A korrupció egy érdekes forgalom. Főleg, mert legtöbbször ez ugyebár az, ami sosem az emlegetővel történik. Ugyanakkor azzal védekezni a korrupciós vádak ellen, hogy a másik is simlis, igencsak snassz. Olyan, mintha a bolti tolvaj azzal védekezne: mások is lopnak, tehát neki alanyi mentesség jár. Pedig alanyi mentesség csak annak jár, aki a korrupciót jogszabályban biztosítja. Magának. Esetleg a rokonoknak. Közbeszerzésileg.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Egy, az Átlátszón ezzel a témával foglalkozó cikk alatt találtam ezt a hozzászólást. Nekem nagyon tetszik.

,,Az első szó ami nekem erről a csapatról eszembe jut: csalók. Kijátszottak mindannyiunkat egymás ellen, hogy uralkodhassanak felettünk. Becstelenek, mert nem mernek korrekt feltételek mellett küzdeni. Gyávák mert nem vezetni, hanem irányítani akrják a népet. Egyúttal felelőtlenek is, mert azt hiszik, hogy döntéseiknek rájuk és minannyiunkra nézve nem lesz következménye. És buták, ha azt hiszik, hogy a szocializmus 2.0 nem fog elbukni úgy mint az elődje."
Freewolf
Jellemző! Megint az idióta gépnarancs uszít tele szájjal! Liberálisék! Kitesszük a szűrötöket a vadakkal együtt!
Papuska1
@Aki Én: A hozzászólás nagyon szépen hangzik, de utópiákon, demagógiákon és az egyszerű embereknek szánt leegyszerűsített világképből indul ki. Egy a legkevésbé sem becsületes, vagy jóindulatú világban mi legyünk azok, és mosolyogjunk, miközben lassan kiszívják a vérünket? Igen ezt szeretnék azok, akik tönkretették, majd szétverték volt gyarmataikat, piaci segítség címén előbb szintén kiszívták a vérét, majd lebombázták azt az Észak-Afrikai falat képező nemzetsort, akik évszázad óta védték Európát a több, mint egymilliárd megállíthatatlan Afrikai tömegtől, majd kitalálva az UNIÓ bővítését milliókat csábítottak ki a drágán kitanított szakemberekből, és a kötelező privatizációval a "szabad piac" jelszavával milliárdos fixnek hitt bevételre tettek szert. Folytathatnám. Persze akkor felmerül a kérdés, miért nem lépünk ki? Azért mert kívülről csak szidni lehet az UNIÓ-t belülről a mi érdekünkre átalakítani. Itt a belpolitika most csak eszköz. Kell a muníció! Valóban kockázatos, amit csinálnak, de legalább esélyt adnak, nem is kicsit, és egyre növekvőt! A nyugat, most kicsit mellényúlt. Olyan vért próbál szívni a Közel-Keletről ami mérgezett! Ez pedig váratlanul megadta az esélyt nekünk, hogy kibújjunk a "kígyó szájából" mielőtt lenyelne, sőt a mi szolgálatunkra foghatjuk a "kígyót". Ez pedig kihagyhatatlan esély, ilyen utópisztikus demagógiákkal pedig csak gyengíteni lehet bennünket! Legyűrni nem!
Aki Én
@Papuska1: 12:29 Jesszusom! Kígyók, meg esély, meg Afrika... Nem is értem miről beszélsz, pontosabban, hogy mire gondolsz. Hogy jön ez a hazai korrupcióhoz, amit most törvényekkel meg is erősítenek, legalizálnak? Szerinted te nem vagy áldozata? Kilopják a szemünket, te meg jössz itt a kígyóval meg a leegyszerűsített világképpel. Mit nem értesz, ennél egyszerűbb már nem lesz?
Toby
@Papuska1: Felejtsd már el ezeket az idióta, kurucinfó és barkád szagú ömlengéseidet - koma !
A jenkiknek elég jó piac az Eu és vica-verza. Azért törtetnek, hogy az uniós vámjogszabályok kötöttségei még szabadabbá tegyék a jenki termékpiacot, ez azonban nem tetszik a "nemzethy" multiknak !
Ez a lényege, nem pedig mindenféle, barom, konteóelmélet !
Papuska1
@Toby: Vásároltál te már "jenki" árut? Az USA-ban egyszerűen képtelenség igazi amerikai terméket vásárolni! Az emléktárgyaktól, a kézi szerszámokig, ha megnézed a címkéjét az van rá írva: gyártó China. Ugyanakkor az élelmiszereik többsége méretre és ízre is nyilvánvalóan mű dolgok. Kívülről minden dupla akkora, belül íztelen. Szinte minden génmanipulált! Minden amit exportálnak jelentős állami támogatása van, és ha egy piacra rátették a kezüket, ők akarnak diktálni. Nem a mi viszonylag kicsi, de egyre jelentősebb piacunkat, de egész Európát lenyomják, majd irányítani akarják a maguk ízlése szerint. Ezt ép eszű Európai, de még inkább a nyakasabb fajta Közép-Európai nem akarhatja! Egyébként pedig semmi közöm a "Kurucinfóhoz" de magyarnak érzem magam, és erre tényleg büszke vagyok. Az USA belső feszültségei előbb utóbb belülről verik szét az országot, pont mint a Szovjetunióval történt. Már több a déli bevándorló, a portugál, spanyol anyanyelvű, mint a fehérek és a feketék a klasszikus USA-ból együtt. Azok olyan izgágák, hogy megoldják, amit meg kell oldaniuk! Remélem minél előbb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.