Az Alapjövedelem ellenzőinek üzenjük: míg Te (tévesen) a magadét félted, eszed be jut-e, hogy alig pár tucat ember kezében van a világ vagyonának fele?! És azt tudod-e, hogy a leggazdagabb 85 ember akkora vagyonnal rendelkezik, mint a legszegényebb 3,5 milliárd?! Vajon Te a 85 leggazdagabb tőkés között vagy, akiknek ennyire kedvez a jelenlegi kapitalista gazdasági rendszer?

Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Meine Ehre heisst Treue: 17:45 Alja férgek a nagyon gazdagok között többen vannak, mint a nincstelenek között. Ráadásul ezek a nagyon gazdag alja férgek több kárt okoznak az emberiségnek, mint az összes szegény együttvéve. Ők az élősködők élősködője, de persze van minden rétegben és minden népcsoportban.
Az más dolog, hogy pikkelsz egy bizonyos csoportra, de ez a te magánproblémád.
Társadalmi szinten és közbiztonság ügyileg is sokat javulna a helyzet, ha minden embernek lenni annyi jövedelme, amiből alapszinten meg lehet élni. Azon a jogon, hogy megszületett. Senkitől nem kérdezték, hogy meg akar-e születni, még tőled sem. Itt vagy, és ez van akinek tetszik, van akinek kevésbé... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
,,...Te (tévesen) a magadét félted..."

Ez durva általánosítás és általában nem is erről van szó...
Szerintem jogosan veri ki a biztosítékot az, hogy egyesek pusztán azért kapnak havi apanázst, mert léteznek (a létezésük önmagában gond a társadalom tisztességes tagjai számára és mintha ez nem lenne elég, még pénzt is kapnának, mert annak idején nem kisszék készült helyettük???). És mi van az alacsony keresetűekkel? Nekik annyival emelnék a jövedelmüket? Szerintem nem.
Ha egyszer be is vezetik, legalább a legrosszabb, alja férgeknek ne adjanak pénzt.
1magyar
@Meine Ehre heisst Treue: Kénytelenek lesznek mert a gépesítések, a technika fejlettsége miatt nincs annyi munkáskézre szükség mint valaha volt.De abban igazad van,hogy a legalja ne kapjon pld. gyilkosok,bűnözők pedofilok stb.
tivoli
@Meine Ehre heisst Treue: ma, 17:45
Ki dönti el, hogy kik " a legrosszabb, alja férgek"?
JAJMÁR
@Meine Ehre heisst Treue: 17:45 Alja férgek a nagyon gazdagok között többen vannak, mint a nincstelenek között. Ráadásul ezek a nagyon gazdag alja férgek több kárt okoznak az emberiségnek, mint az összes szegény együttvéve. Ők az élősködők élősködője, de persze van minden rétegben és minden népcsoportban.
Az más dolog, hogy pikkelsz egy bizonyos csoportra, de ez a te magánproblémád.
Társadalmi szinten és közbiztonság ügyileg is sokat javulna a helyzet, ha minden embernek lenni annyi jövedelme, amiből alapszinten meg lehet élni. Azon a jogon, hogy megszületett. Senkitől nem kérdezték, hogy meg akar-e születni, még tőled sem. Itt vagy, és ez van akinek tetszik, van akinek kevésbé... :)
tivoli
@Meine Ehre heisst Treue: ma, 17:53
Az csak pályázat. El kell bírálni valakinek, hogy most kapjanak, vagy ne kapjanak.
Meine Ehre heisst Treue
@1magyar: Nagyon nem mindegy, hogy olyan emberről van szó, aki leépítés miatt munkanélküli lett vagy olyanról, aki mindig nagy ívben sz@rt a munkára.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 17:54
Valóban senkitől nem kérdezték meg, de egy bizonyos kor után mégis az illetőnek kell eldöntenie, hogy akar-e élni vagy se. Ha akar, tegyen érte, ha nem..
Ne más munkájából élősködjön.
Meine Ehre heisst Treue
@JAJMÁR: Igazad van az első részt illetően, ezért nem veszem egy kalap alá az embereket. Nálam mindig van megkülönböztetés.

A selejt okozta társadalmi gondokat nem azzal kell megoldani, hogy pénzeljük őket, mert azzal nem oldjuk a problémát. Ez ugyanolyan hülyeség, mint a kormány válasza a rasszizmusra, antiszemitizmusra jogi lépésekkel. Nem a felszínt kell kapargatni látszatmegoldással, hanem hatásos és végleges megoldást kell alkalmazni.
JAJMÁR
@Meine Ehre heisst Treue: 08:05 Nincs végleges megoldás. Amióta ember él a Földön, van bűnözés is. A bűnelkövetőket pedig jogi eszközökkel szankcionálni kell.
Addig azonban, amíg vannak olyan emberek, rétegek, akiknek nincs jövedelmük és munkalehetőségük, esetleg lakásuk sem, nem lehet elvárni, hogy betartsák a törvényeket, az alapvető emberi normákat, mert azokat a mindennapi létszükséglet felülírja. Ezt a "felülírást" szüntetné meg az alapjövedelem.
Akkor is lesznek akiket börtönbe kell majd zárni, de biztos, hogy kevesebben.
JAJMÁR
@tivoli: 17:59 Lebeg előtted a narancsköd... biztos ez takarja el, hogy kik is élősködnek igazán. Majd írj, ha tisztán látsz :)
Meine Ehre heisst Treue
@JAJMÁR: Megint csak igazad van összességében, azonban én másképp közelítem meg a problémát, ráadásul nemcsak a bűnözőkkel és a szándékos munkakerülőkkel van gond, hanem az egyre nagyobb létszámú ingyenélő menekültekkel is.

A bűnözést valóban nem lehet véglegesen felszámolni, azonban nagyon nem mindegy a bűnözési ráta. Azt le lehet csökkenteni drasztikusan...
Külön kell választani a bűnözésből életvitelszerűen élőket azoktól, akik ,,úgynevezett kényszer" miatt tettek rosszat.
JAJMÁR
@Meine Ehre heisst Treue: 18:21 Így elfogadom. Ez pusztán egy jól kitalált törvényen múlik, a végrehajtást is beleértve, ahol nincsenek gyevi bírók ! Valahogy így kellene, már most is... de mindez nem akadálya az alapjövedelem bevezetésének.
(Amiről azt gondolom, még korai beszélni, ha egyáltalán valaha is bevezetésre kerülhet. Pedig állami nyugdíja nem lesz a mai fiatalság nagy részének.)
tivoli
@JAJMÁR: ma, 18:18
Teljesen mindegy, mi lebeg előttem. Én nagy szegénységben nőttem fel és elhatároztam, hogyha lesz családom, ők nem fognak annyit nélkülözni mint én. Lett családom és tisztességgel felneveltem őket. Hogy milyen áron? Minden áron. Soha egy fillér segítséget nem kaptam hozzá senkitől, az államtól se, mégis megoldottam. Elfogadhatod, hogy ez nem a narancsköd folyománya.
JAJMÁR
@tivoli: 18:36 Ne gondold, hogy egyedi a sorsod. Nagyon sok magyar ember élt, és él ugyanígy.
A mostani szegénység mégis más, mert a tendencia lefelé megy.
Addig amíg régen biztos jövedelemre lehetett számítani, lehetett túlórázni.. stb., lehetett jövőt tervezni, építkezni, aki sokat dolgozott, az többre vitte,
ma még a jó állásra sem lehet tervezni, mert ki tudja, egy év múlva mi lesz? -

de erre mifelénk a minimálbér már jó állásnak számít, mert a többség közmunkás. Még oda sem fér be mindenki, kb. 40 munkanélküli van, aki nem közmunkás, pedig szeretne. Karácsony előtt osztott az önkorm. állami tűzifát - az igényelt 170 m3-ből 78m3-t adott az állam - borzaszó volt látni, hogy szinte veszekednek egy m3 fáért az emberek.
Azok a büszke emberek, akik 10-15 éve még szalonnát adtak a házalóknak !
Most eltüzelik a melléképületeket !

Ma még azok sem mernek tervezni, akiknek jó munkahelye van, mert ki tudja egy év múlva lesz-e még?
Tudod, én is felneveltem a gyerekeimet (3-at) tisztességgel, a legnehezebb időkben egyedül, és jól, ez egész biztos, mert ketten közülük már gyereket nevelnek, és jól :) 2011-ig a munka mellett másodállásom és vállalkozásom is volt.
Beleláttam mindig a település belső szerkezetébe, tudom, hogy éltek és most hogy élnek az emberek. Nem magamból indulok ki.
Eszemben sincs elítélni most azokat, akik nem dolgoznak, vagy közmunkások. Elhiheted, hogy szívesebben dolgoznának rendes helyen, ha lehetne és igen, vannak köztük romák is.
Az általam ismert tisztességes közmunkások helyett és nevében kérem ki a "ha akar tegyen érte", meg "döntse el, hogy élni akar-e" megjegyzéseket, mert ezek az emberek nem ezt érdemlik.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 19:36
Minden relatív. Aki érdemli az érdemli, aki nem az nem.
Egy történet, ismerősöm mesélte. Adott némi eledelt egy szegény hajléktalannak. Másnap már ott állt és kért. Harmadnap követelőzött még többért. Mikor felfogta, hogy nincs több, mert mi az, hogy nincs több, kővel dobta be az ablakát, és házfelgyújtással fenyegetőzött. Ismerősöm azt mondta, hogy soha többet senkinek, semmit.
JAJMÁR
@tivoli: 19:46 Ja, én is hallottam, itt írta valaki...
a fiam szokása -mivel városban él- kabátokat és cipőt adni a hajléktalanoknak, - főleg ha hideg van - és valóban járt úgy, hogy az nem kérte, inkább pénzt, de az én fiam vett neki hamburgert, meg valami üdítőt, és leültette, hogy egye meg. Addig ott maradt vele, amíg meg nem ette. (pedig az Inkább inni akart volna valami alkoholosat, de hát így járt :) és még azt is végig kellett hallgatnia, hogy mosakodjon meg a szállón, mossa ki a ruháját, keressen munkát, ne igyon mert az teszi tönkre... minden lelkifröccsöt. Na, az én fiamat messzire kerüli azóta ez az ember)
Nekem is vannak "történeteim", de akinek hajléktalan élet jut, egy idő után átszocializálódik.Mindez nem menti fel a kormányt a felelősség alól, a segélyek megnyirbálásának tette és a közmunkáslét sikerként dicsőítése alól, miközben ők urizálnak.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 20:09
S ha nem urizálna a kormány, akkor megszűnne a hajléktalanság? Aki nem akarja, azon nem lehet segíteni és minden ember problémáját nem tudjuk megoldani. Talán az lenne a megoldás, ha mindenki a magához legközelebbit kísérné figyelemmel, hogy ne jusson odáig.
kamazuka
Sokat nem tudok segíteni,de azt megteszem,hogy a 2015-ös évben minden otthonban fillérekből megvalósítható elmés ötletből,világítást ajándékozok embertársaimnak.
Ha pénz nincsen elegendő a rezsire,de van igény a fényre,akkor az ,már siker!
Rockxy
@kamazuka: Ezt hogyan fogod kivitelezni?
Honlapon teszed közkinccsé az ötletet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.