnak, amivel mar megint kiesnek ebbol a ravasz nyilvantartasbol. De van olyan ismerosom is, aki 26 eves, kulonlegesen magasan kepzett informatikus, es a ravasz cegek igernek is neki munkat, amit lelkesen es kivaloan megold, majd kozlik vele, hogy koszonik szepen, most megsincs folyamatos munka a szamara, majd szolnak, ha kell a munkaja. (Persze, amikor mar olcson megcsinalta azt a programot, ami a sok hulye oregnek nem sikerult, akkor azok szepen eltanacsoljak ot, meg a hozza hasonlokat).

Csak a magyarok kepesek ennyire pazarolni mindent: penzt, "szurkeallomanyt", jolmukodo biogazdasagokat, vilaghiru termekeket, miert csodalkozunk azon, hogy pont a munkaerovel keptelenek gazdalkodni?
tivoli
@Hellcat: De valahogy csak megél, nem?
tivoli
@Sziszifusz: ma, 11:27
Az önhibába sok minden belefér.
Azt viszont nem hiszem, hogy minden munkához párttagkönyv szükségeltetik.
tivoli
@karma1: ma, 11:37
Kedvesem! Én azokról beszéltem, akik megtehetnék, de nem teszik valami okból.
Egyébként azt észrevettem, hogy bármiről is van szó, te mindig mindenben a negatívumot erősíted, sosem úgy állsz neki a dolgoknak, hogy mit lehetne ebből, vagy abből kihozni. Ilyen hozzáállással ne akarj szegény emberek tanácsadója lenni, mert még az a maradék kedvük is elmegy az élettől, ami esetleg még pislákolna bennük.
Hellcat
@tivoli: Jó kérdés. lehet igen lehet nem :(
Sziszifusz
@tivoli: 11:57
Ha pártag könyv nem is de a Fidesz iránti lojalitás alapkövetelmény a jó munkahely megszerzéséhez. A közigazgatásban előfordul, hogy még a szakirányú végzettség sem lényeges.
Tróger munkához és a közigazgatásban végzett adminisztrációs közmunkához elég a felsőfokú végzettség is.
tivoli
@Sziszifusz: ma, 12:15
Oszt miből áll lojálisnak látszani? Ne tedd ki a homlokodra, hogy fidesz-ellenes vagyok, csak tedd a dolgod elvárás szerint. Ha csak ennyi kell a megélhetéshez, ennyit megér. Nemigaz?
karma1
@tivoli: Ha a hajlektalansagnak, vagy a munkanelkulisegnek csak egy szikranyi kis pozitivumat is talalhatnek, akkor hidd el, Dragam, azt erositenem, mert en egy qrvara pozitiv ember vagyok, es nagy valoszinuseggel pont azert latom meg a negativumokat, mert azok erosen kilognak a harmonikus, pozitiv kepbol. (Ezert is bizza ram a fonokom mindig egy uj promotion, vagy egy uj termek gyakorlati hasznositasanak a velemenyezeset, mert en pillanatokon belul megtalalom a hibakat. (Igaz, megtalalom a pozitivumokat is, ha vannak, es akkor azt azonnal el is mondom a managementnek, hogy meg jobba tehessuk az uzletmenetet...:o)))
Csak a ram irigy emberek mondjak rolam, hogy negativ vagyok: az egyik az ex ferjem, a masik a munkavezeto no, aki viszont teljesen szemelyes okokbol irigy ram, viszont szemrebbenes nelkul bezsebeli a nekem szolo vasarloi dicsereteket, es ilyenkor hangoztatja, hogy "ez igazi csoport munka", szelesen mosolyogva a vevore. (Nekem meg veletlenul se emlitene az engem ert dicseretet, nehogy mar nekem jo legyen...:o(( Talan csak ezert lehet ez az erzesed...:o)) Nem baj, aki ismer, az tudja, milyen vagyok, es sutkerezik a baratsagomban, a szeretetemben...:o)) Nekem pedig ez a legfontosabb...:o))
tivoli
@karma1: Legfeljebb Rh pozitív, drágám.
Amit elmondtál lehet, hogy jól csinálod, és megérdemled az elismerést, de emberi sorsokat talán nem kellene menedzselned, promótálnod. Az nem játék, és nem jutalékra megy.
m.macskosz
@tivoli: "Azt viszont nem hiszem, hogy minden munkához párttagkönyv szükségeltetik."
ma 11,57 Nem bizony! Vannak munkák, amelyekben megszakadnak az emberek, sz.ért-h.ért, 6 órára bejelentve, de 12 órát dolgoztatva, minimálbérért...
na, ahhoz nem kell párt tagkönyv. (Vagy bejelentetlenül, éhbérért, rogyásig.)
Bercifiu
Csak a siránkozás, de szavazni csak a fityisek mentek. Ebből soha nem lesz kilábalás, mert az ellenzéki pártok impotensek, csak a saját személyes érdekeiket nézik.
Talán a taxisok felnyitják a szemeket, s esetleg történik némi változás.
m.macskosz
@tivoli: Bizony, ezt napi szinten tapasztalom, és gyanítom, hogy sokan tudnának mesélni.
Na, ezen is lehetne változtatni, de ezt bizony kormányzati szinten kellene meglépni!
Bercifiu
A munkahely keresés nem olyan mint a gombászás, hogy vagy találok, vagy nem. Na de ott is vigyázni kell, mert személyenként max. 2 kg szedhető, a többi a fityeszé.
Szimba
@tivoli: Ezt nem mondod komolyan!? "otthon gazdálkodni, szántani, vetni" - a nem létező földjén - mert elvette tőle a földmutyi, vagy az udvart szántaná be? Vagy a panelben a virágosládát? "állatot tartani" - milyet? Kutya, macska, aranhörcsög, az megvan. A haszonállatot meg etetni is kell vmiből. Elképzelem, hogy miközben ilyeneket írsz, kaján mosoly ül az arcodon és élvezettel várod a torkodnak eső hozzászólásokat. Mert neked ez okoz örömet.
Szimba
@tivoli: Ezt el tudom képzelni attól a sok idiótától, aki a fieszre szavazott és azoktól is, akik el sem mentek.
Szimba
@tivoli: Igen, ásóra, kapára, gereblyére a kiskertekben van szükség, egy kis konyhakert fenntertására. Na, de szántani, vetni, ahogy korábban írtad?!
Szimba
@tivoli: Valahogy, mélyszegénységben, jó időben. Majd nézd meg télen, hányan fagynak meg, hűlnek ki.
tivoli
@Szimba: Ja. Az.
2010 előtt hogy mentek a dolgok?
Szimba
@tivoli: Nem, de manapság már csak ismerős útján lehet elhelyezkedni, ha egyáltalán. Vagy közmunkához talán az sem kell, de ahhoz meg tudod, jó helyre kall szavazni, ez a követelmény.
tivoli
@Szimba: Ja, Az én fél rokonságom akkor ment Angliába. Gyurcsány idejében. 2007-ben
Szimba
@tivoli: Hirtelen rávágtam, de árnyaltabban kell fogalmaznom: Jobban a rászorulóknak és kevésbé jobban a gazdagoknak és a középrétegnek.
tivoli
@Szimba: Te csak azt hiszed, mert az idő mindent megszépít. Ha olyan jó lett volna, akkor maradt volna minden a régiben, de a nép pánik szerűen szavazott a jobbikra meg a fideszre.
Szimba
@tivoli: Akkor kimentek 3an, most meg százezrével.
Szimba
@tivoli: Mert azt hitte annál van jobb.De nem lett.
karma1
@tivoli: Nyertel! Amugy RH Positive nullas a verem, verado is vagyok, mert a verem (is) qrvajo, barkinek tudok adni, mindenki tudja hasznalni...:o))

Emberi sorsok pedig elsodlegesen sosem fuggnek tolem, es semmilyen fonoki utasitasra vegzett vizsgalatert nem kapok egyetlen fityinget sem, legfeljebb egy szobeli elismerest, ami azert jol esik...:o))
Desischado
@karma1: Én is nullás vagyok! Isten hozott, tesó!
karma1
@Desischado: Na, akkor legalabb Neked tudok azonnal segiteni, ha kell, bar sose legyen ra szukseged!!!...:o)))
karma1
@tivoli: 11.53-ra: Igazad van! Ezekre a szerszamokra (aso, kapa, gereblye, whatever) valoban nincs szukseg egy kiskerthez!

A kiskerthez elsosorban ugyanis FOLD , kozelebbrol: TERMOFOLD szuksegeltetik.
Nem tudom, Te mi a loturot tudnal termelni a Szt. Istvan krt-on, a Margithid pesti hidfojenel a III. emeleten? Foleg, hogy erkelye sincs a lakasodnak?

(Jo, volt ket tejfolosdobozban snidlingem, bar ez nem tom, milyen kategoriaba esik...)
kukac50
Hol keressenek? Mióta támogatják azokat akik alkalmaznak közmunkást azóta elküldik a dolgozókat, és visszafoglalkoztatják közmunkabérért.
Ennyit ér Orbán törvénye, Szart.
tivoli
@karma1: tegnap, 23:01
Szerencsések veled a vérre rászoruló emberek, kivéve engem mert én páromat ritkítom, mivel AB Rh negatív vagyok.
tivoli
@Szimba: Nem egészen, csak azt hangoztatják
Ráadásul ma már nem is akkora buli kimenni, mint régebben.

Az emberek hiszékenyek, mert el akarják hinni, hogy jobb lesz. De mihez képest?

Ami jó az egyik embernek, nem biztos, hogy a másiknak is az. Legbiztosabb, ha a lehetőségekhez mérten mindenki a saját kezébe veszi a sorsát.
bundi
@tivoli: kezdjük a kertes dolgodnál...tegnap ott ugrottam ki...
tehát lejár a segély, de nem lelsz munkát (jobb esetben falusi vagy és tényleg van kerted...)
mit is tennél...holnapra kell a kaja az asztalra...kimész kapálgatsz, vagy az ásással kezded...de poénkodást félre téve...
mondjuk most látod, hogy tavasszal le fog járni a segélyed...a munkára édes kevés a remény...a gyár bezárt a múlt héten, kielégítést max, ha lesz pénz rá, de legjobb esetben csak a felszámoló biztos után kb fél évvel, és megtakarításod nem sok van...mivel hónapról hónapra éltetek...ez egy elég realisztikus élethelyzet ma a vidékieknél...
tehát nekiállsz kapálgatni, áskálódni, de tudod krumpliban meg répában elég nehéz a csökkentett rezsit a benzint, vagy a napi bevásárlást rendezni...
vagy...megpróbálsz keresni valakit akitől kölcsönkérhetsz, és irány külföld, mert még mosogatásból is többet tudsz hazaküldeni, mintha otthon vakarnád a köldököd...
de mondom kíváncsi vagyok hogy ezt a fideszes kerted van műveld dolgot mi a fenéért fényezed itt ilyen veszettül, amikor már ezerszer lefutott, hogy ez egy maszlag, csak az orrotok előtt...
bundi
@tivoli: bocs én itt hagytam abba...
"Aki mindjárt a kifogást keresi... az éhen is marad.
Eleink se műtrágyával, csávázott magokkal, kombájnnal kezdték.
Egy kiskerthez nincs is szükség csak egy ásóra, egy kapára, egy gereblyére, és elhatározásra."
egyébként éltél döngölt padlós parasztházban, mert én igen még gyerekkoromban vásárhelyen...
és a másik a tanyasi élet nem egy leányálom...ez nem kiugrási lehetőség az ország számára, ha a követendő példa szerinted ez...
tivoli
@bundi: ma, 11:21
Egyszer el kell kezdeni valahogy, valamivel. Ez a kert dolog csak egy ötlet volt, mert vidéken élőknél kézenfekvő lehet.
Neked csak az dübörög a fejedben, hogy fidesz! fidesz! ha valaki azt mondja dolgozz valamit? Elmész a francba! A DK se, az MSZP se, A Moma se, az Együtt se tartana el ingyen. Mert tudod a pártok nem azért vannak, hogy a te egyéni szoc. problémáid megoldják
Munkát keress, ne kifogást!!!
tivoli
@bundi: ma, 11:26
Igen, olyan helyen születtem, döngölt padlós parasztházban, Nem Duna-parti villában. Mai napig vidéki vagyok, igaz, már nagyvárosi.
Engem soha nem hallottál itt panaszkodni, hogy kevés a pénz, vagy a segély, hogy nem tudok megélni, mert a kormány lehetetlenné tesz. Soha nem hallottál ezt vagy azt a pártot dicsérni, vagy leszólni, mert az én sorsom az enyém, és azzal foglalkozom, nem a pártok megélhetésével. Soha nem hallottad tőlem, hogy meg akarnám változtatni a világot, mert az lehetetlen. Sokkal egyszerűbb megkeresni a helyem benne, s ha nem sikerülne, az elsősorban az én hibám, pláne, ha meg se próbálnám.
karma1
@nyanya001: Nekem a 11.10-es is nagyon teccet !
bundi
@tivoli: oké...akkor talán a kérdésre is visszatérhetünk...hogy is gondoltad ezt a nemzeti földművelős dolgot...mert a fentiek csak mese habbal terelgetés...
tivoli
@bundi: ma, 12:43
Az meg milyen duma, hogy "fideszes kerted van"? Neked mi van az eszed helyén? Narancsliget?
bundi
@tivoli: köszibezt a narancsligetes hasonlatot...de most miről is van szó?
A másik... munkám van...szabad időm is közben hébe hóba...és csak felhívnám a figyelmed hogy ez a tartsál kecskét meg kapsz csirkét és magokat agymenés 1000 négyzetméter alatt max hobbi és nem több...a csökkentett rezsit sem fogadják el krumpliban meg répában...
tivoli
@bundi: de rinyában sem. Az ember kénytelen valami után nézni, ha könnyíteni akar a sorsán.
bundi
@tivoli: és neked a munkakeresés... ? Mert látom te is itt lógsz még többet is mint én...
bundi
@tivoli: egyébként ezért a könnyítésért jönnek egyre többen...
tivoli
@bundi: Én nem keresek munkát, úgyhogy annyit lógok itt, amennyit akarok. De nem is nyavalygok, hogy adjanak ezt vagy azt, töröljék el az adót meg a rezsit, meg miből veszek benzint, hogy lejár a munkanélkülim és akkor mihez kezdek, meg ilyenek..
bundi
@tivoli: tudod ha valaki felhívja a figyelmed arra hogy ez a nemzeti kecskemindenkinek program marhaság az nem nyavajgás...valamint ha szóvá teszik az emberek hogy a szociális háló leépítése nem sikersztori azt kissé fura egyszerűen nyavajgásnak titulálnod... Mert ha belegondolsz abba hogy a harmadára csökkentett rendelkezésre állási idő után és a közmunkásnak átkeresztelt munkanélküliekkel dicsekedni azzal hogy lám mennyivel csőkkent a regisztrált munkakeresők száma... Na ez több mint butaság...
bundi
@tivoli: egyébként a témát te dobtad fel azzal hogy szerinted azért csökkent a szám mert egyre többen dolgoznak a kiskertben...
tivoli
@bundi: Egyáltalán nem erről volt szó eredetileg, de olyan jól ki lehet forgatni szavakat. Azt mondtam eredetileg, ha valakinek lehetősége van, elkapirgálhat otthon, vagy tarthat állatokat, ha már úgy sincs más elfoglaltsága.
Te meg mindenféle munkalehetőséget visszautasítsz, mert neked semmi se megfelelő, a fidesz kecske nem fekszik neked.
Akkor ne rinyálj nekem, hogy szarban az ország, ha nem vagy hajlandó egy lépést se tenni a haladásért.

Ha valaki így áll a dolgokhoz, nem azon van, hogy haladjon, hanem inkább még a lábát is kiteszi a másik útjába, hogy az lehetőleg hasra essen.
tivoli
@bundi: ma, 17:04
Te hülye vagy, vagy csak teszed magad?
bundi
@tivoli: gondolom emlékszel még a tegnapi 10.29 es hsz-re...
Egyébként köszönöm kérdésed...
tivoli
"Ez jelentheti azt is, hogy egyre kevesebben jelentkeznek hivatalos munkára, mert elkezdtek otthon gazdálkodni, szántani, vetni, állatot tartani, hogy legalább a napi betevőjük meg legyen első kézből. "
Valóban. Kellett volna valamilyen szmájli is mögé..@bundi:
Borda
Látszik,hogy semmi élettapasztalatuk nincs az ilyeneknek,akik egy számgörbéről megállapítják ki mit keres ill. nem keres. A lexikális tudásával ki kellene küldeni az ilyet egy kis közmunkára! A nem regisztrált emberek számát kéne meghatározza az ilyen agyatlan tuskó!
Yoda69
Ilyen utemu kivandorlas mellett ez nem csoda. A kozmunkasok meg keresnek munkat, hanem kapjak, a helyi foldesuraktol.
Desischado
@karma1: Köszönöm, de inkább sose legyen ilyen helyzetben egyikónk sem, és mások sem! De azért köszike, aranyos vagy! (megölelget)
bundi
@tivoli: és gondolom részedről ennyi...
"@bundi: Egyáltalán nem erről volt szó eredetileg, de olyan jól ki lehet forgatni szavakat. Azt mondtam eredetileg, ha valakinek lehetősége van, elkapirgálhat otthon, vagy tarthat állatokat, ha már úgy sincs más elfoglaltsága.
Te meg mindenféle munkalehetőséget visszautasítsz, mert neked semmi se megfelelő, a fidesz kecske nem fekszik neked.
Akkor ne rinyálj nekem, hogy szarban az ország, ha nem vagy hajlandó egy lépést se tenni a haladásért.

Ha valaki így áll a dolgokhoz, nem azon van, hogy haladjon, hanem inkább még a lábát is kiteszi a másik útjába, hogy az lehetőleg hasra essen."
meg...
"Te hülye vagy, vagy csak teszed magad?"
most mondjam erre no comment?
tivoli
@bundi: ma, 11:14
Az eredeti beszólásomat viccnek szántam, aztán szó szót követett.
Mert miért ne lehetne ez is egy önsegélyezési forma?
A vége a kötekedéseidre volt reakció.
:-))
bundi
@tivoli: elnézést de nem tudtam, hogy viccnek szántad...
keress rá hegedűs zsuzsára és megérted, hogy ők milliárdokat osztanak így szét holott akik kapják sokszor azt sem tudják hova kell tenni ezeket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.