Még őrizetbevétele előtt, március 9-én Tarsoly Csaba levélben kért segítséget a brókerbotrányba keveredett Questorral kapcsolatban Orbán Viktornak. A levélben a cégvezér állami hitelért vagy tőkéért folyamodott.

A vs.hu mai írása szerint a kormányfő Tarsolynak célzott válaszában az állt, hogy a levélről tájékoztatta Varga Mihályt, aki még aznap kijelöl valakit, akivel a vállalkozó tárgyalást folytathat az ügyben.

Az oldal információi alapján Tarsoly Csabát a válasz megírása után Orbán Gábor, a nemzetgazdasági tárca államtitkára fogadta. Mivel az államtitkárnak nem igazán nyerte el tetszését a cégvezér segélykérő irománya, ebből kifolyólag nem született köztük megállapodás.

A minisztérium az oldalt arról tájékoztatta, hogy az NGM adó- és pénzügyekért felelős államtitkár március 10-én fogadta Tarsolyt. 

Az NGM az üggyel kapcsolatban a következő nyilatkozatot adta ki:

A találkozón Tarsoly Csaba ismertette a Quaestor helyzetét, közölte, hogy súlyos finanszírozási problémái vannak, és nem tudja biztosítani a Quaestor által kibocsátott kötvények likviditását. Tarsoly Csaba tett egy irreális és elfogadhatatlan megoldási javaslatot, amiben az államra terhelte volna a kártalanítás teljes költségét. Ezért államtitkár úr egyáltalán nem értett egyet a javaslattal, a tárgyaláson megállapodás nem született.

Tarsoly Csabát március 26-án éjszaka vették őrizetbe, majd március 29-én előzetes letartóztatásba helyezték. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.