A Fidesz-frakció felszólította az LMP-t, hogy fejezze be "a közfoglalkoztatottak támadását", mivel – mint hangsúlyozták – ez a foglalkoztatási forma is hozzájárul ahhoz, hogy több mint négymillióan dolgoznak.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, azt MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati szakszóvivője ugyancsak pénteken, sajtótájékoztatón a közfoglalkoztatásról szólva kijelentette: a kormány gazdaságpolitikájának kudarcát mutatja, hogy egyre nagyobb számban és jövőre már 340 milliárd forintos összegért foglalkoztatják az embereket, szerinte így "egyre többe kerül a foglalkoztatási statisztikák javítása".

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: huszonöt éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatás, tartósan 4 millió fölött van a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliség 12 százalékról 6,5 százalékra csökkent.

Kiemelték: ez a közfoglalkoztatásnak is köszönhető, hiszen évente átlagosan 300 ezer olyan alacsony iskolázottságú, szakképzettség nélküli embernek ad lehetőséget, aki olyan térségekben él, ahol "ez jelenti az egyetlen esélyt a munkavállalásra, egy szakma kitanulására, a rendszeres jövedelemre, a közmunka adja az egyetlen lehetőséget a gyermekeik eltartására".

Úgy fogalmaztak: az LMP ezt a lehetőséget akarja elvenni az emberektől. Hangsúlyozták: folytatni kell a közmunkaprogramot.

Jövőre is lesz közfoglalkoztatás, amelyet továbbra is átmeneti szakasznak tartanak a munkanélküliek bevezetésében a munkaerőpiacra – olvasható a Fidesz-frakció közleményében. Hozzátették: ennek érdekében a következő évben a közfoglalkoztatottak, ha sikeresen elhelyezkednek a munkaerőpiacon, "megkaphatják a közfoglalkoztatási szerződésük még hátralévő idejére járó támogatási részt – elhelyezkedési juttatás formájában".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.