A Verona mellett balesetet szenvedett magyar busz diákjai közül sokan aludtak, és az ütközéstől ébredtek fel. Többüket a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanára mentett meg, aki többször visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki, őt kórházba vitték súlyos égési sérülésekkel.

A veronai közlekedési rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti szombaton közölte, hogy tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a  roncsok közül. Elmondta azt is, hogy 13 fiatal úgy menekült meg, hogy az ablakokon keresztül kimászott a buszból.

Timaffy Judit milánói magyar főkonzul elmondta, hogy a buszon hátul ülők az ablakokat kitörve, teljes pánikban jutottak ki a járműből.

A veronai rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról.

Az olasz állami RAI rádió arról számolt be, hogy egy szlovén kamionsofőr, aki a busz mögött haladt, valamilyen problémát látott a busz egyik kerekénél, és próbálta jelezni a sofőrnek, aki azonban nem tudott elég gyorsan reagálni. A szlovén sofőr a baleset helyszínén segített a mentésben is.

Az autóbuszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd egy felüljáró tartóoszlopának csapódott.

Többször visszament az égő buszba a Szinyei tornatanára, hogy kihozza a gyerekeket

A baleset túlélői érkeznek a veronai rendőrkapitányságra (Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni)

A hivatalos adatok szerint 54 utas – köztük felnőtt kísérők – és két sofőr volt a buszon, de információk szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból.

A veronai rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vonotok
E tragádiában is akadnak EMBERI nagyságok. Így ismeretlenül is KÖSZÖNÖM. Tanár úr.
Pergető
Fejet hajtok az EMBER előtt, aki a veszélyben és bajban is az maradt! Minden tiszteletem az övék!
nyanya001
A két saját gyermekét nem tudta kimenteni, meghaltak. ((
Rettenetes.
nyanya001
@Mirabilis: Hallgasd a híradót ott mondták be többször is. (
szekerke
Információm szerint a HŐS tanár neve Vígh György
nusika
Nagyon sajnálom Őket! Őszinte részvétem a családoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.