Az Alapjövedelem ellenzőinek üzenjük: míg Te (tévesen) a magadét félted, eszed be jut-e, hogy alig pár tucat ember kezében van a világ vagyonának fele?! És azt tudod-e, hogy a leggazdagabb 85 ember akkora vagyonnal rendelkezik, mint a legszegényebb 3,5 milliárd?! Vajon Te a 85 leggazdagabb tőkés között vagy, akiknek ennyire kedvez a jelenlegi kapitalista gazdasági rendszer?

Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Meine Ehre heisst Treue: 17:45 Alja férgek a nagyon gazdagok között többen vannak, mint a nincstelenek között. Ráadásul ezek a nagyon gazdag alja férgek több kárt okoznak az emberiségnek, mint az összes szegény együttvéve. Ők az élősködők élősködője, de persze van minden rétegben és minden népcsoportban.
Az más dolog, hogy pikkelsz egy bizonyos csoportra, de ez a te magánproblémád.
Társadalmi szinten és közbiztonság ügyileg is sokat javulna a helyzet, ha minden embernek lenni annyi jövedelme, amiből alapszinten meg lehet élni. Azon a jogon, hogy megszületett. Senkitől nem kérdezték, hogy meg akar-e születni, még tőled sem. Itt vagy, és ez van akinek tetszik, van akinek kevésbé... :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@JAJMÁR: ma, 19:36
Minden relatív. Aki érdemli az érdemli, aki nem az nem.
Egy történet, ismerősöm mesélte. Adott némi eledelt egy szegény hajléktalannak. Másnap már ott állt és kért. Harmadnap követelőzött még többért. Mikor felfogta, hogy nincs több, mert mi az, hogy nincs több, kővel dobta be az ablakát, és házfelgyújtással fenyegetőzött. Ismerősöm azt mondta, hogy soha többet senkinek, semmit.
JAJMÁR
@tivoli: 19:46 Ja, én is hallottam, itt írta valaki...
a fiam szokása -mivel városban él- kabátokat és cipőt adni a hajléktalanoknak, - főleg ha hideg van - és valóban járt úgy, hogy az nem kérte, inkább pénzt, de az én fiam vett neki hamburgert, meg valami üdítőt, és leültette, hogy egye meg. Addig ott maradt vele, amíg meg nem ette. (pedig az Inkább inni akart volna valami alkoholosat, de hát így járt :) és még azt is végig kellett hallgatnia, hogy mosakodjon meg a szállón, mossa ki a ruháját, keressen munkát, ne igyon mert az teszi tönkre... minden lelkifröccsöt. Na, az én fiamat messzire kerüli azóta ez az ember)
Nekem is vannak "történeteim", de akinek hajléktalan élet jut, egy idő után átszocializálódik.Mindez nem menti fel a kormányt a felelősség alól, a segélyek megnyirbálásának tette és a közmunkáslét sikerként dicsőítése alól, miközben ők urizálnak.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 20:09
S ha nem urizálna a kormány, akkor megszűnne a hajléktalanság? Aki nem akarja, azon nem lehet segíteni és minden ember problémáját nem tudjuk megoldani. Talán az lenne a megoldás, ha mindenki a magához legközelebbit kísérné figyelemmel, hogy ne jusson odáig.
kamazuka
Sokat nem tudok segíteni,de azt megteszem,hogy a 2015-ös évben minden otthonban fillérekből megvalósítható elmés ötletből,világítást ajándékozok embertársaimnak.
Ha pénz nincsen elegendő a rezsire,de van igény a fényre,akkor az ,már siker!
Rockxy
@kamazuka: Ezt hogyan fogod kivitelezni?
Honlapon teszed közkinccsé az ötletet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.