Megnyílhat a szekszárdi hajléktalanszálló női részlege, amely csütörtökön megkapta a Tolna Megyei Kormányhivataltól működési engedélyét.

Az intézmény felújított és bővített épületét 2015. október 13-án adták át, a szállón először rendeztek be nők számára egy helyiséget.

A szekszárdi Tolnatáj TV január közepén arról tudósított, hogy a részleg működési engedély hiányában nem fogadhat hajléktalanokat.

A kormányhivatal az MTI érdeklődésére közölte: a most kiadott működési engedély szerint a szálló éjjeli menedékhelyén 25 férőhely, benne ötfős női részleg működhet, hat hajléktalant az átmeneti szálláson, ötven embert pedig a nappali melegedőben láthatnak el. Az engedély jogerős, az ellátást már nők is igénybe vehetik – írta Müller Ingrid kabinetvezető.

Papp Győző, a létesítményt működtető Humánszolgáltató Központ vezetője elmondta: a női gondozottak eddig sem maradtak ellátás nélkül, a nappali melegedőben matracokat helyeztek el számukra.

Szűts László, a hajléktalanszálló szakmai vezetője arról számolt be, hogy az éjjeli menedékhely és a nappali melegedő is teljes kihasználtsággal működik, a népkonyha a hideg időben naponta 40-50 rászorulónak ad meleg ételt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. October 21., 16:51
Többen belehaltak a viharokba
Itthon - 2019. October 21., 16:04
Azt hitte ez időjárás? Várja ki, ami ezután jön!