A BKV-Figyelő tette közzé a Csilla nevű utas levelét, amelyet egy március végi megállóban ragadás ihletett az 5-ös busz vonalán.

"Kedves Sofőr Úr! 2017. március 27-én te vezetted az FJX-214 rendszámú 5-ös buszt, és 11:58-kor a Nagy Lajos király úti megállóban nem voltál hajlandó kinyitni az ajtót nekem, aki hátul álltam, illetve a 80 éves, bottal közlekedő néninek, aki az első ajtónál szeretett volna felszállni.

Szeretném azt hinni, hogy nem láttál minket, de mindketten tudjuk, hogy ez nem igaz. Még tilos jelzésed volt, mégis, mikor megláttad, hogy futok a buszhoz, gyorsan becsuktad az ajtót. Megnyomtam a gombot, de te kivártad azt a pár másodpercet, hogy megkapd a kis pöttyeidet, és azonnal indultál.

Be kell vallanom, hogy nem értelek. Tudom, menetidő, meg minden, de neked nem lett volna jobb érzés, ha felveszed azt a két embert? Tényleg nyugodtan, esetleg még vidáman is, ne adj’ Isten a tenyeredet dörzsölve mentél tovább? És mi a helyzet a nénivel, aki minden csepp erejét összeszedve vonszolta el magát a megállóig, te pedig becsuktad az orra előtt az ajtót, miközben néztél rá? Akkor mit éreztél? Mámort?

Tudod, az a néni úgy éli a mindennapjait, hogy úgy gondolja, ez már nem élet. Várja a halált. Mert segítségre szorul mindenben. Nem tud villamossal közlekedni, mert problémát jelentenek neki a lépcsők. Ki van szolgáltatva neked, az Ötösnek.

Amikor ott, rögtön megjegyeztem a rendszámodat, és elmondtam, hogy írni fogok, felderült az arca. Végigélt egy életet, már egyedül van a világban, és senkire sem számíthat csak rád, meg rám. Ránk van utalva. Örülnék, ha erre gondolnál, amikor legközelebb beülsz az ülésedbe.

És ha találkozol a nénivel, a bácsival, a gyerekkel vagy akár velem, nyugodtan várj meg, ígérem, jobb érzés lesz, mint ez a mostani."

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@quadrocopter: az elégedetlen sofőröknek nem kellene ki- elindulni a garázsból hogy a szeretett vezetőik is tudjanak róla de egyszerűbb az utasokat szoptatni és az ilyen sofőr az meg érdemli a verést a fizetős utastól.
quadrocopter
Nem újkeletű, hogy az elégedetlen, kiszipolyozott BKV-s sofőrök a vétlen utasokat szivatják orr-szájba!
Máshol is vannak tetű pilóták!
Vidéki nagyvárosban ( megyeszékhely) hajnalban, a busz előbb érkezett a megszokott és előre jelzett időpontnál, ezért az éppen a megálló felé gyalogló emberke, futásra vette a dolgot. Egyetlen egy fő leszálló volt. Ő leszállt. A futó emberke - gondolva, hogy rá vár a busz - még nagyobb iramot diktált magának - majd amikor kb. 5 m.-re volt az ajtótól, az hirtelen bezárult és busz lassan elindult. Az emberke még látta, hogy a sofőr őt nézi a külső visszapillantóból!
Ez az emberke egy beteg lábú nő volt, akinek még a járás is gondot okoz, nemhogy a futás!
bodorandras
Azonnal elbocsátani ezt a lelketlen barmot!
aremy
@quadrocopter: az elégedetlen sofőröknek nem kellene ki- elindulni a garázsból hogy a szeretett vezetőik is tudjanak róla de egyszerűbb az utasokat szoptatni és az ilyen sofőr az meg érdemli a verést a fizetős utastól.
justhpeter
Akárhogy is van a vezető - a buszé is, a vállalatáé is - a jegyárakból és az eladott bérletekből él. Azt gondolom ideje lenni mindkettőnek a fejében rendet tenni.
elnyomott
@quadrocopter: Erre csak azt tudom válaszolni, hogy az a kimerült, kiszolgáltatott ember, aki a másikon tölti ki minden keservét, megérdemli a sorsát!!!
Nem mentség az embertelenség, semmi sem menti fel alóla. Mert az emberség nem függ jóléttől, kipihentségtől, nyugodt körülménytől - egyes egyedül az ember lelkivilágtól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.