A kormány állítólag arra készül, hogy bezárja az összes városi tábort, ezek helyett pedig lakott területeken kívül, valószínűleg sátrakban helyezi el a menekülteket – állítja az Index a birtokába jutott információk alapján.

Orbán Viktor már májusban, debreceni látogatása során jelezte, hogy szeretné bezáratni a debreceni menekülttábort. A lap forrásai szerint ezt követően merült fel a Fideszben, hogy az összes intézményt megszüntesse.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak Bicskén, Debrecenben, Vámosszabadiban van nyitott befogadóállomása, közösségi szállása Balassagyarmaton, illetve ideiglenes befogadóállomása Nagyfán, de itt kizárólag a kérelmezők regisztrációja folyik. A négy tábor hivatalos befogadóképessége összesen sem éri el az 1500 főt, holott az elmúlt időszakban hatóságok összesítései szerint napi 800-1000 migráns érkezett – hívta fel a figyelmet az Index.

A kormány a táborokat bezárja, sátrakba költözteti a menekülteket

A lap megkereste a Belügyminisztériumot is, hogy valóban sátrakban fogják-e elhelyezni a menekülteket. Az alábbi választ kapták:

Magyarország az európai uniós normáknak megfelelően köteles a menedékkérők számára biztosítani a menekültügyi eljárás időtartamára a befogadás feltételeit. Erre tekintettel az elmúlt években folyamatosan történtek intézkedések a befogadó intézményekben az elhelyezési feltételek bővítésére, valamint sor került új befogadó állomás megnyitására is.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@szandokan: "...lakott területen kívülre vinni őket, persze nem sátrakba, ott legalább nem jelentenének közvetlen veszélyt a lakosságra meg a környezetre."
Magyarország kis ország, tudtad? Akik ezer kilométereket gyalogoltak, hogy idáig eljussanak, azoknak mit számítana 20-30 km? Hibás a gondolkodásod, ahogy a miniszterelnöké is. Nem a táborokat kell beszántani és sóval behinteni, hanem összefogni világszinten, hogy ne legyen okuk elhagyniuk az otthonukat! Nemakarásnak nyögés a vége, és valakiknek nagyon nem érdeke, hogy megoldja a gondokat. :(
Pedig igenis lehetne, de sajnos a gazdagok inkább harácsolnak, pedig tudhatnák, hogy nincs túlvilág, ahová vihetnék a vagyonukat. Az arany WC-csésze, pláne rubinnal, smaragddal, gyémánttal nem óv a vastagbélráktól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
köbjani
A helyiek léptek Bajorországban is: felgyújtottak egy kontinensfoglalóknak szánt épületet - futótűzként terjed az ellenállás Európa-szerte Néhány nappal ezelőtt az északkelet-olasz Treviso városában tiltakoztak hasonló, példaértékű elszántsággal a helyiek az inváziós néger hordák nyakukra telepítése ellen. Az észak-római polgárok is a sarkukra álltak.
köbjani
Ezúttal nem Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke osztotta a pofont, mint korábban tette Orbán Viktorral, hanem Morvai Krisztina adott neki - legalábbis a Jobbik listájáról az EP-be jutott képviselő így értékelte, hogy felszólalása után Juncker szóhoz sem jutott. Az EU három pillére a következő: A bankok és multi cégek megrendelik, a politikai hatalom teljesíti, a média eladja az embereknek. Az egész korrupt és velejéig romlott európai uniós rendszer lebuktatóját, leleplezőjét ,, egy Európai Edward Snowardent" ismeri majd meg a világ!
mariaberta
@köbjani: Jani vagy a köbön, de a Te politikai meggyőződésed ellentétes az enyémmel. Meggyőzni nem akarlak, így hát további szép írka-firkálást kívánok Neked.
köbjani
@mariaberta: Nekem nem politikai meggyőződésem van, mert az megfosztja az embert a valóság felismerésétől. Az én igazságosabb értelmem, érzete nem egyenlő a párt érdekének kötelezően alávetett szolgai érdeknek. A mindenkori kormány országvezetése, milyensége nem politikai ideológia függő, jaj annak az országnak amely ,,ideológiai vezetéssel van megáldva" Mint ahogyan az az egypárt szocialista rendszerben bebizonyosodott...Köszönöm a jó kívánalmadat az íráshoz, de most sem az irka firkához, mert az irka firka, az az osztódott baloldal bevett idejét múlt szokása..
mariaberta
@köbjani: Elképesztő, hogy Te mindig csak a baloldalnál tudsz kikötni. Nem kötődsz semelyik oldalhoz sem írod, de a gyakorlat mást mutat. További jobb jókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.