Pályázat helyett féloldalnyi motivációs levél, értelmetlen mondatok – ilyen beadványokat nyújtott be a jelentkezők túlnyomó része az egyetemi-főiskolai kancellári posztokra, ennek ellenére többen is nyertek. A nyertesek közül sokak múltja valamilyen formában összekapcsolódik a Fidesszel – írta a VS.

A portál nehezen jutott a pályázati anyagokhoz, mivel sem a kiíró minisztérium, sem az intézmények nem tették nyilvánossá többek közt a személyes adatokra hivatkozva. Még úgy sem voltak hajlandók erre, hogy a VS a személyes adatokat kitakarva, csak a pályázat szakmai része iránt érdeklődött. Az oldal úgy fogalmaz, hogy a birtokába jutott pályázatok alapján ezen nem csodálkoznak.

Íme egy példa annak eredeti helyesírásával:

A főiskola szakmai ismertsége, kapcsolatrendszere kiváló, melynek további fejlődését szeretném segíteni a biztos gazdasági héttér működtetésével, amelybe beletartoznak a felsőoktatási intézményben foglalkoztatott alkalmazottak és az intézménynél lévő vagyon elemek legeredményesebb felhasználása.

- olvasható az elgépelt, nyelvtanilag helytelen, egyben értelmetlen mondat.

A VS tudomása szerint a jelölteket vizsgáló bizottságnak tagja volt Bathó Ferenc, az Emmi gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára, Naszvadi György, a nemzetgazdasági tárca volt államtitkára, illetve Fodor István, az Ericsson Magyarország korábbi elnöke. A kinevezettek végleges listáját azonban állítólag a miniszterelnök környezetében állították össze, a kijelölt testület csupán javaslatot tett az Emmit vezető miniszternek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Mi az színes és hosszú, és a Fidesz-KDNP-nek még nyomokban sincs?
Színvonal!
Toby
Csodálkoztam volna, ha értelmes mondatokkal lett volna kan-cellár egy idióta pártnyalogány !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.